Følg Historiske Rejser
mail@historiskerejser.dk +45 20 93 17 14

London

London er hovedstad såvel som den største by i Storbritannien. Byen ligger langs floden Themsen i det sydøstlige England omkring dens 80 kilometer lange udmunding i Nordsøen. I to årtusinder har London været en kæmpeby. Romerne grundlagde Londinium, City of London – Londons antikke centrum – et areal på kun 2.9 kvadratkilometer, og som ofte blot kaldes kvadratmilen, og den har stadig grænser, der nøje følger de middelalderlige. City of Westminster er også en del af det indre London med bystatus. Greater London – Stor-London – bliver politisk ledet af borgmesteren af London og af London Assembly (London Forsamlingen).

London er ofte anset som verdens førende globale by og er blevet kaldt verdens mest magtfulde, mest eftertragtede, mest indflydelsesrige, mest besøgte, dyreste, mest innovative, mest bæredygtige, mest investeringsvenlige, mest populær at arbejde i og endelig den mest vegetarvenlige by i verden. London øver en stor indflydelse på kunst, handel, uddannelse, underholdning, mode, finans, sundhed, medieverdenen, professionel service udvikling samt turisme og transport. Den er et af verdens største finanscentre. Det er den mest besøgte by med internationale besøg og den travleste lufthavnstrafik i verden. Byen tiltrækker flest investeringsparate individer end nogen anden i verden. I 2012 blev London den første by, der husede OL for tredje gang.

London repræsenterer en stor diversitet i folk og kulturer i, og der tales mere end 300 forskellige sprog i Stor-London. Her bor der 8.787.000 indbyggere (2016), hvilket gør den til den mest befolkede by i EU og i alt af 13,4% af befolkningen i Storbritannien. I Londons urbane område bor der 9.787.000 indbyggere, hvilket gør den til det næstmest befolkede urbane område i EU. Befolkningen i Londons pendlerbælte er også det mest befolkede i EU med 14 millioner indbyggere (2016). London var verdens mest befolkede by i perioden 1831 til 1925.

London består af fire steder på verdenskulturarven: Tower of London, Kew Gardens, samt det sted, hvor Palace of Westminster, Westminster Abbey og St Margaret´s Church ligger og er tillige det historiske område i Greenwich, hvor Royal Observatory, Greenwich, definerer Meridianen ved 0° længdegrad og dermed Greenwich Mean Time. Andre berømte seværdigheder, som kan nævnes, er Buckingham Palace, London Eye, Piccadilly Circus, St Paul´s Cathedral, Tower Bridge, Trafalgar Square og The Shard. London har en lang række museer, gallerier, bibliotekter og sportsbegivenheder. De inkluderer British Museum, National Gallery, Natural History Museum, Tate Modern, British Library og West End Theatre. London Underground er verdens ældste undergrundsnetværk. [61] 


Tower Bridge er et af Londons mange seværdigheder. Foto: wikipedia

Om forfatteren
Alle artikler på historiskerejser.dk er skrevet af Anders Bager Eriksen. Anders er cand. mag. i historie og religion og har en lang rejseledererfaring. Kontakt Anders på tlf.: Telefon: +45 20 93 17 14.