Julemarked i Bremen med skønne oplevelser til hele familien med Miniatur Wunderland i Hamborg – Krydstogtsværftet Meyer i Papenburg og strikkebutik i Bremen samt masser af skønne julemarkeder og flotte køreture igennem marsken. Vi bor i Bremen på det dejlige hotel Novum Bremer Haus i det centrale Bremen. Rejsen tager udgangspunkt på Ærø hvor vi sejler med færgen til Fynshav og via Als og Padborg videre mod Hamborg, hvor vi bruger det meste af førstedagen. Før rejsens bliver der tilmelding til Miniatur Wunderland i Hamborg – derudover er der tid til at nyde millionbyen ved Elben. I Bremen spiser vi på hotellet første aften. Vi bruger en dag i Bremen, hvor der bliver tid til fods at komme igennem de hyggelige kvarterer i form af Schnoor og Böttigerstrasse samt at se Rådhuset med Bremer Stadtmusikanten samt domkirken, hvor der er et skønt julemarked i den gamle by. Der er mulighed for fællesspisning på hyggelige restauranter i centrum af Bremen. Vi kører en udflugt til Papenburg og får en rundvisning på Meyer Werft, hvor de har specialiseret sig i at bygge krydstogtsskibe. Den sidste dag kører vi via marsken og sejler over Elben mellem Wischhafen og Glückstadt og besøger julemarked i enten Husum eller Friedrichstadt til frokost inden der bliver tid til at grænsehandle og turen går via Als til Ærø.
Julemarkedet i Bremen hører til blandt de mest stemningsfyldte i Tyskland. Foto fra Bremen Julemarkeds Facebook side.
Rejsens pris er: 4385 ,- DKR (Tillæg for enkeltværelse 875 DKR)
Der samles op på Ærø – Als og i Padborg.
Det bemærkes at rejseforsikring samt afbestillingsforsikring ikke er inkluderet i rejsens pris. Vi opfordrer til at man tegner en forsikring og undersøger med sit selskab om man allerede har de i sine øvrige forsikringer.
Al tilmelding og betaling foregår via Historiske Rejser mail@historiskerejser.dk – telefon: 20 93 17 14
En tilmelding er registreret ved indbetalt depositum på 1000 DKR ved faktura der sendes på mail (eller alternativt post).
1.dag: Søby – Fynshav – Padborg – Hamborg – Bremen
Turen starter på Ærø med opsamling hvorefter der er afgang fra Søby til Fynshav med morgenmad ombord på færgen, mens de der står på senere får morgenmad i bussen.
Vi kører sydpå og bruger det meste af dagen i Hamborg. Vi starter med at få en tur rundt i Hamborg med bus. Indledningsvis kommer vi igennem Altona, der var en af den danske helstat indtil 1864. Dagens rådhus var oprindelig stationsbygning for den første jernbanelinje i helstaten Kiel-Altona, siden blev den omskabt til banegård. Vi hører om Struensee og Reventlow og om den store svenskerbrand, hvor kun den elegante Allé Palmaille overlevede med dens mange smukke palæer opført af Christian Frederik Hansen. Herfra har vi en fantastisk udsigt over Hamborg Havn og passerer kendte steder som Fischmarkt og den gamle Elbtunnel ved Landungsbrücke.
Busturen følger herefter langs den oprindelige imponerende fæstningsvold i Hamborg, hvor vi blandt andet får historien om den omtalte Bismarck-statue, om Millerntor, vi runder de charmerende små gader omkring Komponistkvarteret og en af nordens mest imponerende barokkirker Michaeliskirche. Vi ser de juridiske pragtbygninger, der ligger op til den smukke park Park en Blomen. Vi kører over Gänsemarkt, hvor en dansk konge Frederik 8. blev fundet død i 1912. Vi kører langs Alster og Jungfernstieg med udsigt til Hamborgs rådhus. Det bliver også en tur forbi den imponerende banegård i Hamborg med alle dens kulturbygninger rundt om sig i form af Kunsthalle og Hansateateret. Naturligvis bliver det også en tur igennem Speicherstadt, hvor de oprindelige lagerbygninger ud til kanalerne idag huser kontorer og museer. Det mest imponerende af museerne Miniature Wunderland med sine mere end 15.000 meters modeljernbane i realistiske rammer.
Speicherstadt med Elbphilharmonien i baggrunden. Foto fra pixabay
Bussen sætter os af i Speicherstadt, hvor de interesserede kan gå med på en lille kort byrundtur igennem Deichstrasse – en af Hamborgs ældste og mest charmerende gader med kanalstemning. Vi passerer ruinkirken Nikolaikirche, der står som ruin efter Hamborgs hårde bombardementer under 2.verdenskrig. Vi ser både Hamborgs gamle og ny rådhus der ligger tæt på hinanden inden vi når frem til det store kvalitetsjulemarked ved Alster. Herfra er der fri til frokost og til midt sidst på eftermiddagen.
For de interesserede vil vi forsøge at skaffe billetter til indgang i Miniatur Wunderland.
Miniatur Wunderland er 15.000 meters modeljernbane af hele verden og alle mulige tænkelige situationer. Afsæt rigtig god tid til at gå ned i detaljerne. Foto fra Miniatur Wunderlands facebook
Sidst på eftermiddagen mødes vi igen ved bussen og kører ud af byen via kørsel over den imponerende Köhlbrandbrücke og herfra mod Bremen, hvor vi indkvarterer os på vores dejlige hotel Novum Bremer Haus tæt på banegården og i gåafstand til centrum af Bremen. Vi spiser aftensmad på hotellet.
2.dag: Bremen – gående byrundtur
Dagen starter med at have god tid til at nyde morgenmaden, hvorefter vi skal ud på en fin gåtur i Bremen. Vi starter i de smukke gamle fæstningsvolde, der var Bremens sikkerhed igennem århundreder men som siden blev omdannet til smuk bypark med et væld af kaffemalende møller. I parken kommer vi forbi den smukke kunsthalle. Herfra går vi ind mod centrum, hvor vi tager chancen og snor os igennem de små gyder der kendes som Schnoor. Senere på dagen er der fyldt med mennesker i området med små restauranter og masser af specialbutikker. Området har også flere smukke kirker.
Schnoor er det område der ligger ned mod floden Weser og har et væld af hyggelige smågader der snor sig. Foto fra pixabay
Vi passerer en historisk grænse kort efter Schnoor, hvor vi bevæger os inden for Bremens Domkirke. Domkirke og Bremen by var adskilt som to forskellige magtområder langt op i tiden. Ansgar – kendt som missionær i Danmark og Sverige var en af de første bisper og siden var den danske konge Frederik III (før han blev konge) bispefyrste af Bremen. Katedralen er naturligvis dybt imponerende og en anbefaling værd.
Bremens Stadtmusikanten – de fire dyr der slog sig sammen og tjente til tilværelsen ved at være elendige til at synge. Grimms nok mest kendte folkeeventyr der har gjort Bremen kendt i hele verden. Foto fra Pixabay
Lige ved siden af domkirken ligger rådhuset som symbol på den anden dominerende magt igennem Bremens historie – den borgerlige handelsmagt. Rådhuset har flere særdeles kendte kendemærker foran det. Det gælder den historiske Rolandfigur og ikke mindst Die Bremer Stadtmusikanten – de fire dyr der elendigt syngende klarede sig igennem tilværelsen. De står ved indgangen til Ratskeller – hvor vi dagen efter spiser vores aftensmad.
Julemarked med Bremens rådhus og domkirke i baggrunden. Foto fra pixabay
Vi går i retning af floden Weser. Her går det igennem den smukke og genopførte gade Böttcherstrasse, hvor der findes flere kunstmuseer og hyggelige restauranter som eksempelvis den politiske knejpe Ständige Vertretung. Ved Weser ser man de historiske skibe og øen Werder i midten af floden.
Floden Weser hvor Bremens seværdigheder spejler sig i floden. Foto af Anders Bager Eriksen, Historiske Rejser 2022
Der vil være fritid i byen om eftermiddagen til at gå på julemarked. For de interesserede mødes vi til aften til fælles spisning i byen.
3.dag: Papenburg
Efter morgenmad skal vi ud på en køretur vestpå forbi Oldenburg og til værftbyen Papenburg. Her skal vi besøge det hæderkronede Meyer Werft, der siden 1795 har bygget alle type af skibe. Den lille by ved floden Ems husede tidligere mere end 20 forskellige værfter, idag er der kun Meyer Werft tilbage. Værftet har formået at overleve og blive en stor succes ved at gøre sig til ekspert i byggeriet af krydstogtskibe. Vi får en rundvisning i besøgscenteret, der er bygget således at man har perfekt udsyn ind på selve værftområdet.
De enorme krydstogtskibe bygges i Papenburg. Foto fra pixabay
Efter rundturen kører vi tilbage til Bremen via Oldenburg. Eftermiddagen kan bruges i Bremen på julemarked eller på at tage med til en strikkebutik i det centrale Bremen.
Bremen – Böttcherstrasse – en anden af de hyggelige små gader med masser små butikker og kulturskatte. Foto fra Bremens officielle hjemmeside
Om aftenen arrangeres der fælles spisning for de interesserede.
4.dag: Sejlads over Elben – Brunsbüttel – Ditmarsken
Efter morgenmad pakker vi bussen og kører hjemad ved at køre nord for Bremen, hvor vi tager en tur ind igennem Bremerhaven, hvor der fortælles om udvandringshistorien fra den havneby der hænger uløseligt sammen med Bremen, men ligger små 60 kilometer nord for Bremen.
Bremerhaven – vi kører igennem den spændende havneby – på vej hjemad. Foto fra pixabay
Efter turen omkring Bremerhaven går turen igennem marsken mod Wischhafen hvor vi skal sejle over Elben. Sejlturen over Elben tager cirka 20 minutter og efter ankomst på den anden side af runder vi lige Glückstadt centrum – som den danske konge Christian 4. lod bygge for at udkonkurrere Hamborg ved Elben – derefter kører vi vestpå over Kieler-kanalen ved Brunsbüttel med udsyn mod de store slusesystemer. Herefter fortsætter vi op igennem Ditmarsken og gør et kort holdt ved Düsenddüwelswarf krydser Ejderen ved Tønning og vil besøge julemarked i enten Tønning, Husum eller Friedrichstadt til frokost – vi specificerer hvilken af byerne, når de officielle meddelelser om åbningstider for julemarkeder meddeles.
Der bliver masser af naturkørsel den sidste dag igennem marsken. Foto fra pixabay
Vi kører herefter mod den danske grænse ved Padborg, hvor der bliver tid til et stop ved en af grænsehandelsbutikkerne inden vi fortsætter mod færgen i Fynshav og sejler mod Søby.
Historiske Rejser har som mål at levere unikke rejseoplevelser til alle, der vil opleve verden i et historiske perspektiv. Vi arrangerer pakkerejser på en række af de områder, hvor vi er specialister og så skræddersyr vi grupperejser til grupper i alle størrelser, der ønsker deres helt egen rejse med netop den historiske vinkel I ønsker.
På Historiskerejser.dk kan rejser bestilles, foredrag bookes og rejsebøger købes. Og så kan du læse løs i arkivet med mere end 1200 historiske artikler, som vil selv har skrevet. Og vi har været alle de steder vi skriver om – lige dér, hvor historien har sat sine spor.
Din kompetente rejseleder hedder hos Historiske Rejser hedder Anders og er cand. mag. i historie og religion og har mere end 15 års rejseledererfaring.
Historiske Rejser har som mål at levere unikke rejseoplevelser til alle, der vil opleve verden i et historiske perspektiv. Vi arrangerer pakkerejser på en række af de områder, hvor vi er specialister og så skræddersyr vi grupperejser til grupper i alle størrelser, der ønsker deres helt egen rejse med netop den historiske vinkel I ønsker.
På Historiskerejser.dk kan rejser bestilles, foredrag bookes og rejsebøger købes. Og så kan du læse løs i arkivet med mere end 1200 historiske artikler, som vil selv har skrevet. Og vi har været alle de steder vi skriver om – lige dér, hvor historien har sat sine spor.
Din kompetente rejseleder hedder hos Historiske Rejser hedder Anders og er cand. mag. i historie og religion og har mere end 15 års rejseledererfaring.