Følg Historiske Rejser
mail@historiskerejser.dk +45 20 93 17 14

Dresden – Elbens Firenze.
En historisk rejsebog om Dresdens seværdigheder.

Sachsens barokke pragthovedstad er først ved at blive genopdaget af os danskere. Det sker i takt med, at Elbens Firenze er ved for alvor at genopstå fra ruindyngerne fra de altødelæggende bombardementer i 2.verdenskrig. Byen var et af de fornemste udtryk for barok og renæssance nord for alperne, og dette yndefulde panorama kan igen opleves ved Elbens bredder.

Bogen er opbygget med et indledende afsnit om Dresdens historie, fra et middelalderligt forsvarssted ved Elben til Sachsens hovedstad, men også til de polske kongers residens. Den tid der bibragte byen dens rigdom. Historien har naturligvis et hovedfokus på 2.verdenskrigs ødelæggelser og efterfølgende genopbygning. Men mandagsdemonstrationerne og byens historie i forbindelse med murens fald får også en del plads. Denne bog om Dresden går spadestikket dybere.

I forlængelse af historien, der følger et alfabetisk udarbejdet beskrivelse af såvel berømte som oversete seværdigheder i Dresden. Derudover følger forslag til ture i og udenfor Dresden med historiske vinklinger.

UDSOLGT – KAN ERHVERVES SOM PDF

Det får du

En softcover bog i A5-format med en mange illustrationer og billeder i et læsevenligt format til at have  med under rejsen. Bogen leveres enten med post eller personligt af forfatteren.

Om bogens  tilblivelse

Bogen er blevet skrevet før, under og i forlængelse af utallige rejser til Dresden siden 2005.

Om forfatteren

Anders har en uddannelse som cand.mag i historie og religion. Han har rejst i Dresden mere end 20 gange siden 2005.


En dybdegående rejseguide til det historiske Dresdens seværdigheder

I Dresden er historien genskabt. Dresdens massive ødelæggelser i anden verdenskrig er de briller som man i byen konstant må tage på og vurdere byens nutid efter. Dresden var kendt som Elbens Firenze, forårsaget af århundreders rigdom og indflydelse, særligt vigtigt var tiden som residens for de polske konger, alt dette blev lagt i ruiner i februar 1945. Siden har man forsøgt på forskellig vis at genskabe pragtbyen ved Elben. Et besøg i Dresden, der fokuserer på historien vil have dette som omdrejningspunkt, og det har denne bog også.
Bogen beskriver både tiden før og efter fører dig rundt blandt seværdigheder som Zwingermuseet, Semperoperaen, Frauenkirche og beskriver begivenheder som bombardementerne og mandagsdemonstrationerne i 1989. Med denne bog er du klædt historisk på i dybden.

.

Bestilling og levering

Bogen bestilles ved at brugen bestillingsformularen nedenfor eller ved at ringe til mig på tlf 20 93 17 14. Efterfølgende vil bogen blive leveret enten med posten eller af mig personligt.


Den historiske Dresden guide kan blive din – bestil bogen lige her 

Pris: Kun 225 kr.

Bestilling af Dresden guiden

 

Sikkerhedsspørgsmål

Betaling og levering

Betaling foregår efter aftale, oftest efter levering. Bankoverførsel eller kontant.

Har du spørgsmål?

Du kan kontakte mig på telefon 20 93 17 14, hvis du har spørgsmål til indholdet af bogen, bestilling, levering eller andet på siden her. Du kan også sende mig dine spørgsmål i en mail – bare skriv til bagereriksen@yahoo.dk.

Anders Bager Eriksen
Cand. mag. i historie og religion

Tlf.: 20 93 17 14
Mail: bagereriksen@yahoo.dk


Flere rejseguides til historiske steder og seværdigheder i Europa


Foredragsholder

Jeg kan bookes til foredrag om Dresden. Mine foredrag vil typisk indeholde mange billeder af historisk karakter og være af 1-2 timers varighed. Ofte med en pause undervejs. Foredraget kan fungere som et selvstændigt historisk foredrag eller som optakt til en rejse til Dresden. Forskellige vinkler kan ønskes.

Rejsekonsulent

Jeg kan fungere som rejsekonsulent for dig eller din gruppe. Til denne service får du/I et specialiseret og udførligt forslag til en rejse. Jeg fungerer som rejsekonsulent for alt fra mindre grupper af privatpersoner til større grupper som fx foreninger eller gymnasieklasser. Ring eller send en e-mail for nærmere informationer.

Kontakt mig

Har du spørgsmål til mine rejsebøger, foredrag eller kompetencer som rejsekonsulent, så skriv eller ring til mig.

Anders Bager Eriksen
Rejseleder, foredragsholder m.m.
Cand. mag. i historie og religion

Tlf.: 20 93 17 14
Mail: bagereriksen@yahoo.dk