Følg Historiske Rejser
mail@historiskerejser.dk +45 20 93 17 14

Historiker og rejsearrangør – en unik kombination

Historiske Rejser blev stiftet af Anders Bager Eriksen i 2013. Anders har en mangeårig erfaring i rejsebranchen såvel med arrangement af rejser såvel som rejseleder siden 2001 på utallige europæiske destinationer. Anders´ interesse for historien har været livslang, og Anders´ faglige baggrund som Cand.mag i Historie og generelle engagement har været primær for, at firmaet er blevet stiftet. Historiske Rejser blev i 2015 medlem af Rejsegarantifonden (nr.: 2592) og vil fortsætte med at tilbyde en højt kvalificeret kombination af rejser med historisk indhold i trygge rammer.

Historien skal opleves når du rejser

De tre vigtigste bevæggrunde bag Historiske Rejser ligger i dets navn. Historie er først interessant, når det bliver formidlet. Rejser er en fantastisk ramme at formidle historie i. Det giver en nærhed til den historie, der er blevet udspillet. Min primære ambition med siden er at vække nysgerrighed, derfor gør man mig ære alene ved at læse mine artikler.

Jeg udbyder tre tjenester, Rejsebøger, Rejseforedrag og Skræddersyede Rejser for grupper (små som store).

Min personlige interesse for at formidle historie går langt tilbage. I min barndom kan jeg huske at mine to primære interesser var geografi og historie. Jeg var besat af at kigge på kort, tegne alle verdens flag og kunne verdens hovedstæder. Historiebevidstheden var ikke så forfinet og handlede mest om at kunne kongerækken og præsidenterne i de store lande. Under alle omstændigheder var alle omkring mig potentielle tilhørerere, der kunne blive indlagt til et foredrag. Forestil jer mine ældre søskendes begejstring, når jeg igen ville fortælle dem om verdens  hovedstæder! Min far har alle dage været i rejsebranchen, så han var anderledes lydhør, men ville på den anden side gerne fortælle mig en masse tilbage. Sådan startede min interesse der kombinerede Historie og Rejser.

8.april 2001 begyndte jeg som rejseleder. Turen gik til Berlin. Forinden var gået flere måneder med forberedelse. Min far, der havde været i byen utallige gange, gav mig tips og fortællinger til den store guldmedalje, som jeg skrev ned, og lærte mig udenad. Jeg havde kørt byrundturen i mine forældres køkken på Langeland, mange gange inden jeg kom på første rejse. Jeg havde en mappe med, hvor jeg havde beskrevet mange af seværdighederne. Den lånte jeg også til gæster på turen.

De følgende år udvidede jeg mine rejselederdestinationer med Prag, Gardasøen, Bratislava, Stettin, Hamborg, Irland og Wien. Hver gang lavede jeg en mappe med informationer dag for dag. Der var efterhånden flere og flere gæster der efterspurgte om de ikke kunne købe mappen. Jeg manglede bare tiden til at gøre det ordentligt. I vinteren 2006 kom tiden til at få bygget en ordentlig struktur op. Den første bog var naturligvis Berlin, men siden er mange andre bøger fulgt med.

I 2007 fik jeg første gang en henvendelse, om jeg ville være med til at lave en grupperejse med et skræddersyet indhold. Det var spændende, og givende at få lov at prøve nogle af de utallige ideer, der opstår når man arbejder med historie og rejser. Det er siden blevet til en stribe af specialsyede rejser. Hvilket jeg nyder, både fordi at det giver en større nærhed til dem jeg rejser med, men også fordi at den sammensmeltning af ideer, giver et fantastisk indhold på turen. Jeg er prismæssigt ikke konkurrencedygtig med lavprisbureauer, men når det kommer til kvalitet, vil jeg mene, at jeg er særdeles rimelig.

Jeg har holdt mange foredrag om mine rejser eller om et historisk emne i almindelighed. Hvilket jeg altid kan bookes til, det er også en god måde for jer, at lære mig at kende på lidt mere uforpligtende. Det kan foregå i hyggelige omgivelser, men også i større forsamlinger på gymnasier eksempelvis.

I takt med at samfundet er blevet kraftigt digitaliseret, da har ideen om at lave en hjemmeside, været noget der er vokset hos mig. Jeg er blevet opmuntret af en af mine gode venner, Kent Lyager Laursen, der til hverdag arbejder med hjemmesider og hvad der virker. Uden hans hjælp til siden, ville jeg næppe have haft indsigt til at påbegynde den. Enhver forbedring af det layoutmæssige skyldes han tak for!

Det er min intention, at man kan få et indblik i min rejsehistoriske verden ved at besøge min side. Forhåbentlig kan den også gøre dig klogere på noget ved at læse i mine artikler.