Fremragende rejse til York og Durham i det nordengelske Northumbria. Vi bor fantastisk centralt i såvel den historiske by York og i Universitets-, og Katedralbyen Durham. Rejsen varer 10 dage og vi sejler natsejlads med overnatning ombord fra Hoek van Holland til Harwich og fra Newcastle til Ijmuiden ved Amsterdam. Vi skal se fornemme slotte som Castle Howard, Bishop Auckland, Barnard Castle, Bambergh Castle der er store naturoplevelser som Nationalpark North York Moors, som vi i lyngblomstringstiden skal opleve dels fra bus og dels med tog og North Pennines. Vi besøger klosterøen Lindisfarne, hvis ødelæggelse indvarslede vikingetiden, vi sejler fra den imponerende ø og ser fyrtårne og fuglekolonier. I vores to værtsbyer York og Durham skal vi se deres prægtige katedraler og have øget indblik i deres betydningsfulde historie. I York også om vikingetidens historie. Vi skal opleve kunstmuseet Bowes med store europæiske malere og charmerende byer som kystbyen Whitby med Robin Hoods Bay og endelig skal vi vandre på Hadrians Mur og se tusindårige kirker som Escomb Church og Hexham Abbey. Endelig slutter vi turen af med ophold i den spændende by Newcastle, hvor vi blandt andet i domkirken skal se mindesmærke for de danske søfolk der sejlede som krigssejlere under Anden Verdenskrig. Rejsen er en sognerejse for Langeland og Strynø og arrangeret sammen med Peter Møberg, sognepræst i Nordlangelands Pastorat. Alle er velkomne også udenfor Langeland.
Historiske Rejser har Cand.mag i Historie Anders Bager Eriksen og ejer af Historiske Rejser som rejseleder på turen sammen med Peter Møberg, sognepræst i Nordlangelands Pastorat
Vi kører rejsen i 4**** luksusbus og har indlagt overnatning 5 nætter på College i Durham i det historiske centrum, 2 nætter i den historiske by York og derudover overnatninger på færgerne: 1 nat på færgen mellem Hoek van Holland og Harwich og sidste nat på færgen mellem Newcastle og Ijmuiden (Amsterdam).
Rejsen tager sit udgangspunkt fra Langeland, Sydfyn, over Odense, Kolding og ned igennem Sønderjylland hvor der er mulighed for langtidsparkering, der vil være mulighed for at stige på langs motorvejen mod grænsen.
Rejsens pris er 14.880 DKR (Enkeltværelsestillæg 2725 DKR) som indeholder følgende ydelser :
Det bemærkes at rejseforsikring samt afbestillingsforsikring ikke er inkluderet i rejsens pris.
Tilmelding foregår til Historiske Rejser på mail@historiskerejser.dk eller 20 93 17 14. Her spørges om navn, adresse, mail og telefonnummer. Herefter sendes der faktura med opkrævning på depositum på 3000,- DKR
1.dag: Afgang fra Danmark og færge fra Rotterdam
Vi starter meget tidligt fra Rudkøbing på Langeland og kører opsamling henover Fyn, Trekantsområdet og ned igennem Sønderjylland. Vi starter med morgenmad i form af smurte rundstykker og pålægsbakker samt frisk kaffe. Vi passerer Hamborg, Bremen og spiser frokost tæt på grænsen til Holland for derefter at fortsætte videre igennem Holland og sejler fra Hoek van Holland med selskabet Stena Line. Vi får vores kahytter for natten og får aftensmad ombord inden vi går til køjs for natten.
2.dag: Ankomst England til Harwich og byvandring i York med besøg i York Minster og Vikingetidens Jorvik
Vi vågner ombord på færgen og får tidlig morgenmad under indsejlingen til Harwich. Efter at have været igennem en grundig grænsekontrol er vi klar til at møde England. Her kører vi vejen forbi Cambridge, Peterborough, Sheffield og Leeds med en pause undervejs. Vi spiser frokost i bussen inden vi ankommer ved middagstid til vores centralt beliggende Hotel York City Centre Holiday Inn, hvor vi skal bo de næste to nætter.
SE HOTEL YORK CITY CENTRE HOLIDAY INN (2 nætter)
Efter vi er kommet på plads gør vi klar til en gående byrundtur i den spændende by. Vi bor tæt på de to floder Foss og Ouses sammenløb, der også er grunden til at man kan spore menneskelig aktivitet tusinder af år tilbage. Byen var del af det romerske Britannia, der bragte kristendommen hertil. Siden var det dog skandinaviske indvandrere, først i form af Anglerne der med kongedømmet Deira – der blev til Northumberland – og fra 866 de danske vikinger der gav byen navnet Jorvik. Vi bliver præsenteret for spændende steder i York som slottet, der blev bygget af Normannerne, der særdeles voldeligt undertvang sig det nordlige England. Byen var gentagne gange udgangspunkt for engelske angreb på Skotland og ligeledes førstemål for skotske modangreb, hvorfor vi ser en fornem bymur med flere oprindelige byporte samt York Castle. Vi går igennem de charmerende gader “The Shambles” kendt for deres vindskæve huse i bindingsværk, hvor der konstant kan refereres til historien. Trods at byen blev bombet under Anden Verdenskrig, er der langt mere bevaret og genopført. Der er flere interessante museer i byen hvor særligt det nationale jernbanemuseum, York Dungeon samt Yorkshire Museum der ligger på universitetet er værd at notere sig.
Vi får en rundvisning i den utroligt smukke York Minster, hvis gotiske pragt og ikke mindst helt fantastiske mosaikvinduer vi har at se frem til. Den lange kristne tradition i York rækker helt tilbage til at det var her i byen at Konstantin den Store opholdt sig, da hans fader døde og han selv blev udråbt til romersk kejser. Få år efter indførte han kristendommen i hele det romerske rige og York nævnes som bispedømme i forbindelse med kirkekoncilet i Arles i år 314. Byen var også en af de katolske højborge, da Henrik VIII´s reformation skyllede ind over landet, hvor det romersk-katolske flertal i byen modsatte sig den voldsomme opløsning af klostrene. Trods at oprøret ophørte menes det at have været medårsag til at den anglikanske kirke bevarede en lang række elementer fra den katolske kirke i praksis. Vi får en rundvisning i den smukke katedral.
Der bliver fritid til frokost til at finde noget godt at spise i Yorks mange hyggelige gader.
Efter at have spist frokost vil der være mulighed for at dykke mere i dybden med byens vikingetidshistorie på museet Jorvik Viking Centre. I 866 stod Ragnar Lodbrogs sønner Ivar den Benløse og Halfdan og frem til 954 var byen hovedstad for Danelagen, der kontrollerede det meste af det nordlige og østlige England. Der fortsatte med at leve danske og norske vikinger i området, der sørgede for en form for forholdsvis fredelig sfære mellem Skandinavien og det britiske. I 1002 udførte de britiske dog en massakre på de danske, hvilket førte til de danske konger Svend Tveskæg og Knud den Stores erobring af England efterfølgende. Skandinaviens indflydelse var tydelig frem til Normannernes erobring i 1066. Misforholdet mellem de to grene af skandinaviske efterkommere fik den konsekvens i 1069 at Normannerne stort set dræbte alle nord for floden Humber, hvilket stadig ses den dag idag i et meget lavt befolkningstal.
Vi får god tid til at gå på opdagelse i den skandinaviske vikingearv i området. Det ses blandt andet i den lokale dialekt som sydenglændere ofte ikke forstår meget af, men hvor man siger “barn” (child) “beck” om et vandløb og “haver” (oats). Mon ikke vi forstår det bedre end sydenglænderne.
Resten af eftermiddagen kan man bruge på at gå på spændende opdagelse i York. Vi spiser fælles aftensmad.
3.dag: Søndagsgudstjeneste eller fri formiddag – Castle Howard om eftermiddagen
Vi bruger søndag formiddag i York og måske vil man med Peter til gudstjeneste og overvære hvordan den afholdes i den anglikanske kirke. Der er naturligvis også mulighed for at få besøgt nogle af de steder man ikke har nået endnu, det kan være York Castle hvor man kan få vendt den middelalderlige historie med de mange krige mod skotterne eller på museet for Yorkshire der ligger tæt ved den smukke klosterruin St. Marys Abbey, hvor der i perioden 1537-1641 lå King´s Manor, hvor den nordlige del af England blev administreret fra. Måske har man bare lyst til at gå omkring i den smukke by og nyde en frokost stille og roligt.
Først på eftermiddagen går turen på en kortere strækning nordpå ind i det utroligt smukke Howardian Hills. Her skal vi besøge Castle Howard. Blandt de største og mest imponerende slotte i det engelske. Slottet er forbundet med en gren af den magtfulde familie Howard. Familien støttede kongerne af slægten York i Rosekrigene (1455-85), og efter at det var Tudorslægten der trak sig ud af de opslidende krige som sejrherrer lykkedes det imidlertid også at vinde denne families gunst, da Howard i 1512 var afgørende i at stoppe Skotterne i en invasion af England. Familien gjorde sig også kendt ved at Thomas Howard i 1500-tallet var i stand til at få kong Henrik VIII til at gifte sig med Catherine Howard. Trods dette forblev familien romersk-katolsk, hvilket gjorde at de havde svært ved at bibevare deres magt, indtil kong Charles II efter reetableringen af den engelske trone i 1660 gav familien deres titler og rettigheder tilbage bestandigt. Det var i forlængelse af dette, at de byggede et nordligt slot som pendant til deres stamslot Arundel mod syd.
Slottet blev påbegyndt opførsel i 1699 og man ser tydeligt at slottet orienterer sig mod de enorme repræsentative slotte der blev bygget i det kontinentale Europa i disse år. Hovedslottet er i barok stil og er symmetrisk opført med fornemme sidefløje og indvendigt udsmykket af den italienske kunstner Pellegrini. Slottet kan ses i ramme af en selvguidet tur og der bliver herefter god tid til at komme rundt i den imponerende have. Her finder man obelisk, Atlas-fontæne, pyramideport samt et tempel for de fire vinde. Det er et ypperligt eksempel på en engelsk landskabspark og der bliver god tid til at se parken.
Vi vender tilbage sidst på eftermiddagen og for de interesserede er der mulighed for fællesspisning om aftenen.
4.dag: Togtur igennem North York Moors National Park – Whitby – Robin Hoods Bay og Durham
Vi starter dagen med tidlig morgenmad for derefter at tage afsked med York og vores hotel i byen. Vi pakker bussen og sætter kurs nordpå og kan se frem til en fantastisk tur igennem den smukke nationalpark North York Moors. I Goathland stiger vi ud ved togstationen, der har indgået i Harry Potter, herfra skal vi med veterantogbanen der er opført af alle toges fader George Stephenson helt tilbage i 1831.
Landskabet vi skal igennem er kendt for dets øde strækninger med hedelandskab og lyng – hvor vi håber på at tiden er gunstig for at få set lyngblomstring. De mange kuperede strækninger har fra vikingetiden fået det skandinavisk klingende “dale” om dalene imellem. Der er får og masser af skov, viadukter og små landsbyer. Vi tager toget til den smukke kystby Whitby.
Whitby – der kan oversættes som den hvide by – ligger smukt placeret som en lille pittoresk fiskerby.
Byen har imidlertid en meget interessant religionshistorie, da det tidlige kloster Whitby Abbey havde Sankt Hilda som vigtig abbedisse der agerede som rådgiver for kongerne af Northumbria. I 664 fandt et afgørende kirkemøde sted der skulle blive afgørende for at Northumbria skulle følge den romersk-katolske kirke fremfor den keltiske kristendom, som hidtil havde været meget vigtig i området. Klosteret blev ødelagt ved vikingeangreb i 866/67 men siden genopført af Normannerne for at hylde den hellige Hilda. Klosteret har stået som ruin siden Reformationen, men ligger smukt 199 trappetrin over byen.
Der bliver tid til at finde frokost på nogle af de hyggelige restauranter i byen. I byen hvor Bram Stoker har henlagt dele af sin berømte fortælling om Dracula til og som også kendes for dens store søfolk, mest kendt er James Cook der blev oplært ved Whitby. Idag er byen efter mange års Alun-industri primært kendt som en turistperle.
Midt på eftermiddagen kører vi den korte smukke vej sydpå til Robin Hoods Bay, der ligger ualmindeligt smukt. Navnet kommer fra en folklorefortælling om at Robin Hood skulle have boet i byen og bekæmpet pirater, hvor han gav deres bytte til de fattige. Der er dog ikke meget historisk over dette. De charmerende og stejle gader i byen inspirerede også Bram Stoker til at skrive Dracula. Vi nyder opholdet i byen.
Turen går herefter nordpå langs kysten og forbi Middlesbrough mod Durham, hvor vi I de næste 5 nætter vil bo i katedral-, og universitetsbyen.
Vi bor som udgangspunkt på de centralt beliggende Colleges Hatfield College.
5.dag: Durham Cathedral og St. Cuthberts og byvandring i Durham med Peter. Tid på egen hånd
Efter at have nydt morgenmad tager Peter os med på en guidet tur i Durham Cathedral. Katedralen er kendt som en af de fornemste romanske katedraler i Europa, hvilket også har sikret den en plads på UNESCO´s verdenskulturarvsliste siden 1986. Katedralen kan skrive sin historie tilbage til Normannerne opførte den i 1093, men cirka 100 år tidligere blev dens forgængerkirke bygget da den hellige Sankt Cuthbert af Lindisfarnes relikvier efter flere mellemstop fandt sit endelige hvilested på højen rundt om floden Wear. Der går mange legender om Sankt Cuthbert, og den mest utrolige er nok hvordan at han med guddommelig indvirken fandt frem til at han skulle ligge begravet i Durham, hvilket førte til byens og kirkens grundlæggelse. I forbindelse med rundvisningen ser vi også udstillingen St. Cuthberts Treasures.
Der er fritid til frokost.
Om eftermiddagen tager Peter os med på en byrundtur rundt i byen hvis unikke beliggenhed med floden Wear, der omkranser det historiske centrum på tre sider og med katedral-, og slotshøj som kernen. Den normanniske borg udgjorde ofte et uindtageligt forsvar for de engelske konger mod nord. Det betød omvendt at bisperne af Durham var udstyret med en lang række af juridiske og politiske rettigheder, der gjorde dem til den vigtigste magtinstitution i århundreder i det enorme nordlige England. En magt der dels blev brudt med Reformationen, men som igen fra den kongelige genkomst i 1660 og helt frem til 1836 udgjorde en uhørt kirkelig magt indenfor de verdslige sfærer. I 1832 opstod Durham University, det første universitet i England siden de to berømte i Oxford og Cambridge. Biskoppen overdrog hans mangeårige residens – Durham Castle – til det ny universitet og flyttede til sin ny residens i Bishop Auckland. Siden har byen overvejende været en universitetsby med sine mange Colleges.
6.dag: Ushaw Historic House med engelsk have. Hexham Abbey og vandring på Hadrians Mur.
Idag er der god tid til at nyde morgenmaden og først sen afgang. Vi besøger Ushaw Historic House og får en rundvisning på det prægtige nygotiske landsted lidt udenfor Durham. Stedet har derudover også en vidunderlig have og en lidt større kunstsamling i de flotte nygotiske rum. Stedet spejler det britiske forhold til katolicismen. I 1568 grundlagde en række af katolske eksilerede – fra særligt Oxford – et præsteseminar i den nordfranske by Douai. Herfra fortsatte uddannelsen af engelsksprogede katolske teologer, hvor der henover de næste par hundrede år drog i hundredevis tilbage til England for at fortsætte den katolske mission, følgerne var ofte henrettelsesdomme fra den engelske stat. I 1795 betød den fransk-britiske krig i forlængelse af den franske revolution, at læreanstalten i Douai måtte lukke og at dets beboere måtte søge mod England. I 1808 lykkedes det at købe et smukt landsted i Ushaw. I de første år fungerede stedet i hemmelighed indtil at de britiske anti-katolske love blev mildnet i 1829 og stedet kunne fungere mere legalt med uddannelsen af romersk-katolske præster. I 2011 lukkede stedet og fra 2014 har det smukke sted med have været åbent for offentligheden.
Vi afsætter god tid til at komme omkring og så de mange smukke indendørs rum og den skønne park og have, hvor frokosten oplagt kan indtages i parkcaféen.
Efter besøget i Ushaw fortsætter vi mod Hexham Abbey, hvis fornemme sognekirke indtil Reformationen fungerede som klosterkirke for den Benedektinerorden som den hellige Wilfrid grundlagde så tidligt som i år 674. Wilfrid der var en af de afgørende skikkelser i kampen for at den romersk-katolske kirkes ritualer og skikke vandt frem på bekostning af de keltisk kristne. Kirken er blevet plyndret og ødelagt af såvel vikingerne i 800-tallet og gentagne gange af skotterne i 1300-tallet. I 1800-tallet fandt man den oprindelige angelsaksiske krypt hvilket er en af de ældste kristne bevarede steder i hele England. Siden 2014 har man forenet kirken med de oprindelige klosterdele i forbindelse med at man har åbnet et museum og en museumscafe, som vi naturligvis gerne ser.
Efter besøget i Hexham fortsætter vi til Hadrians Mur, der blev bygget i årene fra 122-128 for at beskytte det romerske Britannia mod de skotske Pikteres angreb. Hadrians mur går syd for den nuværende grænse mellem Skotland og England og gennembryder grænsen nord for Newcastle. Vi skal naturligvis se Hadrians Mur og en tur ud at gå på den. Vi forsøger – alt afhængig af vejr og vind – at organisere det således, at de der gerne vil gå en lidt længere strækning på og langs med muren bliver sat af før opholdet ved det romerske grænsefort Housestead, hvor bussen kører hen og parkerer. Her er der mulighed for at se et lille museum i forbindelse med fortet, men også at komme på muren at gå.
Vi kører herefter retur til Durham, hvor de interesserede kan deltage i fællesspisning.
Dag 7: Escomb Church – Bishop Auckland – Barnard Castle med kunstmuseet Bowes Museum. Naturparken North Pennines med vandfaldet High Force.
Vi starter dagen med at nyde morgenmad, hvorefter vi kører sydøst på. Turens første stop er ved en af Englands ældste kirker Escomb Church der går så langt tilbage som 600-tallet og dermed er tilbage fra det Anglernes tid. Vi ser den lille og meget gamle kirke i et af Englands vigtigste kulområder, hvor der de seneste par århundreder har været intensiv minedrift.
Vi fortsætter videre til Bishop Auckland, hvor vi skal se det fornemt restaurerede slot, der siden middelalderen fungerede som jagtslot for Bisperne i Durham. Her er det igen vigtigt at minde om at bispernes magt var at sammenligne med en storslået hertug i det nordlige England. I lange perioder var bisperne på dette slot fremfor i Durham. I 1603 besøgte Dronning Anne af Danmark, der var gift med Kong James VI. af Skotland slottet på hendes vej mod at blive kronet som dronning af England i London. Slottet blev overdraget til en af Oliver Cromwells nære allierede under Commonwealth, han rev det ned og byggede sit eget slot. Straks da det kom tilbage på bispernes hænder i 1660 med genetableringen af det engelske kongedømme blev det oprindelige slot genopført og der blev købt store kunstsamlinger ind, hvoraf det mest udsøgte værk er “Jakob og hans tolv sønner” af Francisco de Zurbarán. I 1832-36 blev slottet decideret hovedresidens for Bispefyrstedømmet Durham. Siden 1836 har den politiske magt været stærkt begrænset, men trods dette har bisperne stadig en repræsentation på stedet. Vi får en spændende rundvisning der både vil fokusere på den politiske betydning og på hvad vi ser på slottet.
Efter at have set bispernes residensslot bliver der tid til frokost hvorpå rejsen fortsætter til Barnard Castle. Slottet ligger ved floden Tees og blev bygget i det 19.århundrede i den fremherskende franske imperiale stil og rummer en af de største kunstsamlinger i Storbritannien. Samlingen blev grundlagt af adels-, og industrimanden John Bowes og hans kone den franske skuespiller Joséphine. Samlingen rummer malerier af El Greco, Francisco Goya, Canaletto, van Dyck og mange andre samt tekstiler, gobeliner og porcelænssamlinger. Vi afsætter god tid til at gå rundt på kunstmuseet.
Vi er dog slet ikke færdige med dagen, da vi har en tur igennem den smukke naturpark North Pennines, der er præget af vandfald, hedelandskab, klippeformationer og masser af vild natur. Vi forsøger at integrere nogle flotte stop med smukke udsyn på denne tur rundt i Englands næststørste naturpark.
Vi er tilbage i Durham først på aftenen, hvor der bliver mulighed for at gå med ud at spise i fællesskab.
Dag 8: Bamburgh Castle eller pilgrimsvandring til Lindisfarne – Sejltur ud for Lindisfarne og Farne-øerne.
Vi starter dagen tidligt med morgenmad på hotellet. Herefter går turen forbi Newcastle og mod Bamburgh Castle. Vi stopper ved Bamburgh Castle der er et af de største britiske slotte, der har historie der går helt tilbage til det angelsaksiske kongerige Bernicia. Det slot blev dog ødelagt af danske vikinger i 993. Efterfølgende blev slottet genopført som Normannisk borg og blev et af de vigtigste engelske forsvarspunkter mod nord. Tæt på slottet ligger den berømte fyrmesterkvinde Grace Darling begravet. Slottet ligger fantastisk smukt og kendes primært fra at have dannet ramme om en række film og bøger. Gruppen bliver her delt efter interesse, hvor man kan vælge mellem at få en rundvisning på slottet eller fortsætte med bussen for at gå pilgrimsruten mod Lindisfarne, hvor det kræver at man er vel til bens.
Hele gruppen kommer til Lindisfarne, den ene del går og den anden part af gruppen bliver kørt. Gåturen er cirka 5 kilometer og foretages med en professionel lokalguide.
Lindisfarne blev allerede omkring år 600 et vigtigt kirkeligt sted, da munke fra den gæliske kristendom som Sankt Cuthbert og Sankt Aidan var med til at skabe et kloster der blev rigt udsmykket og som frembragte fornemme farvelagte bibler. I år 793 blev klosteret angrebet og ødelagt af danske vikinger, dette sættes traditionelt som starten på vikingetiden, da det er kendt som det tidligste eksempel på vikingeangreb. Mens vi er på øen bliver der tid til at se Lindisfarne klosterruin med statuen af Sankt Aidan, få noget at spise og gå en tur til Lindisfarne Castle.
Midt på eftermiddagen afhentes vi på Lindisfarne og skal på en sejltur ud for kysten og rundt om de små øer Farne, der er kendt for deres utroligt rige fugleliv med blandt andet søpapegøjer og mange andre fugle og fantastiske kyststrækninger. Efter en fantastisk sejltur ligger vi til i Seahouses, hvorfra vi igen kommer i bussen og kører hjem mod Durham, hvor der vil være spisning på vores hotel.
Dag 9: Newcastle med Penshaw Monument, Newcastle Cathedral. Sejlads til Amsterdam.
Vi starter dagen med at nyde morgenmad på vores hotel i Durham for sidste gang og kører herefter nordpå, hvor vi gør et fotostop ved Penshaw Monument, der er formet som et græsk tempel. Vi fortsætter herfra til Newcastle, den største by i det nordlige England. Byen blev grundlagt i romertiden med navnet Pons Aelius og blev nygrundlagt under Normannerne med navnet Newcastle. Byen har været centrum for såvel uldindustrien, kulmineindustrien og siden for værftsbyggeriet.
Der bliver tid til at se Katedralen i Newcastle – Saint Nicholas. Den er blandt andet interessant med danske briller, da der findes et mindesmærke for de mange danske krigssejlere under Anden Verdenskrig, der befandt sig uden for landets grænser 9.april 1940 og herpå sejlede i den engelske handelsflåde under krigen.
Midt på eftermiddagen bevæger vi os til færgeterminalen, hvorpå vi indkvarterer os ombord på færgen til Ijmuiden ved Amsterdam med DFDS. Vi får aftensmad ombord på færgen.
10.dag: Hjemkørsel fra Amsterdam
Vi spiser morgenmad ombord på færgen og nyder indsejlingen til Ijmuiden, der er færgehavnen ved Amsterdam. Efter vi er kommet i land kører vi hjem mod Danmark og via Sønderjylland, Fyn og til Langeland, hvor vi takker af for en flot og begivenhedsrig rejse.
Historiske Rejser har som mål at levere unikke rejseoplevelser til alle, der vil opleve verden i et historiske perspektiv. Vi arrangerer pakkerejser på en række af de områder, hvor vi er specialister og så skræddersyr vi grupperejser til grupper i alle størrelser, der ønsker deres helt egen rejse med netop den historiske vinkel I ønsker.
På Historiskerejser.dk kan rejser bestilles, foredrag bookes og rejsebøger købes. Og så kan du læse løs i arkivet med mere end 1200 historiske artikler, som vil selv har skrevet. Og vi har været alle de steder vi skriver om – lige dér, hvor historien har sat sine spor.
Din kompetente rejseleder hedder hos Historiske Rejser hedder Anders og er cand. mag. i historie og religion og har mere end 15 års rejseledererfaring.
Historiske Rejser har som mål at levere unikke rejseoplevelser til alle, der vil opleve verden i et historiske perspektiv. Vi arrangerer pakkerejser på en række af de områder, hvor vi er specialister og så skræddersyr vi grupperejser til grupper i alle størrelser, der ønsker deres helt egen rejse med netop den historiske vinkel I ønsker.
På Historiskerejser.dk kan rejser bestilles, foredrag bookes og rejsebøger købes. Og så kan du læse løs i arkivet med mere end 1200 historiske artikler, som vil selv har skrevet. Og vi har været alle de steder vi skriver om – lige dér, hvor historien har sat sine spor.
Din kompetente rejseleder hedder hos Historiske Rejser hedder Anders og er cand. mag. i historie og religion og har mere end 15 års rejseledererfaring.