Følg Historiske Rejser
mail@historiskerejser.dk +45 20 93 17 14
Rejsevarighed: 11.-16.juni 2017
Destination: Nürnberg, Würzburg, Bamberg, Fulda, Celle, Bayreuth, Dessau, Wörlitz
Pris: 5999,- DKR

På denne tur skal vi opleve Franken der ligger ved floderne Main og Pegnitz i det centrale Tyskland, det er en skøn blanding af de ovennævnte kulturbyer, hvoraf Fulda, Würzburg og Bamberg i mange år var under bispefyrsternes indflydelse og Nürnberg og Bayreuth omvendt var frie rigsstæder med handelsbånd til mange dele af Europa. Det frankiske landskab slanger sig med de charmerende floder, nogle steder med vinmarker andre steder med højtplacerede borge og forunderlige stenformationer.

 

1.dag: Middagspause i Celle og overnatning i Fulda

Celle med de mange bindingsværkshuse, venter på os til frokost. foto fra Gotravelaz

Vi mødes i Svinninge klokken 6.30 og kører derefter i retning af færgen i Rødby. Vi besøger Celle til frokost, hvor der vil være tid til frokost og se sig om blandt de mange smukke bindingsværkshuse, samt se slottet hvor Caroline Mathilde sad efter dommen over hende og Struensee. Derefter kører vi frem til vores overnatning i den smukke domkirkeby Fulda i det centrale Tyskland. Vi spiser aftensmad på vores Hotel Fulda Mitte.

SE DET ****-HOTEL FULDA MITTE

En frisk morgengåtur til domkirken i Fulda. Foto fra wikipedia

2.dag: Morgentur i Fulda og Byrundtur i Würzburg

Vi starter med at pakke bussen og derefter gå en lille morgentur igennem det centrale Fulda, hvor vi ser det Gamle Rådhus, Vonderau Museum, Byslottet og slutter ved Fuldas barokke domkirke, hvor bussen samler os op inden vi fortsætter mod Würzburg. På vej ind mod byen passerer vi byens imponerende fæstning Marienburg, der knejser over Mainflodens bredder. Vi kører derefter til det centrale Würzburg, hvor vi skal på en orienterende byrundtur. Vi starter ved Würzburgs residens, der er på UNESCOs verdenskulturarvsliste, og som blev bygget til byens bispefyrster i starten af 1700-tallet og som efter 2.verdenskrigs ødelæggelser blev totalt ødelagt. Dette er oplagt at se efterfølgende på egen hånd. Fra residenspladsen føres vi rundt til domkirken, den imponerende Marienplatz, det gamle rådhus og den gamle bro over Main. Derefter tid på egen hånd i byen til frokost og kulturbesøg. Oversigt over seværdigheder i Würzburg

Vi fortsætter derefter til Frankens hovedstad, den gamle frie rigsstad Nürnberg, hvor vi er sidst på eftermiddagen. Vi bor centralt og tæt på banegården på Hotel Intercity.

SE ***-HOTEL INTERCITY I NÜRNBERG. 

3.dag: Byrundtur i Nürnberg

Nürnberg var i århundreder en af Tysklands vigtigste handelsbyer, idet at den lå placeret hvor flere andre vigtige handelsveje mødtes. Den havde status som fri rigsstad, og var gentagne gange ramme om de middelalderlige tyske stænderforsamlinger. På vores tur rundt i det centrale Nürnberg, der passerer vi igennem snoede gyder og fornemme pladser såsom Lorenzplatz, Elisabethplatz samt Sebalderplatz hver med imponerende kirker. De mange fine bindingsværksbyggerier ses smukkest ved Albrecht Dürers hus, hvor den berømte maler boede og i byens charmerende bymur med tårn og broer henover voldgrave og floden Pegnitz. Øverst i byen knejser kejserborgen. Der vil være god tid til at nyde byens charme. Eftermiddagen er på egen hånd, måske med mulighed for at dykke mere ned i historien hvis museer som legetøjsmuseet, det germanske museum samt kejserborgen der knejser øverst i byen kunne tiltrække. Skulle man være interesseret i at dykke ned i museerne der fortæller om Nürnbergs omfattende forbindelser til det tredje rige, så er rejselederen behjælpelig med at give gode råd her tænkes der på Reichsparteigelände og på Justitspalæet. Oversigt seværdigheder i Nürnberg

4.dag

Vi kører en halvdagsudflugt til Bamberg, der indtil 1803 også stod under de mainfrankiske bispefyrster. Vi starter på det imponerende domkirkebjerg, hvor der såvel er mulighed for at komme ind at se domkirken, men mest imponerende er fyrstebispernes residens udført af den barokke mester Dientzenhofer. Den fantastiske rosenhave ved residensen er også et besøg værd. Vi slutter ved et af Tysklands mest charmerende rådhuse, der ligger midt i floden Main og er bygget i bindingsværk. Til frokost kan man oplagt få sig en røget øl. Vi returnerer til Nürnberg igen midt på eftermiddagen. Oversigt seværdigheder Bamberg.

 

5.dag

Vi forlader Nürnberg efter at have haft god tid til morgenmaden. På vej ud af byen gør vi et holdt på Reichsparteigelände, hvor det det nazistiske parti demonstrerede partiets magt i form af masseorienteret propaganda. Derefter kører vi nordpå og igennem det charmerende kuperede naturområde, det Frankiske Schweiz, hvor byerne ligger placeret på bakketoppe og hvor forunderlige naturformationer som i Pottenstein møder os. Netop i Pottenstein holder vi frokostpause, hvor der vil være mulighed for at gå op til borgen og nyde den storslåede udsigt i pausen. Vi fortsætter nordpå mod festspilsbyen Bayreuth, hvor vi drikker eftermiddagskaffe ved komponisten Richard Wagners festspilshus. Derefter forlader vi Franken og kører igennem Thüringen og Sachsen, hvor vi overnatter centralt i kulturbyen Dessau, der ligger hvor floderne Mulde og Elben møder hinanden. Vi spiser aftensmad på hotellet

 

Se ****-Hotel Radisson Blu Fürst Leopold Dessau

6.dag

Vi starter om morgenen med at køre til Dessau-Wörlitz, Dessaufyrsternes forunderlige rige af haver og vand. Her får vi en fredfyldt sejlads i gondoler, hvor vi ser kirker, slotte, templer samt havekunst mens vi padles rundt. Efter denne oplevelse sætter vi videre kurs nordpå, hvor vi spiser en sen frokost i Wittenburg, på et charmerende landsted. Derefter kører vi til Puttgarden og tager færgen til Rødby og derefter er forventet i Svinninge midt på aftenen.

 

Rejsens pris er 5999,- DKR (Enkeltværelsestillæg 715 DKR). Der er inkluderet kørsel i ****-firestjernet moderne turistbus med komfort og toilet, professionel chauffør og planlægning indenfor Køre-, og Hviletidsbestemmelserne. Færgeoverfarter Rødby-Puttgarden retur, 5 overnatninger på centralt beliggende hoteller med morgenmad alle morgener, samt aftensmad på overnatningshotellerne i Fulda og Dessau. Byrundtur med byguide i Würzburg samt gondolfart i blomsterriget Wörlitz ved Dessau. Derudover alle udflugter samt dække af Historiske Rejsers medlemskab af Rejsegarantifonden (2592).

Rejsen er lavet for Lærerkredsen i Odsherred i samarbejde med Lærerkredsen i Kalundborg. Udefrakommende deltagere kan komme med på forespørgsel.