Følg Historiske Rejser
mail@historiskerejser.dk +45 20 93 17 14

Curriculum Vitae 2017

Herunder finder du et udvalg af de destinationer jeg har fungeret som rejseleder på.

Topdestinationer: Berlin, Prag, Dresden, Gardasøen, Toscana, Irland, Luthers Fodspor og Flandern. For en mere udspecificeret forklaring om mine topdestinationer, se i slutning af CV.

Destinationer med god erfaring: Budapest, Holland, Wien, Bratislava, Ligurien og Bruxelles, Sydslesvig, Rom, Skotland alt i Tyskland

Destinationer med en vis erfaring: Krakow, Østrig, Normandiet, Sydtyrol, Nordkap, Amalfikysten tjekkisk og ungarske destinationer i kombination med hovedstæderne Prag (Cesky Krumlov, Liberec) og Budapest(Sopron, Györ og Eger).

  • Har erhverskort til bus siden 2006, hvilket er blevet brugt flittigt
  • Har 17 års massiv erfaring som rejseleder.
  • Er Cand.Mag i Historie og Religion
  • Har arrangeret mange specialrejser selvstændigt for grupper, foreninger, gymnasier og caféer på såvel frivilligt basis som for rejsebureauer.
  • Har skrevet guidebøger om adskillige af mine rejsedestinationer, som kollegaer og gæster har erhvervet sig og brugt flittigt (Berlin, Prag, Budapest, Dresden, Toscana(2 udgaver), Irland, Holland, Luthers Fodspor og Krakow).
  • Jeg har et stort netværk rundt i Europa, i forhold til at lave rejserne anderledes.
  • Jeg er god til at kombinere oplevelser, seriøsitet og humor

Tættere beskrivelse af mine primære topdestinationer

Berlin
Har rejst til Berlin i alle mine år som rejseleder. Jeg har boet i byen, da jeg skrev mit speciale, der omhandlede den debat, der blev ført om byens historiske arkitektur efter genforeningen. Jeg har mange venner og kontakter i byen. Jeg har arrangeret adskillige specialrejser, og været med i nytænkning af flere katalogers programændringer af destinationen, eksempelvis Hohenschönhausen hos Nilles. Historiske Rejser vil løbende have fokus på Berlin og området ved Berlin og Potsdam.

Prag
Har været i Prag i over 10 år i træk og mestrer at videregive byen på såvel traditionel og utraditionel vis. Jeg har et par gange arrangeret specialrejse til byen, men hungrer efter at omprogrammere rejsen, da jeg synes, at destinationen har været præget af vanetænkning.

Gardasøen
Jeg er dybt taknemlig for siden min start som rejseleder at have haft dette smukke sted som destination. Den lærte mig fra begyndelsen, at rejseledertjansen er meget andet, end at kunne levere lange historiske udredninger. Fællesskab, tid og at kunne sørge for hotellets standard lever op til det man har betalt for er for de fleste ofte vigtigere faktorer. Her blev det klart for mig, at rejser kan gennemføres med psykologisk indsigt og dermed interessant langt ud over den historie og de samfundsforhold, som kan leveres på de strategisk rigtige tidspunkter. Gardasøen er netop kendetegnet ved at ændringer, skal man være varsomme med, men mindre der er tale om for dårlige hoteller og des lignende. Folk vil have det samme som for 50 år siden ved den skønne sø.

Irland
Siden 2005 har jeg årligt været i dette fantastiske land, som jeg fuldstændig har tabt mit hjerte til. Det er primært blevet til Thys daværende program, der koncentrerede sig om republikken og Nilles som også har været i Nordirland og fået konflikten med. Juli måned plejer at være afsat til Irland. Jeg har mange alternative bud og gode kontakter, til hvordan Irlands konfliktfyldte historie kan formidles. Derudover kender jeg mange irske guider og chauffører, der har givet mig alternativer til næsten alle aspekter af naturrejserne.

Toscana
Siden 2008 har jeg årligt været mange gange i Bella Toscana, det gælder både i det sydlige område der grænser op til Umbrien og i det nordlige med rejser til Montecatini Terme. Området indbyder til gastronomi, renæssancefortællinger, religion og Italiens historie. Jeg har fået gode bekendte i området, og fået lov at sætte mit præg på Nilles rejser dernede, foruden at jeg sammen med min gode barndomsven, Kenny Brandt, der har Løves Bog-, og Vincafé i Århus, har lavet vinrejser til Italien, med hovedvægt på Toscana. Historiske Rejser udbyder i april/maj denne rejse igen sammen med Løves-, Bog og Vincafé.

Flandern
I den lidt mere smalle kategori, der hedder historiske rejser, da er jeg meget betaget af et meget overset sted blandt rejsedestinationerne, nemlig Flandern. I 2006 var jeg dernede første gang for Thy Rejser, og i 2009 overbeviste jeg Nilles om at programsætte en rejse derned. Det blev til 3 år i træk, hvor den gode blanding af meget levende og interessante hansebyer (Gent, Antwerpen, Bruxelles, Ypres, Brugge) blev kombineret med den i Danmark, så glemte krig. 1.verdenskrig. Det er en øjenåbner af rang for mange danskere, at indse hvor vigtig denne krig er for næsten alle andre lande i Europa (Tyskland, Frankrig, Storbritannien, Østrig-Ungarn (de lande der var en del af dette), Rusland og Italien). 1.verdenskrig er mit andet store arbejdsområde, og jeg arbejder sammen med en god kollega fra undervisningsbranchen i øjeblikket på en bog om 1.verdenskrig.

Dresden
Heldigvis bliver Dresden mere og mere integreret i diverse danske rejsekataloger, da det er en perle ved Elben, der har så meget vigtig og interessant historie at byde på, også samtidshistorie, som måske har det med at glide lidt ud i katalogerne. Jeg har været mange gange i byen, egentlig oprindeligt fordi at vi i min familie havde en udvekslingsstudent fra byen, men også som rejseleder, mange gange i forbindelse med ture til Prag, men de seneste par år også på selvstændige rejser.

Luthers Fodspor

Siden 2014 har jeg været på 6-7 forskellige rejser i Luthers Fodspor, hvor rejsen er bygget op omkring reformatorens liv i og omkring byerne Erfurt, Wittenberg, Eisleben og Eisenach. I den sammenhæng har folk draget nytte af min Cand.Mag i såvel Historie som Religion, samt et generelt stort kendskab til det tidligere DDR. Derudover fornægter min baggrund som præstesøn sig heller ikke i den forbindelse. Højdepunktet var at gennemføre en rejse med Historiske Rejser, hvor vi på selve reformationsdagen 31.oktober 2017 var i Wittenberg og fejrede 500 års jubilæum for de berømte teseopslag.

Hamborg, Budapest, Wien, Ligurien, Bratislava, Sydtyrol, Holland, Skotland, Rom, Normandiet, Krakow, Sydslesvig, samtlige steder i Tyskland etc.
Jeg vil undlade at kommentere nærmere på alle disse steder. Det er steder jeg har været 2 eller flere gange som rejseleder, og som jeg forholdsvist ubesværet kan springe på, uden at skulle bruge alverden forberedelsestid. Mine rejser går i retning vest, syd og øst og nye projekter er ikke noget jeg ser problematisk på, men dog afhængig af om det er en rejse, der kræver en vis forberedelse, jeg har en minimumsgrænse for hvad, jeg synes, man kan byde folk. Men spørg konkret!