Oplev invasionskysten på selve D-Dag 6.juni hvor vi markerer årsdagen for landgangen i Normandiet. Rejsen fra 3.-11.juni 2023 byder på en lang række af oplevelser med jubilæet som et højdepunkt. Vi har base i Bayeux i 5 nætter hvorfra vi oplever festlighederne både 5. og 6.juni og for Bayeux´ vedkommende også 7.juni. Udover oplevelserne i selve Normandiet så oplever vi Flandern og Dunkerque på udturen samt på hjemrejsen overnatninger i Giverny ved Seinen samt Reims, hvor der bliver tid til at at opleve togvognen i Compiegne, Rommels slot samt lommen i Falaise samt Ardennerne. I Normandiet bliver der tid til at opleve et væld af museer, mindesmærker, strandenheder og høre om dette fortalt af Hans Martin Nielsen der har besøgt området et væld af gange og som har NORMANDIET 1944 samt ejeren af Historiske Rejser Anders Bager Eriksen. Vi glæder os til at opleve den særlige stemning ved fejringen af D-Dag sammen med jer!
REJSEN ER UDSOLGT – MAN KAN BLIVE SKREVET PÅ VENTELISTE! – NÆSTE REJSE TIL NORMANDIET 26.juli – 2.august 2024
Den amerikanske krigskirkegård på Omaha Beach. Foto fra wikimedia (2017)
REJSEN KORT FORTALT
Historiske Rejser har Cand.mag i Historie Anders Bager Eriksen og ejer af Historiske Rejser som rejseleder på turen.
Vi kører rejsen i 4**** luksusbus og har indlagt 1 overnatning på udturen – den charmerende kanalby Gent – og 2 overnatninger hjem – Giverny og Reims – fra Normandiet, for at rejsen ikke skal blive for kompakt og anstrengende – alle hoteller er placeret helt i centrum af byerne
Vi bor på gode 3***/ og 4**** hoteller på hele rejsen og der er inkluderet halvpension på såvel ud- som hjemrejse samt 3 af 5 nætter i Normandiet.
Rejsen starter ud på Sydfyn, men der vil være mulighed for at stige på langs motorvejen mod grænsen.
Rejsens pris er 10995 DKR (Enkeltværelsestillæg 3400 DKR) som indeholder følgende ydelser :
Det bemærkes at rejseforsikring samt afbestillingsforsikring ikke er inkluderet i rejsens pris.
Tilmelding foregår til Historiske Rejser på mail@historiskerejser eller 20 93 17 14 ved opkald eller mail, hvorefter tilmelding noteres og herpå betales depositum på 2500 DKR
1.dag: Fra Danmark til Gent i Flandern – foredrag og opstart.
Rejsen starter ud med opsamling på Sydfyn over opsamlingsturen Svendborg – Odense – Middelfart – Fredericia og herefter videre ned igennem Sønderjylland. Flere steder langs ruten er der organiseret mulighed for langtidsparkering. Når alle er samlet så får vi morgenmad i bussen i form af friske rundstykker, lækre pålægsbakker, frisk kaffe og juice. Herefter er vi klar til at komme igang med en fantastisk spændende rejse hvor vi skal høre om Anden Verdenskrig på Vestfronten. Turens første dag går igennem det vestlige Tyskland, Holland og Belgien.
Vi får flere indlæg på turens første dag fra rejselederen om 2.verdenskrig og hvordan magtforholdene de ændrede sig og i særdeleshed hvordan det så ud i 1944.
Vi overnatter i Belgien i byen Gent hvor vi bor nabo til byens berømte katedral i centrum. Vi spiser aftensmad på lokal restaurant med flamsk egnsret – direkte i forlængelse af ankomst. Efter spisning går rejselederen en tur ned til kanalstemningen ved floderne Leie og Schelde.
SE HOTEL IBIS GENT CENTRUM ST BAAFS KATHEDRAAL
Operation Overlord – en af historiens største logistiske operationer. Foto fra wikipedia
2.dag: Dunkerque, Todt Batteriet og ankomst til hotel i centrum af Bayeux
Efter morgenmad på vores hotel i Flandern kører vi til Ypres, der spillede en afgørende rolle under flere slag under 1.verdenskrig. Vi kører igennem centrum af byen, hvor vi gør holdt og går igennem Menin Gate – der mindes de mange soldater i “Flanders Fields” der aldrig blev fundet og går den korte vej op til den smukke genopførte klædehal. Vi hører om Første Verdenskrig og hvilken betydning krigen spillede på mellemkrigsårene og synet på krig. Herefter går det ud mod kysten og indtil den første kystby i Frankrig Dunkerque. Byen der i Juni 1940 blev symbol på dels det totale sammenbrud for de vestallierede og dels på at der med redningen af de engelske soldater var et lille håb at hente. Da 2.verdenskrig brød ud i 1939 med det tyske angreb på Polen, da var Frankrig og Storbritannien ene om at yde modstand mod Nazisterne. Imidlertid var krigen en form for stille krig – phoney war – den blev straks langt mere alvorlig i foråret 1940. Passiviteten fortsatte dog ved den tyske besættelse af Danmark og Norge i april 1940. Men med det tyske koordinerede angreb på Holland, Belgien, Luxembourg og Frankrig i maj 1940, så gik alvoren op for de vestallierede. Imidlertid var de tyske tropper de franske og engelske langt overlegne. Franskmændene måtte underskrive en ydmygende fred og finde sig i tysk besættelse af det nordlige Frankrig og en samarbejdsvenlig regering i syd regeret fra kurbyen Vichy. Englænderne havde kun det valg at evakuere tropperne, men der var alt for mange mænd til alt for få skibe. Det trak op til en nedslagtning af de mange englændere på stranden i Dunkerque. Imidlertid stoppede tyskerne op og englændernes skibe kunne nå frem, heriblandt tusindevis af fiskerbåde. Trods ydmygelsen så kom soldaterne hjem til England. Vi gør holdt på stranden og mindes episoden og der bliver tid til at se museet for Evakueringen under Operation Dynamo.
Strandene i Dunkerque fyldt med soldater der venter på om tyskerne eller redningsbådene skulle blive deres skæbne. Foto wikimedia commons – en scannet kopi fra Imperial War Museum og ældre end 1957 og dermed offentligt tilgængeligt.
LÆS OM EVAKUERINGEN I DUNKERQUE
Vi fortsætter fra Dunkerque og forbi Calais, hvor det smalleste sted mellem det franske fastland og det britiske befinder sig. Efter Dunkerque havde nazisterne i praksis vundet i Frankrig – og Benelux – og i den resterende del af 1940 og ind i 1941 var ambitionen fra tysk side at foretage en invasion af Storbritannien. I den optik blev strædet mellem Calais og Dover helt afgørende og tyskerne gik i gang med at bygge batterier der kunne ramme det britiske fastland og yde støtte under en invasion. Lige syd for Calais holder vi ind ved et af de største batterier i form af Batteriet Todt, der huser Museet for Atlantvolden. Hvorfor det?
I takt med at Briterne mere og mere fik overtaget i kampen mellem Luftwaffe og Royal Air Force opgav den øverste stabsledelse ideen om en tysk landgang i Storbritannien og Hitler skrinlagde ideen om invasion endegyldigt med sit angreb på Sovjetunionen 22.juni 1941. I forlængelse heraf blev en allieret landgang i Vesteuropa pludselig en reel risiko, hvor nazisternes modtræk var at styrke forsvaret med Atlantvolden. Fra det nordlige Norge over Danmark, det vestlige Tyskland, Holland, Belgien og Frankrig og hele vejen til den spanske grænse byggede man bunkere og indsatte militært personel til at overvåge en mission. Batteriet Todt blev også omdannet til forsvarsværn frem for at været offensiv støtte.
Efter ydmygelsen ved Dunkerque var briterne i løbet af 1940 og det tidlige 1941 ene om for alvor at byde den nazistiske overmagt i Europa modstand, og det foregik primært i form af Luftslaget om England i mange kilometers højde. I løbet af 1941 fik nazismen dog to modstandere, der skulle blive briternes allierede i resten af krigen. 22.juni 1941 angreb Tyskland Sovjetunionen, hvilket skulle komme til at betyde en krig på Østfronten hvis blodighed og voldsomhed mangler sammenligning i historien. Den 7.december samme år angreb Japan den amerikanske flådebase Pearl Harbor, det betød at USA erklærede Japan krig. Da Hitler fulgte op med støtte til Japan og deraf krig mod USA. Da var der nu nye forudsætninger for en alliance mod Nazismen. Da de nye allierede mødtes blev der kaldt på at der skulle indledes en front, således at den fastlåste situation i Vesteuropa blev ændret. I Storbritannien var man klar på dette i sommeren 1942 lod man canadiske styrker på omkring 6.000 mand angribe den franske kanalhavn Dieppe, for at afprøve tyskernes styrke, indsamle efterretninger, få et brohoved i Vesteuropa og booste moralen. Det blev en fatal fiasko, hvor man mistede mere end 60% af soldaterne og kun opnåede en viden om tyskernes meget store styrke. Angrebet på Dieppe var dog værdifuldt i forhold til planlægningen af D-Dag.
Efter angrebet ved Dieppe blev Atlantvolden udbygget langt mere og særligt i og omkring Calais blev den nærmest uindtagelig, da Adolf Hitler var overbevist om at angrebet ville komme her. Lige nord for byen ved Treport ligger den enorme fæstning Kahl-Burg som er fuldstændig integreret i kridtklinterne med gange og skydehuller. Vi kommer på rundtur her og får fornemmelsen af hvilken modstand det tyske forsvar var i stand til at yde under en invasion. Herefter kører vi igennem Dieppe, hvor vi gør et holdt ved det canadiske monument for landgangen i Dieppe.
Ved Dieppe ligger den imponerende Alabasterkyst, der har udgjort en enorm forhindring for de canadiske tropper ved Dieppe. Foto: Pixabay
Sidst på eftermiddagen fortsætter vi over de smukke kyststrækninger på Alabasterkysten syd for Dieppe og er forventeligt først fremme ved vores hotel i Bayeux der blev den første befriede by i Normandiet den 7.juni 1944. Byen er kendt for dens smukke Domkirke, Bayeux-tapetet men også at have undgået de ødelæggelser der blev flere af de andre større normanniske byer som Caen og St. Lo til dels. Vi vil nyde den atmosfære i den gamle del af byen.
Bayeux – vores smukke værtsby overlevede invasionens uden ødelæggelser. De tusind år gamle bygninger er en nydelse at gå i blandt. Her byens katedral hvor Bayeux Tapetet oprindelig blev hængt frem. Foto fra Pixabay
Fejringen af D-Dag henover 5. og 6.juni
Den 6. juni 2023 er det 79 år siden allierede tropper stormede strandene i Normandiet. Allerede den 5. juni markeres jubilæet med ceremonier, mindehøjtideligheder, parader samt dans og live musik anno 1940´erne i flere byer langs invasionskysten – som sidst på aftenen kulminerer med et gigantisk ”Den nat de kom” fyrværkeri, som oplyser himlen på centrale steder langs hele invasionskysten. Vi vil forsøge at få så mange og så gode oplevelser med de to dage som det er muligt.
Festfyrværkeri 5.juni om aftenen som optakt til den nat “hvor de kom”. Foto: Hans Martin Nielsen, Normandiet44.dk
Højdepunktet for mindehøjtidelighederne finder sted på selve jubilæumsdagen – den 6. juni – typisk med deltagelse af stats- og regeringschefer fra de allierede nationer. Dagen starter tidligt, de første ceremonier begynder allerede kl. 06:30 på de to amerikanske strandafsnit Utah og Omaha, hvor der særligt på sidstnævnte afholdes en meget bevægende ceremoni – her kaster lokale blomster i vandet til minde om de mange amerikanske soldater som mistede livet i netop disse minutter for 79 år siden, og sådan fortsætter det langs hele invasionskysten dagen igennem.
Sækkepibespil på strandene som markering af D-Dag. Foto: Hans Martin Nielsen, Normandiet44.dk
Den 5. og 6. juni emmer hele invasionsområdet af en ganske særlig stemning og atmosfære, hvor man føler sig sat 79 år tilbage i tiden. Der vil være mulighed for at opleve civilister klædt i datidens tøj, der vil være ”flypast” af historiske fly som f.eks. Supermarine Spitfire, Hawker Huricane, Avro Lancaster og C-47 ”Dakota” imponerende køretøjsparader med militærhistoriske køretøjer som f.eks. Sherman kampvogne, halvbælte køretøjer og motorcykler og deslige for ikke at forglemme – allierede og tyske militærlejre anno 1944.
Da de officielle D-DAY FESTIVAL ceremonier og events først offentliggøres nogle måneder før D-dag, vil det endelige program for den 5. og 6. juni først være klar kort før afrejse – en ting er dog sikkert – det bliver en oplevelse for livet.
Kransenedlæggelse på D-Dag. Foto Hans Martin Nielsen, Normandiet44.dk
Der kan være logistiske udfordringer og skærpede sikkerhedsforanstaltninger (særligt i forbindelse med statsoverhoveders besøg), hvilket kan betyde at ceremonier og/eller programmet for turen må ændres med ganske kort varsel på de pågældende dage.
På de to dage vil vi ikke fastlægge et fast program, da det bliver meget afhængig af de officielle programmer der oftest først offentliggøres tæt på dagene. Det er dog vores klare hensigt at køre udflugt til Batteriet i Merville samt Pegasus Bridge med den ikoniske Café Gondree, der var det første befriede hus om natten. Caféen har været samlingspunkt for veteraner på netop denne dag og derudover vil der normalvis afholdes en march til ære for Bill Millin der spillede sækkepibe under angrebet på D-Dag hvoraf der også vil være sækkepibespil i marchen.
Vi vil benytte bussen i det omfang at det giver mening og er muligt til eksempelvis at komme ud til kysten, ved udvalgte arrangementer.
Pegasus Bridge der fører over Orneflod og Orne-kanal var den første bro til at blive befriet natten op til 6.juni 1944 og i baggrunden ses Cafe Gondree, der var det første hus der blev befriet. Der er en særlig tradition for veteraner at mødes på caféen op til D-Dag. Foto fra Pixabay
5.dag: Amerikanske og Tyske Kirkegårde samt Pointe du Hoc
Vi starter dagen med at køre til den tyske krigskirkegård i La Cambe. Kirkegården er langt mere afdæmpet i sin stil end såvel den britiske som den amerikanske, men giver os en chance for at sætte fokus på den tyske og de tabende parters vinkel. Efter at have haft tid på kirkegården fortsætter vi mod det tyske forsvarsbatteri Maisy, hvor vi vil få en rundvisning i og på batteriet af den britiske militærhistoriker Gary Sterne. Batteriet ligger tæt på den lille landtange Pointe du Hoc, som vi efterfølgende kører til. Pointe du Hoc var frygtet af de allierede, da risikoen ved ikke at erobre den tidligt var at større dele af strandene Omaha og Utah kunne angribes. Der udspillede sig en specialmission for de såkaldte Rangers, der skulle forcere 30 meters stejle kyster direkte fra skibe. Området var blevet massivt tæppebombet og er et månelandskab at gå rundt i. Vi hører om specialmissionen mens vi nyder de smukke kyster ved Pointe du Hoc.
Pointe du Hoc. Her lykkedes det specialstyrker at kæmpe sig op af de 30 meter skrænter direkte fra både nedenfor. Foto fra Pixabay
Vi har frokostsandwich med inden vi kører langs Omaha Beach, hvor landskabet ud mod kysten er afgørende for at forstå hvorfor det blev den mest blodige front med massive amerikanske tab. Det ses blandt andet i form af de tyske maskingeværsreder, der ofte lå med formidabel udsigt over strandene og i forsvarspositioner hvor amerikanerne skulle forcere meget stejle skrænter for at sætte de nazistiske forsvarere ud af kraft. Vi besøger den amerikanske soldaterkirkegård, hvor der vil være tid til at se de smukke kors og for de godt gående at tage en tur ned af de stejle skrænter til stranden.
Den amerikanske kirkegård ved Omaha Beach er en utrolig smuk og værdig oplevelse på et sted, hvor kampene forårsagede et blodbad på de amerikanske landgangstropper. Foto fra Pixabay
Efter den amerikanske krigskirkegård gør vi holdt ved den tyske forsvarsstilling Wn-60 hvor vi har en fantastisk udsigt over Omaha Beach. Vi slutter dagen af med at gøre holdt i den charmerende lille havneby Port-en-Bessin.
6.dag: Dead Mans Corner – St. Mere-Eglise – Utah Beach
Vi starter dagen med at køre mod Dead Mans Corner, hvor de tyske luftbårne styrker havde deres hovedkvarter frem til den 8.juni, hvor tyskerne trak sig tilbage til Carentan-halvøen og istedet blev overtaget af den amerikanske oberst “Iron Mike” Michaelis indrettede sit hovedkvarter. Vi ser museet D-Day Experience. Vi fortsætter til St.Mere-Eglise, den første landsby der om natten mellem 5. og 6.juni 1944 blev befriet af luftbårne styrker. Vi ser det fremragende Airborne Museum, hvor man får en glimrende indførelse i hele den enorme luftbårne mission i forbindelse med D-Dag. Vi spiser frokost i byen inden vi fortsætter.
I kirketårnet hænger en dukke der viser hvor en amerikansk faldskærmssoldat overlevede ved at spille død under indtagelsen af byen. Foto fra Pixabay
Lige udenfor byen gør vi holdt ved broen La Fière, der går over floden Merderet som der var heftige kampe om at indtage frem til 9.juni 1944. Vi ser monumentet for de faldne inden vi fortsætter til de tyske forsvarsbatterier d´Azeville og d´Crisbecq som vi ser. Herefter kører vi ud til kysten ved Utah Beach, hvor vi gør holdt. Her ser vi et museum hvor fokus er på selve landgangsmissionen. Efter en kort køretur vil vi gøre et holdt ved Monumentet for de danske Søfolk der deltog i Operation Overlord, her lægger vi en krans til ære for deres indsats.
Danske søfolk bidrog også med væsentlige bidrag til landgangen i Normandiet, hvilket har givet os et mindesmærke. Vi lægger en krans til ære for deres indsats. Foto fra Pixabay.
Kort derfra ser vi et andet fint monument for Dick Winters, der var kommanderende for et faldskærmsregiment, der spillede en større rolle i angrebet på Brécourt Manor, hvor en mindre flok allierede var i stand til at overvinde en større tysk enhed og måske huskes fra at være med i TV-serien “Kammerater i Krig”. Herefter kører vi igennem byen Angoville-au-plain og til landsbyen Graignes, der i dagene efter D-Dag først blev erobret af de allierede og siden tilbageerobret af de tyske tropper, der begik en massakre på civilbefolkningen, hvor vi gør holdt for at se kirkeruinen og mindesmærket for de dræbte. Vi er tilbage i Bayeux sidst på efteråret.
7.dag: Lommen i Falaise og Rommels slot La Roche Guyon
Vi forlader vores dejlige ophold i Bayeux og begynder at bevæge os ind i landet, hvor vi kører i retning af området der i krigshistorien har fået navn efter byen Falaise. D-Dag 6.juni 1944 gav de allierede fodfæste på kontinentet, men flere af byerne i Normandiet som Caen og St. Lo var de ikke i stand til at nedkæmpe, hvilket gjorde at de tyske tropper blev ved med at kunne holde baglandet på deres hænder og dermed kunne sikre både en flugtrute ud og nye tropper der kunne komme til.
Ved Montormel har man en fantastisk udsigt over Falaise, hvor Slaget om Normandiet stod og som ofte kaldes det “Normanniske Stalingrad”. Foto: Hans Martin Nielsen.
I Falaise foregik kampene endvidere i det klassisk normanniske landskab Bocage, hvor stengærder og hegn ofte besværliggjorde kampene og hvor det var erobrerne der havde det sværest. Det lykkedes først at omringe de tyske tropper i lommen ved Falaise den 21.august 1944. Hvilket på mange måder afsluttede kampene i Normandiet.
Vi besøger Mindesmærket og museet ved Montormel, hvor der findes en fremragende udsigt over dalniveauet ved floden Dives.
Slottet La Roche Guyon – her boede Erwin Rommel under forsvaret af Normandiet. Vi hører en del om Erwin Rommel. Foto fra Wikipedia
Sidst på formiddagen fortsætter vi videre til slottet La Roche-Guyon, hvor den tyske Feltmarskal Erwin Rommel havde sit hovedkvarter. Rommel havde i starten af 1944 fået til opgave at stå for forsvaret af Atlantvolden, hvor Rommels taktik havde været at besejre dem direkte på strandene. Da det ikke lykkedes blev Rommel sårbar og fanget ind i den blodrus der udgik fra Berlin efter Stauffenbergs attentatforsøg 20.juli 1944. Vi hører om Rommels spændende historie på slottet og hvis tiden tillader det kan det givetvis bagefter blive til et besøg i Monets smukke have i byen, der blandt andet er kendt for hans åkandemotiver. Vi overnatter meget tæt på slottet og haven.
Monets Have ligger i Giverny hvor vi overnatter. Foto fra Pixabay.
8.dag: Togvognen i Compiegne og Reims
Efter at have haft god tid til at spise morgenmad kører vi nord for Compiegne til det skovområde, hvor et jernbanespor tilbød en forhandlingsmulighed i slutfasen af Første Verdenskrig. Efter flere dages forhandlinger var det i togvognen at den franske General Ferdinand Foch og den tyske forhandlingsleder Mathias Erzberger underskrev våbenhvileaftalen den 11.november 1918. Togvognen blev ikonisk i mellemkrigstiden og for Tyskland et symbol på den ydmygende fred, der førte til mange ulykker for det tyske samfund. Det var derfor hævnens time da man nåede Anden Verdenskrig og nazisterne på få uger havde løbet de vestallierede over ende. Frankrig måtte nu underskrive en ydmygende våbenhvile i samme togvogn den 22.juni 1940.
Togvognen i Compiegne har hele to gange været ramme om afgørende våbenhvileaftaler. Her sluttede Første Verdenskrig med den tyske overgivelse og i 1940 var det franskmændene der i selvsamme togvogn overgav sig til tyskerne. Billede fra wikimedia.
Vi ser museet i togvognen. Herefter fortsætter vi mod øst, hvor vi ved byen Braine gør holdt ved den danske/sønderjyske krigskirkegård fra Første Verdenskrig. Herefter fortsætter vi Reims, hvor Eisenhower havde sit hovedkvarter og hvor udsendinge fra den sidste nazistiske regering den 7.maj 1945 nåede hertil, hvor der blev underskrevet en våbenhvile for Vestfronten. Byen er kendt for sin smukke domkirke, der blev ødelagt under Første Verdenskrig og som efter dens genopførsel står som symbol på forsoning mellem Frankrig og Tyskland. Vi ser den smukke domkirke og drikker et glas lokalt champagne foran domkirken og nyder den sidste aften i byen.
Reims med sin vigtige katedral har spillet en enorm symbolsk betydning som nationalt samlingspunkt med begge verdenskrige. Foto fra pixabay.
SE HOTEL REIMS CAMPANILE CENTRE
9.dag: Ardenneroffensiven og så hjem
Vi forlader Reims tidligt om morgenen og kører nordpå forbi Sedan hvorefter vi har forladt Frankrig. Som på udturen er der også et belgisk kapitel, hvor vi denne gang har fokus på hvad der skete efter kampene rykkede videre fra Normandiet og videre mod nord og øst. Den nazistiske hær var mere og mere presset såvel på alle fronter. Man undgik dog det totale sammenbrud i efteråret 1944, blandt andet forårsaget af den fejlslagne mission Operation Market Garden. I den dybe vinter 1944 foretog tyskerne et særdeles overraskende angreb på skovene i Ardennerne, hvis formål var at generobre den store havn i Antwerpen. Der var hektiske kampe i bjergskovene som vi hører om på det fremragende museum lige udenfor Bastogne ved det smukke mindesmærke Mardasson, hvor man får en glimrende udsigt over Ardennerbjergene.
Mardasson. Mindesmærke for de hårde kampe i Ardennerne i dagene omkring julen 1944. Foto fra wikipedia
Efter at have set museet, der påbegynder vi en meget lang hjemkørsel. Vi starter med frokost i bussen og derpå forventer vi at ankomme til Danmark sidst på aftenen.
Historiske Rejser har som mål at levere unikke rejseoplevelser til alle, der vil opleve verden i et historiske perspektiv. Vi arrangerer pakkerejser på en række af de områder, hvor vi er specialister og så skræddersyr vi grupperejser til grupper i alle størrelser, der ønsker deres helt egen rejse med netop den historiske vinkel I ønsker.
På Historiskerejser.dk kan rejser bestilles, foredrag bookes og rejsebøger købes. Og så kan du læse løs i arkivet med mere end 1200 historiske artikler, som vil selv har skrevet. Og vi har været alle de steder vi skriver om – lige dér, hvor historien har sat sine spor.
Din kompetente rejseleder hedder hos Historiske Rejser hedder Anders og er cand. mag. i historie og religion og har mere end 15 års rejseledererfaring.
Historiske Rejser har som mål at levere unikke rejseoplevelser til alle, der vil opleve verden i et historiske perspektiv. Vi arrangerer pakkerejser på en række af de områder, hvor vi er specialister og så skræddersyr vi grupperejser til grupper i alle størrelser, der ønsker deres helt egen rejse med netop den historiske vinkel I ønsker.
På Historiskerejser.dk kan rejser bestilles, foredrag bookes og rejsebøger købes. Og så kan du læse løs i arkivet med mere end 1200 historiske artikler, som vil selv har skrevet. Og vi har været alle de steder vi skriver om – lige dér, hvor historien har sat sine spor.
Din kompetente rejseleder hedder hos Historiske Rejser hedder Anders og er cand. mag. i historie og religion og har mere end 15 års rejseledererfaring.