Enestående rejse til Skotland i 11 dage 4.-14.oktober 2025
Vi tilbyder en stribe af fantastiske hoteller på unikke steder, både direkte ved seværdighederne, på skønneste natursteder samt helt centralt i de rigtige byer. Rejsen varer 11 dage og har 2 nætter i Edinburgh, Inverness og på Isle of Skye. Skotterne synger i deres berømte sang Loch Lomond “If I take the highway and you take the low way, I be in Scotland afore ye“. Vi tager dem på ordet og tager os god tid til at komme godt omkring i det storslåede land mod nord.
Vi tager færge fra Holland til Newcastle og bruger tid til at udforsek det engelsk-skotske “Border”, det gælder blandt andet Hadrians Mur, den imponerende nordgrænse for det romerske Britannia samt Gretna Green, det skotske Las Vegas hvor bryllupper foregår dagligt i den gamle smedje. Edinburgh – landets hovedstad er en af Europas smukkeste med en righoldig arkitektur men også med den storslåede skotske natur direkte i centrum. Vi bor to nætter helt i centrum af Edinburgh med udsyn til Edinburgh Castle i Newtown. Herefter bevæger vi os ind i højlandet, hvor vi både oplever Stirling Castle og fortællingerne om Braveheart og William Wallace og kommer til Loch Lomond samt den grædende dal Glencoe. Ved Fort William bor vi direkte ved en af områdets store attraktioner, den berømte trappesluse på den caledonske kanal. Vi skal høre om Bonnie Prince Charles og Harry Potter ved Glenfinnan Viaduct og så har vi to meget specielle dage på øen Isle of Skye, hvor vi bor i den lille havneby Kyleakin direkte ud til vandet. På Isle of Skye opleves nogle af de mest fantastiske naturscenerier, men vi besøger også flere slotte med imponerende haver og stor historie. Den vestlige del af højlandet med dens imponerende bugter og hvide sandstrande i Wester Ross bliver givet en hel dag, hvor vi også besøger prisvindende haver og kommer til naturslugter. Vi får 2 nætter helt centralt i højlandets hovedby Inverness. Herfra kører vi til den berømte slagmark Culloden Moor – skotternes Dybbøl – og til slottet Cawdor kendt fra MacBeth og endelig besøger vi i Whiskybæltet destilleriet Glenlivet. Der bliver også tid til at nyde Inverness by. Langs den berømte sø Loch Ness kan vi spejde efter Nessie og tage billeder af Urquhart Castle og Commando Memorial, hvor skotternes utallige ofre i krige også i moderne tid erindres. Vi slutter af i den charmerende turistby Pitlochry hvor vi bor den sidste aften. På vej til færgen ser vi klosteret Lindisfarne – hvis ødelæggelse markerede starten på vikingetiden. Vi glæder os til denne enestående rejse.
Rejsens pris er 15.999,- DKR (Enkeltværelsestillæg 4900 DKR) og inkluderer:
Det bemærkes at rejseforsikring samt afbestillingsforsikring ikke er inkluderet i rejsens pris og at det anbefales at have tegnet begge dele.
Enkeltværelser er stærkt begrænset og som udgangspunkt sælges enkeltværelser ikke uden aftale. Der kan blive tale om at kunne få enkeltværelse på dele af turen, men vil man være sikker på enkeltværelse, så betaler man som udgangspunkt for dobbeltværelse – altså tæt på dobbeltpris. Vi modtager gerne ønske om at dele værelse og kan være formidler mellem folk med samme ønske.
Depositum er 3000 DKR
Ved bestilling af rejsen kontakt Historiske Rejser og Anders Bager Eriksen på 20 93 17 14 eller mail@historiskerejser.dk. Her vil I blive bedt om at sende navn, adresse, telefon og mailadresse – derpå sendes der faktura på depositum. Dette gælder som jeres tilmelding til rejsen.
1.dag: Afgang fra Danmark – til Ijmuiden ved Amsterdam.
Turen starter med opsamling fra Sydfyn over Odense og Trekantsområdet ned igennem Sønderjylland midt om natten. Der bliver delt smurte rundstykker med pålægsbakker med ost og salami, samt juice og frisk kaffe. Turen går via Hamborg og Bremen mod Holland. Der bliver holdt en frokostpause på en tysk landevejskro undervejs. Lidt vest for Amsterdam ligger færgehavnen Ijmuiden. Her går vi ombord på DFDS-færgen til Newcastle. Vi indkvarterer os i vores kahytter og får en tidlig aftensmad ombord inden man går til køjs. Sejltiden er 16 timer.
2.dag: Newcastle – Edinburgh
Når vi kommer i land om morgenen er der god tid til at nyde sin morgenmad ombord på færgen. Vi kan nyde den flotte sejlads ind af floden Tyne. Efter at vi har været igennem paskontrol er vi i England og kører igennem Northumberland hvor vi gør holdt om formiddagen ved Hadrians Mur, som vi har mulighed for at komme en tur op at gå på. Den imponerende mur som Kejser Hadrian lod bygge for at undgå angreb fra de vilde skotter – eller rettere sagt Piktere. Der bliver tid til at gå en tur i det imponerende grænseland i de romerske levn
Vi fortsætter igennem det smukke land ind i Skotland, hvor vi gør holdt i den første skotske by. Her var reglerne mere liberale, hvilket betød at man kunne blive gift yngre end i England. I Bryllupsbyen er det stadig tradition for mange at blive gift. Vi spiser frokost og mon ikke vi oplever et bryllup eller to mens det foregår.
Vi fortsætter op igennem det smukke skotske lavland. På vej mod hotellet ser vi noget af Edinburgh. Det gælder eksempelvis gennemkørsel i den smukke Holyrood Park, hvor Edinburgh har deres egen klippe med vandremulighed centralt i byen. Parken er opkaldt efter det historiske slot Holyrood Palace, hvor de skotske og engelske konger har haft til huse i århundreder. Det har været tradition at de skotske konger har bosat sig på slottet og at kroningsceremonierne samtidig er foregået her. To gange er danske prinsesser blevet til skotske dronninger – Margrethe, datter af Christian I. og Anne søster til Christian 4. Særligt sidstnævnte var væsentlig, da hun blev gift med James VI. søn og arving efter Maria Stuart, hendes liv og intriger gav baggrund til mange krige og dramaer, som eksempelvis mordet på David Rizzio udført af hendes elsker Lord Darnley. James og Anne blev de sidste skotske regenter til at tage fast ophold, da de i 1603 blev konger af England og flyttede til London. Siden 1997 har det skotske selvstyreparlament ligget direkte overfor Holyrood Palace. Vi passerer naturligvis disse to væsentlige steder for skotsk royal og parlamentarisk magt.
Vi indkvarterer os på vores hotel Yotel i det centrale New Town i Edinburgh og spiser sammen på hotellet.
Undervejs passerer vi smukke steder som Calton Hill, der også lidt populært kaldes Edinburghs Akropolis idet det huser en lang række monumenter; eksempelvis: for den nationale troubadour Robert Burns, Lord Nelson samt for byens observatorium. Arter vejret sig fra sin flotte side vil vi stoppe og nyde den fremragende udsigt man får fra toppen, hvor man ofte vil kunne se hele byen, havnen i Leith og den fantastiske røde bro over fjorden Firth of Forth.
Herefter vil vi køre igennem New Town, der bærer dette navn da vejnettet er stærkt logisk bygget op med skønne harmoniske pladser som St. Andrew Square med Melville Monument og Walter Scott Monumentet og byggeriet er holdt konsekvent i den karakteristiske Georgianske stil der kendetegner byggeri fra det 18.århundrede.
Vores hotels beliggenhed er beliggende i det centrale New Town blandt de smukke Georgianske huse og med masser af folkeliv.
3.dag: Edinburgh – fri dag i Skotlands hovedstad
Vi vågner på vores skønne og fantastisk beliggende hotel i hjertet af Edinburgh. Det kan være oplagt at bruge dagen på egen hånd, hvor mulighederne er utallige.
Rejselederen tager også initiativ til en lille gåtur i nærområdet om formiddagen, hvor blandt andet man vil høre om Universitetsområdet, om den særlige skotske religiøse retning Presbyterianismen, om det middelalderlige Edinburgh om alle festlighederne der foregår i den livlige by. Vi kommer til Royal Mile, hvor de store skotske oplysningstænkere vil blive introduceret og for de interesserede bevæger vi os op på den ikoniske Edinburgh Castle.
På Edinburgh Castle venter der os udover alle de centrale dele af den skotske historie en glimrende udsigt i alle retninger. Her finder man blandt andet den oprindelige kroningssten og en lang fortælling om skotternes utallige deltagelse i krige over hele verden.
Bliver man på slottet frem til klokken 13.00 kan man endvidere opleve det daglige kanonskud der sætter tiden for byen. Resten af dagen bruges på egen hånd.
4.dag: Firth of Forth Bridge – Falkirk Wheel – Stirling Castle – Loch Lomond og Glencoe – Overnatning ved Fort William
Vi pakker bussen efter morgenmad og forlader Skotlands smukke og interessante hovedstad. Vejen udad byen går over havnebyen Leith, hvor mange af de historisk vigtige udsejlinger og ankomster er foregået fra. En kortere periode var byen også regeringsby under Mary Guise og idag huser den eksempelvis den kongelige yacht Britannia. Vi følger fjorden Firth of Forth i vestlig retning væk fra Edinburgh mod South Queensferry. Her gør vi holdt ud for den imponerende bro Firth of Forth Bridge, der også kaldes det røde arkitektoniske vidunder. Jernbanebroen der er skabt udfra Cantilever-princippet og er på den teknologiske verdensarv bliver der tid til at fotografere.
Vi fortsætter videre syd for fjorden til Falkirk, hvor vi ser et fremragende eksempel på at den skotske ingeniørkunst ikke er stået stillet. Man har erstattet en oprindelig trappesluse med en roterende sluse, hvor skibene sejler ind i et lukket kar, der herefter roterer karrene ned i niveau. Et meget imponerende syn, hvilket vi også gør holdt ved og ser hjulet rotere.
Vi fortsætter langs fjorden vestpå og passerer Bannockburn, hvor Robert the Bruce i 1314 besejrede en engelsk hær og dermed vandt den skotske selvstændighed der blev bekræftet ved uafhængighedserklæringen ved Arbroath i 1320. Vores stop er ved det imponerende Stirling Castle der troner over byen af samme navn. Ved siden af slottet står den enorme statue af William Wallace, hvis historie blev kendt langt ud over Skotlands grænser med Mel Gibsons filmatisering Braveheart. Vi hører helt sikkert om den historiske William Wallace og hvad er historisk korrekt og hvad var filmisk drama. Slottet har spillet en stor rolle i skotsk historie, som det sidste uindtagelige tilbagetrække for diverse skotske og engelske konger med dets placering inderst ved fjorden og højt på en klippe. Der var et kongeligt renæssancehof under de mange Stuart-konger med navnet James. Vi får en rundtur på slottet og spiser frokost i den charmerende by der ligger ved slottet.
Først på eftermiddagen går det videre vestpå nord for Glasgow og ind igennem området the Trossachs, hvor vi hører om den skotske Robin Hood-agtige figur Rob Roy, der overfaldt engelske soldater i årtier efter de første jakobinske opstande i starten af det 18.århundrede. Vi kører langs Skotlands største sø Loch Lomond, hvor der naturligvis bliver lejlighed til at synge den berømte folkesang “Bonnie, Bonnie Banks of Loch Lomond“. Vi gør stop ved søen. Der har allerede været masser af flot natur, men fra og med Loch Lomond er vi kommet til højlandet og de næste mange dage vil være et naturgalleri fra morgen til aften.
Nord for Loch Lomond kommer vi igennem et nærmest magisk smukt område i form af Glencoe og de tre søstre. Glencoe er knyttet til den tragiske massakre på hele klanen MacDonald der ved årsskiftet 1692 blev nedslagtet brutalt af den britiske overmagt. Det er ikke glemt på disse kanter. Vi følger smukke dale, søer, fjorde og broer på vejen frem mod Fort William. Byen var et af de britiske militærs højborge, hvis formål var at dømme op for de skotske oprørere. Vi indkvarterer os på hotel lige nord for Fort William direkte ved den Caledoniske kanal.
Hotellet ligger direkte ved en attraktion i sig selv. Nemlig ved den meget specielle trappesluse som er overgangen mellem den Caledoniske kanals vestlige afslutning ud i det naturlige fjordforløb ved Loch Eill. Den oplevelse tager vi med som et oplagt sted at gå aftentur.
5.dag: Glenfinnan – sejlads til Isle of Skye
Efter vi har haft god tid til at nyde morgenmaden, så går turen vestpå mod Glenfinnan. Her gør vi holdt ved mindesmærket der markerer hvor Bonnie Prince Charles den 19.august 1745 via Loch Shiel ankom til det skotske hovedland fra de vestlige øer. En lang række af klaner sværgede Stuart-arvingen troskab og dermed begyndte den sidste store skotske opstand og forsøg på at genindsætte den oprindelige skotske slægt på den britiske trone. Det endte blodigt et års tid efter med det afgørende nederlag for de skotske klaner. Der er rejst et enormt mindesmærke for begivenheden og et interessant museum der fortæller om begivenheden. Opholdet ved Glenfinnan byder også på en enestående mulighed for at gå ud til Glenfinnan Viaduct, når damplokomotivet kører mellem Fort William og Armadale. En seance man også kender fra filmene om Harry Potter.
Sidst på formiddagen fortsætter vi den smukke rute mod fiskerbyen Mallaig. Her bliver der tid til at finde sig frokost på en af de lokale restauranter. Vi mødes og går ombord på færgen fra Mallaig der sejler os til den krebseformede ø Isle of Skye. Straks som vi lander på Isle of Skye så besøger vi Armadale Castle med den meget smukke have og med et museum over klanen MacDonald samt om klansamfundene på de vestlige øers historie.
Efter at have haft god tid til at gå rundt i have og se museum kører vi til Kyleakin en lille fiskerby og oprindelig færgeby. Her indkvarterer vi os på det intime og originale hotel Dunollie direkte ud til vandet. Fra det lille charmerende hotel kan man gå tur til den lokale pub og på havnen.
6.dag: Rundtur på Isle of Skye
Efter vi har nydt morgenmaden gør vi klar til en rundtur på Isle of Skye.
Isle of Skye er den største ø på de indre Hebrider og har en meget ukarakteristisk form med masser af bugter, fjorde og bjerge. Vi starter dagen med en køretur ud mod den vestlige del af øen med flere fantastisk smukke panoramaer, blandt andet mod øen Scalpay og med fjorde med småbyer. Vores besøg denne formiddag er slottet Dunvegan Castle med dets smukke have, hvor man både oplever vandfald, Walled Garden og utroligt mange forskellige planter og slottet for klanen MacLeod, hvor særligt banneret Fairy Flag spiller en legendarisk rolle. Sidst på formiddagen fortsætter vi mod hovedbyen på Isle of Skye – Portree.
Den charmerende by har et livligt handelsliv, en del restauranter og en autentisk havn. Der bliver tid til at spise frokost og handle i byen.
Herefter går turen nordpå til den nordlige halvø Trotternish, hvor vejene er smalle og hvor de fantastiske naturfænomener Old Man Storr, vandfald og små søer udgør et fantastisk sceneri. Vi standser ved Kilt Rock og Mealt Falls hvor vandfaldet er direkte ud over klipperne. Vejen rundt om det nordligste punkt byder på så mange smukke panoramaer at vi er mere end mætte når vi sidst på eftermiddagen er tilbage i Kyleakin.
7.dag: Vestkysten af Skotland – Inverness
Vi starter morgenen med morgenmad på vores charmerende hotel Kings Arms i Kyleakin. Vi forlader Isle of Skye og gør holdt ved det mest fotograferede slot i Skotland Eilean Donan Castle, der har ligget i århundreder på et strategisk vigtigt sted hvor hele tre farvande mødes – Loch Duich, Loch Long og Loch Alsh. Før slottet blev bygget havde munke et lille kloster på stedet. Siden blev det klanen MacKenzies slot, de tilbød Robert the Bruce husly i 1300-tallets skotske uafhængighedskrige og siden stillede de sig på Stuart-kongernes side i 1700-tallet, hvilket førte til deres ødelæggelse. Slottet har indgået i flere James Bond film. Vi gør et kort holdt med fotomulighed ved det smukke slot.
Efter dette stop indleder vi en af de helt store naturskønne ruter langs den vestlige kystrute i Skotland, hvor den primære opsummering er smukke bjerge, flodløb, utallige søer, vandfald, naturskønne strande og småbyer. Vi forsøger at holde nogle gode fotostop på nogle af de mest spektakulære steder. Vi passerer Gairloch samt Loch Maree og Loch Ewe inden dagens primære stop er den underskønne have Inverewe Garden. Haven har et væld af en lang række særlige planter der vokser nemt grundet Golfstrømmen, det gælder eksempelvis Rhododendron. Der er mulighed for frokost under opholdet ved haven.
Der er stadig masser af stor naturkørsel tilbage på denne dag. Turen går via bugter som Loch Ewe, charmerende vandfald og udsigt til småøer. Vi gør et holdt ved slugten Corrieshalloch Gorge der på sit dybeste sted er 60 meter og som man krydser af en 25 meter lang hængebro, hvor det bedste syn på det 46 meter høje fald fås. Herfra går turen igennem højlandet mod højlandets hovedstad Inverness. Her indkvarterer vi os for 2 nætter på det centralt beliggende Penta Hotel.
8.dag: Inverness – Nederlaget på Culloden Moor – Whiskydestilleriet Glenlivet
Vi starter dagen med at mødes efter at have haft god tid til at nyde morgenmad på vores hotel i det centrale Inverness. Her kommer I med på en lille gåtur rundt i højlandets hovedstad der såvel bringer os ned til floden Ness, hvoraf der er udsigt til Inverness Castle hvor der både er fortællinger der knytter sig til Mary Queen of Scots, Macbeth og de skotske uafhængighedskrige. Byen ligger ved den nordlige spids af Loch Ness og ved bugten Beauly Firth, hvor et væld af veje mødes. Det har sikret dens enorme betydning. Der er mange små smøger, hyggelige barer og caféer og et livligt handelsliv i byen. Nogle af Skotlands vigtigste krige er blevet afgjort ved byen. I det 11.århundrede blev nordmændene besejret i slaget ved Blar nam Feinne. Det er dog slaget ved Culloden Moor der fandt sted i 1746 lige øst for byen, der spiller den vigtigste rolle for skotterne. Her måtte Bonnie Prince Charles og hans mange støtter fra klanerne rundt i Skotland se sig besejret på blodigste vis. Nederlaget var så brutalt at klankulturen efterfølgende blev forbudt i årtier, og at den engelske magt i Skotland blev trumfet igennem på mest brutale facon. Vi gør holdt ved besøgscenteret om slaget med tid til at se udstilling og slagmark, inden vi fortsætter af smukke veje forbi Cawdor Castle – kendt fra historien om MacBeth. Turen fortsætter forbi Elgin og ind i Cairngorms Nationalpark. Vi kommer og følger floden Spey – kaldt Speyside – der er kendt som det område af Skotland, der har flest destillerier koncentreret på et lille område. Vi gør holdt ved Glenlivet Destillery – et af de destillerier mest kendt for kvalitet. Her skal vi på en rundtur i destilleriet med prøvesmagning efterfølgende. Der bliver mulighed for frokost ved destilleriet.
Herefter går turen af smukke ruter tilbage mod Inverness, hvor vi forventes at være først på eftermiddagen. Resten af eftermiddagen kan nydes i byen.
Vi spiser fælles aftensmad om aftenen.
9.dag: Inverness – overnatning ved Pitlochry
Efter at have nydt morgenmaden på vores hotel i Inverness, så pakker vi bussen og siger farvel til højlandets charmerende hovedstad. Vi følger Skotlands vel nok mest legendariske sø Loch Ness langs dens vestlige bred, hvor vi konstant spejder efter om der et levende væsen i søen. Mon ikke vi nok skal se uhyret fra Loch Ness undervejs på strækningen.
Vi gør holdt ved Urquhart Castle en af de mest dramatisk beliggende slotsruiner i Skotland, hvis historie både knytter sig til de skotske uafhængighedskrige i 1200-, og 1300-tallet med Robert the Bruce og William Wallace samt Stuart-opstandene i 1600-, og 1700-tallet. Vi får et af de mest dramatiske fotos her over Loch Ness.
Vi følger herefter den Kaledonske kanal sydligt langs søerne Loch Oich og Loch Lochy inden vi gør holdt ved det fantastiske udsigtspunkt Commando Memorial, hvor man i klart vejr kan se lige til Skotlands højeste bjerg Ben Nevis. Mindesmærket hædrer British Commando Forces – den specialenhed der på Winston Churchills initiativ blev skabt under Anden Verdenskrig til at udføre specialoperationer i det besatte Europa og som havde deres træningsfaciliteter her i det skotske højland.
Efterfølgende fortsætter turen videre igennem Spean Bridge og langs floden Speen og Loch Laggan og forbi Blair Castle, hvor vi muligvis gør et stop ved slottet med en af Europas mindste private hære. Vi passerer Killiecrankie hvor en af de tidlige træfninger under opstanden i 1689 fandt sted og når frem til en lidt sen frokost i den victorianske lille perle Pitlochry, hvor vi indkvarterer os på det charmerende Pitlochry Hydro Hotel i centrum. Byen ligger ved floden Tummel og er ofte kendt som porten til højlandet. Da den lå som indgangsportal sydfra til det vilde højland. Da højlandsromantikken blomstrede i den viktorianske tid, da blomstrede byens hoteldrift op. Der bliver god fritid til at handle, spise eller gå en tur ned til floden hvor man udover hængebroer også kan komme op til deres berømte laksetrappe.
10.dag: Lindisfarne – færge fra Newcastle
Vi nyder morgenmaden den sidste morgen på vores dejlige hotel i Pitlochry. Bussen pakkes og vi sætter kurs sydpå, hvor vi passerer Perth og Dunfermline, der begge refererer til væsentlige dele af skotsk historie med “Stone of Destiny” i Perth og den hellige Margarets grav i Dunfermline. Visuelt mest imponerende er turen over “det røde vidunder” Firth of Forth Bridge. Vi passerer Edinburgh og følger kystlinjenog Dunbar og krydser grænsen til England ved Berwick-upon-Tweed.
Der venter os stadig en stor oplevelse i form af besøg på Holy Island, hvor det kun er muligt at køre over når tidevandskalenderen tillader det. Det er den i det dette tidsrum. Lindisfarne er kendt for dens væsentlige klosterhistorie, hvor først den keltiske kristendom havde et kloster, der siden blev rammen om Sankt Cuthbert og Sankt Aidan. I 793 foretog vikingerne et af de mest kendte og ødelæggende angreb mod klosterøen, der ofte sættes som starten på vikingetiden. Vi holder på øen, hvor der er tid til at finde frokost og måske gå en flot tur ud til Lindisfarne Castle eller se klosterruinerne på øen. Tiden på øen dikteres af at vi midt på eftermiddagen skal være i Newcastle.
Vi sejler igen med DFDS mod Ijmuiden ved Amsterdam. Turen tager 16 timer og vi overnatter i kahytter ombord. Der spiser både aftensmad og morgenmad på færgen.
11.dag: Ijmuiden – Danmark
Vi spiser morgenmad ombord på færgen og efter at den ligger til ved havnen i Ijmuiden – tæt på Amsterdam – så går turen hjemad mod Danmark.
Historiske Rejser har som mål at levere unikke rejseoplevelser til alle, der vil opleve verden i et historiske perspektiv. Vi arrangerer pakkerejser på en række af de områder, hvor vi er specialister og så skræddersyr vi grupperejser til grupper i alle størrelser, der ønsker deres helt egen rejse med netop den historiske vinkel I ønsker.
På Historiskerejser.dk kan rejser bestilles, foredrag bookes og rejsebøger købes. Og så kan du læse løs i arkivet med mere end 1200 historiske artikler, som vil selv har skrevet. Og vi har været alle de steder vi skriver om – lige dér, hvor historien har sat sine spor.
Din kompetente rejseleder hedder hos Historiske Rejser hedder Anders og er cand. mag. i historie og religion og har mere end 15 års rejseledererfaring.
Historiske Rejser har som mål at levere unikke rejseoplevelser til alle, der vil opleve verden i et historiske perspektiv. Vi arrangerer pakkerejser på en række af de områder, hvor vi er specialister og så skræddersyr vi grupperejser til grupper i alle størrelser, der ønsker deres helt egen rejse med netop den historiske vinkel I ønsker.
På Historiskerejser.dk kan rejser bestilles, foredrag bookes og rejsebøger købes. Og så kan du læse løs i arkivet med mere end 1200 historiske artikler, som vil selv har skrevet. Og vi har været alle de steder vi skriver om – lige dér, hvor historien har sat sine spor.
Din kompetente rejseleder hedder hos Historiske Rejser hedder Anders og er cand. mag. i historie og religion og har mere end 15 års rejseledererfaring.