Følg Historiske Rejser
mail@historiskerejser.dk +45 20 93 17 14

Brugge

Er hovedstad i provinsen Vest-Flandern i Belgien. Den har 118.000 indbyggere og er endvidere bispesøde for den katolske kirke i Bispesædet Brugge. 

I senmiddelalderen var den nederlandske Region tæt ved byen en af centrene for tekstilindustrien samt fjernhandelen i Europa og dermed et af fødestederne for den tidlige kapitalisme. Byen var fra tid til anden residens for Hertugerne af Burgund, hvor Brugge under deres ledelse var en af de vigtigske økonomiske centre og kulturelt rigeste byer i datidens Europa. 

Den ældre del af byen er beskyttet af et større voldanlæg – hvor der stod vindmøller tidligere – og derudover gennemskåret af kanaler overalt i den gamle by. Brugge er aldrig blevet ødelagt og krige eller storstilede brande, hvilket gør at man finder et intakt middelalderligt bybillede med historisk velbevarede huse overalt. Byen opleves bedst enten til fods eller med de mange kanalrundfarter. Kanalerne kaldes lokalt for Reier, da de er kanaliseringer af den lille flod Reie der forbandt Brugge med Nordsøen

I år 2000 optog UNESCO den middelalderlige bykerne på verdenskulturarvslisten. I 2002 blev Brugge kåret til europæisk kulturhovedstad. 

Brugge huser det renommerede Europakollegium og har derudover den vigtige havn i Zeebrugge, der ligger 16 kilometer fra det historiske centrum.

LÆS OM BRUGGES SEVÆRDIGHEDER

Brugge er et fantastisk sindbillede på det uforandrede bybillede. Foto: wikipedia

Artikel pr. 1.11.2018

Om forfatteren
Alle artikler på historiskerejser.dk er skrevet af Anders Bager Eriksen. Anders er cand. mag. i historie og religion og har en lang rejseledererfaring. Kontakt Anders på tlf.: Telefon: +45 20 93 17 14.