Følg Historiske Rejser
mail@historiskerejser.dk +45 20 93 17 14

Irland – Myter, undertrykkelse og frihedskamp.
En historisk rejsebog om Irlands seværdigheder.

Den grønne ø i Europas vestlige udkant har en meget anderledes historie at byde på, end den man kender fra Europas centrale dele. At rejse i landet er en odyssé af høflige imødekommende mennesker, der mestrer kunsten at få dig til at føle dig velkommen ved tilstedeværelse i nuet. Denne tager et spadestik dybere med Irlands konfliktfyldte historie.

Bogen er opbygget med et indledende afsnit, der går i dybden med Irlands historie fra de keltiske myter, til kristendommens storhedstid, over den mangeårige britiske kolonisering med udvandring og hungersnød til følge til Irlands selvstændighed og anderledes vej ind i moderniteten. Der følger et særskilt kapitel om den historiske udvikling i Nordirland fra 1920 og frem til idag.

Derudover følger en stribe af kulturelle og naturmæssige skatte på øen, der følges op af mange forslag til måder at rejse rundt i Irland på.

Det får du

En softcover bog i A5-format med en mange illustrationer og billeder i et læsevenligt format til at have  med under rejsen. Bogen leveres enten med post eller personligt af forfatteren.

 

Om bogens  tilblivelse

Bogen er blevet skrevet før, under og i forlængelse af utallige rejser til Irland siden 2005.

Om forfatteren

Anders har en uddannelse som cand.mag i historie. Han har rejst i Irland mere end 20 gange siden 2005 og har bl.a. været i Nordirland 12.juli adskillige gange, og oplevet når Orangeordenen marcherer og alt hvad det medfører.


En dybdegående rejseguide til det historiske Irlands seværdigheder

Den grønne ø i den vestlige udkant af Europa er udover storslået og vild natur også en rejse igennem en både fascinerende men også ganske brutal historie. Den går helt tilbage fra stenalderens højkultur, til de mytologiske sagn, til storhedstiden under den keltiske kristendom, over vikingernes hærgen, til de første engelske erobringer, reformationens klosterbrændinger, de britiske tvangsbosættelser, de forgæves krige mod englænderne, undertrykkelsen, kartoffelpesten, udvandringerne, den nationale frihedskamp, selvstændigheden i fattigdom, den keltiske tigerøkonomi og den nuværende recession.

Det historiske sættes ind i en kontekst, der opleves i landet i form af sange og betagende steder. Irland kan sagtens opleves uden det historiske, men med det historiske for øje bliver rejsen det rigere og fascinationen det større af det smukke land i Europas vestlige periferi.

Bestilling og levering

Bogen bestilles ved at brugen bestillingsformularen nedenfor eller ved at ringe til mig på tlf 20 93 17 14. Efterfølgende vil bogen blive leveret enten med posten eller af mig personligt.


 

Den historiske Irland guide kan blive din – bestil bogen lige her 

Pris: Kun 450 kr.

Bestilling af Irland guiden

 

Sikkerhedsspørgsmål

Betaling og levering

Betaling foregår efter aftale, oftest efter levering. Bankoverførsel eller kontant.

Har du spørgsmål?

Du kan kontakte mig på telefon 20 93 17 14, hvis du har spørgsmål til indholdet af bogen, bestilling, levering eller andet på siden her. Du kan også sende mig dine spørgsmål i en mail – bare skriv til bagereriksen@yahoo.dk.

Anders Bager Eriksen
Cand. mag. i historie og religion

Tlf.: 20 93 17 14
Mail: bagereriksen@yahoo.dk


Flere rejseguides til historiske steder og seværdigheder i Europa


Foredragsholder

Jeg kan bookes til foredrag om Irland. Mine foredrag vil typisk indeholde mange billeder af historisk karakter og være af 1-2 timers varighed. Ofte med en pause undervejs. Foredraget kan fungere som et selvstændigt historisk foredrag eller som optakt til en rejse til Irland. Forskellige vinkler kan ønskes. Jeg har holdt foredrag om Irland adskillige gange. Blandt andet på messen Ferie for Alle i 2015.

Rejsekonsulent

Jeg kan fungere som rejsekonsulent for dig eller din gruppe. Til denne service får du/I et specialiseret og udførligt forslag til en rejse. Jeg fungerer som rejsekonsulent for alt fra mindre grupper af privatpersoner til større grupper som fx foreninger eller gymnasieklasser. Ring eller send en e-mail for nærmere informationer.

Kontakt mig

Har du spørgsmål til mine rejsebøger, foredrag eller kompetencer som rejsekonsulent, så skriv eller ring til mig.

Anders Bager Eriksen
Rejseleder, foredragsholder m.m.
Cand. mag. i historie og religion

Tlf.: 20 93 17 14
Mail: bagereriksen@yahoo.dk