Følg Historiske Rejser
mail@historiskerejser.dk +45 20 93 17 14
Rejsevarighed: 20.-29.april 2018
Destination: Paris, Normandiet, Bayeux, Rouen, Bastogne
Pris: 8995 DKR

 For alle mennesker med interesse for historie er Normandiet noget ganske særligt. Tænk blot på Normannernes ( vikingernes ) hærgen; De berømte Nordfranske katedraler; Bayeux med det verdensberømte Bayeux-Tapet; Invasionskysten fra 2. Verdenskrig; de gyldne Calvados-dråber og meget meget mere.

Omaha Beach i Normandiet blandt turens højdepunkter. Foto fra wikipedia

Når man så dertil kombinerer alle Normandiets herligheder med 4 nætter i byernes by Paris, ja så har man den komplette oplevelsesrejse, hvor der er lagt vægt på god tid såvel i Normandiet som i Paris. Vi skal i Paris opleve alle byens verdens-seværdigheder på en spændende byrundtur, Vi skal besøge verdens største kongeslot i Versailles, vi skal sejle på Seinen, vi skal opleve Paris fra luften fra det berømte Montparnasse-tårn, Vi skal prøve Paris Metro på en tur til Sacre Coeur kirken på Montmartre, ja vi får endda mulighed for at se det verdensberømte Can-can show på Moulin Rouge.

Historiske Rejser har allieret sig med 2 virkelige kapaciteter i det Franske, nemlig historikeren Anders Bager Eriksen og journalist Jacques Borggild, som har mange års erfaring i rejser netop til Normandiet og  Paris.

Vi kører rejsen i 4**** luksusbus og har indlagt 1 overnatning såvel på udturen til Normandiet som på hjemrejsen fra Paris, for at rejsen ikke skal blive for kompakt og anstrengende samt at der også er indlagt oplevelser på frem mod Normandiet på vej fra Paris.

Vi bor på gode 3*** hoteller på hele rejsen og der er inkluderet halvpension på såvel ud- som hjemrejse samt under opholdet i Normandiet.

Rejsen starter i København og der vil være mulighed for opsamling over Sjælland, Fyn samt ned igennem Syd- og Sønderjylland. På hjemrejsen køres samme rute som på udrejsen, blot i omvendt rækkefølge.

Rejsens pris er kr. 8.995.00, som indeholder følgende ydelser :

  • 10 dages kørsel i 4*** luksusbus m/ flystole, fodstøtter, klimaanlæg, serveringsborde, køleskab, med 2 professionelle chauffører ( Jacques Borggild og Anders Bager Eriksen ) med overholdelse af køre-hviletidsregler
  • Alle kendte afgifter, parkeringsafgifter, broudgifter, vejskatter osv.
  • 5 x overnatning på 3*** hotel inkl. ½ pension ( Aftensmad, overnatning i dobbeltværelse, morgenmadsbuffet ), 1 på udrejse, 3 i Normandiet, 1 på hjemrejse. 4 x overnatning i Paris på 3*** hotel med 1/4-pension ( overnatning i dobbeltværelse samt morgenmadsbuffet ). Tillæg for ophold i enkeltværelse andrager kr. 2.250.00
  • Afgift til Rejsegarantifonden. Historiske Rejser er medlem af Rejsegarantifonden med medlemsnummer 2592.
  • 2 stk. erfarne rejseledere med speciel historisk viden samt viden om Frankrig, Normandiet og Paris
  • Alle udflugter eksklusiv Entrèer

Det bemærkes at rejseforsikring samt afbestillingsforsikring ikke er inkluderet i rejsens pris.

Depositum er kr. 2.500.00, som indbetales sammen med bestilling af rejsen. 

Bestilling af rejsen foretages ved at henvende sig til Historiske Rejser på mail@historiskerejser.dk eller telefon 20931714 eller 31771335

Depositum indbetales til Historiske Rejser’s konto, som oplyses ved bestilling af rejsen.

Restbeløbet kr. 6.495 for ophold i dobbeltværelse eller kr. 8.745 for ophold i enkeltværelse indbetales til Historiske Rejser senest d. 1 Februar 2018.

REJSEN DAG FOR DAG :

DAG 1, fredag d. 20 April 2018.

Afgang kl. 06.00 fra busparkeringen overfor DGI-byen i København. Kørsel med evt. opsamling over Sjælland, Fyn og ned gennem Jylland. Opsamlingssteder efter aftal. Videre mod Hamburg, Bremen, Osnabrück, Münster og ned i Ruhr-distriktet. Vi kører igennem Ruhr-distriktet, som  for ikke så længe siden endda var Tyskland’s ” snavsede ” område med kulstøv overalt. Hertil importerede man jernmalmen fra Bl.a. Kiruna i Sverige til udsmeltning med kul i de store højovne. Forbi Düsseldorf og Køln til  aftensmad ( Buffet ) og overnatning i Grevenbroich. Som er hovedbyen i det område hvor de kæmpestore brunkulslejer ligger.

DAG 2, Lørdag d. 21 April 2018.

Efter tidlig morgenbuffet afgang mod Aachen – hvor Kejser Karl den Store lod opføre domkirken – derefter krydses grænsen til Belgien, hvor vi overgår til det franske sprog. 

Det vesttyske, vallonsske Belgien og det nordvestlige Frankrig er tæt befolket og har været kraftigt industrialiseret, hvor de idag deler skæbne med afindustrialisering. Vi passerer forbi den belgiske jernindustris hovedby Liege og ind i Frankrig ved Valenciennes, forbi Amiens – med Frankrigs største katedral – og til frokostpause i den gamle vikinge-hovedstad Rouen.  Vi besøger byens berømte katedral og ser bl.a. sarkofagen med Henrik Løvehjerte’s hjerte, hvorefter vi spadserer en tur i gågaden til Jeanne D’arc kirken, som er bygget på det sted, hvor Jeanne D’arc, én af Frankrigs store heltinder på grund af hendes rolle i 100-årskrigen mellem Frankrig og England, blev brændt på bålet i 1431.

Katedralen i Rouen. Foto fra wikipedia

Honfleur, med sin charmerende havn. Den ligger ved Seinens udmunding. Foto fra wikipedia

Derefter fortsætter vi videre langs med Seine-floden og over den berømte bro Pont De Normandie til Honfleur, hvor vi holder en eftermiddagspause i denne meget maleriske by med den gamle havn, som er blevet malet utallige gange af berømte malere som Cézanne, Monet og Picasso. Vi besøger Frankrigs største trækirke, hvis tag er bygget med form som et gammelt krigsskib. Honfleur var ligeledes udrejsehavn for flere af de gamle opdagelsesrejsende.

Videre forbi byen Caen, som næsten blev jævnet med jorden i forbindelse med de kraftige slag der fandt sted under de allieredes invasion af Normandiet under 2. Verdenskrig. Derefter fortsætter vi til Bayeux – den første større by, som blev befriet fra tyskerne under invasionen. I Bayeux bor vi de næste 3 nætter i centrum af byen.

Aftensmad og overnatning i Bayeux.

DAG 3, Søndag d. 22 April  2018. – Invasionskysten

Dagen er viet til de berømte invasionskyster i Normandiet. Vi kører i retning mod Cherbourg og starter dagen med et besøg i den lille by Sainte-Mere-d’Eglise, som var den første by på kysten, der blev erobret af Amerikanske Faldskærmsjægere.

Vi besøger det fantastiske fly-museum, som blev indviet af den daværende Amerikanske præsident Dwight D. Eisenhower, som i øvrigt også var øverstkommanderende general for alle invasionsstyrkerne i Normandiet.

Videre mod Utah Beach. Hvor vi besøger stedet, hvor general Le Clerc gik i land i spidsen for de frie, Franske styrker. Vi ser også mindesmærket for de Danske søfolk, som deltog i invasionen og i 2. Verdenskrig.

Vi fortsætter på Utah Beach, inden vi holdes frokostpause i Maisy Grandcamp, en charmerende fiskerby.

Arromanches, hvor en af de store pontonhavne blev landsat. Vi besøger stedet. Foto fra Frankrigs Turistråd

Videre mod Le Pointe du Hoc, et af de meget berømte steder på invasionskysten, hvor Amerikanske Rangers, efter en meget dramatisk ilandsætning og kamp erobrede en uhyre vigtig Tysk kanonstilling. Herefter kører vi mod den bevægende Amerikanske krigskirkegård ved Omaha Beach, hvor mere end 10.000 Amerikanske soldater mistede livet i forbindelse med de meget dramatiske kampe på invasionens første dag ( meget realistisk skildret f.eks i  filmen ” Saving Private Ryan ” ). Vi slutter dagen i Arromanches, hvor vi ser den fantastiske ” Mulberry Harbour ” én af 2 kunstige havne, som blev transporteret over den Engelske Kanal og forankret ved Normandiets kyst. Herefter besøger vi 360-graders biografen, hvor vi ser en film der opsummerer dagen, effektfuldt og bevægende med lyd-, og lyseffekter. 

Aftensmad og overnatning på hotellet i Bayeux.

DAG 4, Mandag d. 23 April 2018.

Bayeux-tapetet. Verdens længste tegneserie, hvor vi ser detaljerne bag Vilhelm Erobrerens erobring af England i 1066. Foto fra wikipedia

Dagen er tænkt som delvis fridag i Bayeux. Vi besøger det verdensberømte Bayeux-tæppe, som skildrer Vilhelm Erobrerens angreb mod Harald Goodwinson i slaget ved Hastings i året 1066. På museet får man en grundig gennemgang på dansk, af hvad der kaldes “verdens længste tegneserie”. 

Herefter vil der være mulighed for at besøge invasionsmuseet i Bayeux, ” Le Bataille de Normandie ” samt krigskirkegården i Bayeux, hvor der ligger såvel allierede- som Tyske soldater begravet. Fra frokost vil dagen være på egen hånd i Bayeux.

DAG 5, Tirsdag d. 24 April 2018: Monets Have, Versailles og Montparnasse

Efter tidlig morgenmad kører vi, via Caen mod byen Cormeille, hvor vi skal besøge et af de meget berømte Calvados-destillerier, se produktionen og smage på de kendte dråber.

Herefter kører bussen imod  Seine-floden, som vi følger frem til Monet’s  hus og have i  Giverny, vi holder frokostpause i forbindelse med besøget i den berømte impressionistiske malers domæne.

Versailles, hvor de franske enevældige konger holdt til. Slottet forbindes i særdeleshed med Ludvig 14. samt hans efterfølgere. Foto fra wikipedia

Herefter kører vi frem til Versailles, hvor vi skal besøge solkongen Ludvig d. 14’s slot, verdens største kongeslot. Der bliver mulighed for et besøg i slottet, hvor vi skal opleve kongens- og dronningens soveværelser, slotskirken, hvor Ludvig d. 16 blev viet til sin Marie Antoinette samt ikke mindst spejlsalen, hvor bl.a. Versailles-traktaten, fredsslutningedokumentet fra 1. Verdenskrig blev underskrevet, og det tyske kejserrige blev udråbt.

Efter ankomsten til Paris kører vi til vort hotel på Montmartre i centrum af Paris, hvor vi skal bo de næste 4 nætter. Opholdet i Paris er på kvartpension, men der vil blive arrangeret med spisning 2 aftener i Paris.

Om aftenen tager vi Metroen til hjertet af Montmartre, hvor vi arrangerer fællesspisning på en typisk Pariser-Restaurant. ( ikke inkusiv i rejsens pris )

Herefter spadserer vi, eller kører med tandshjulsbanen op til Sacre-coeur, den berømte basilika på toppen af Montmartre samt til ” Place Du Tertre ” malernes plads.

Det Hellige Hjertes Basilika eller blot Sacre Coeur. Foto fra wikipedia

Vi kører i metro tilbage til hotellet.

DAG 6,  Onsdag d. 25 April 2018.

I dag kører vi den store byrundtur i metropolen og ser alle de verdenskendte seværdigheder, herunder Montmartre, Place De La Republique, Place Bastille, Seinen, Bercy-kvarteret med Palais des Sports, Sct. Emilion kvarteret, Pompidoucentret , Rådhuset, Notre Dame-katedralen ( Uden stop i første omgang, Justitspaladset med Les Chapelle-kirken, Place des Vosges, Louvre, Place Vendome, Place de La Concorde, Champs Elysee, Triumfbuen, La Defense m/ Von Spreckelsens Triumfbue ( frokostpause ) Boulogne-skoven, Invaliden m/ Napoleons grav, Eiffel-tårnet og til slut Montparnasse-tårnet med den storslåede udsigt over verdensbyen.

Vi skal opleve forår i Paris. Foto fra pinterest

Herefter kører vi tilbage til hotellet og efter aftensmad på egen hånd kører vi ned til Seine-floden, hvor vi skal nyde en dejlig sejltur gennem Paris fra flodsiden. (Ikke inklusiv i rejsens pris)

DAG 7, Torsdag d. 26 april 2018

Slottet Fontainebleau med den fantastiske have til. Foto fra pinterest

Dagen i dag er helliget én af Frankrigs helt store mænd, nemlig Kejser Napoleon D. I. Vi har kaldt dagen ” i Napoleons fodspor. ” Vi besøger Notre Dame Katedralen, hvor Napoleon lod sig krone til Kejser af Frankrig, Invalide-Domen, hvor Napoleon ligger begravet samt endelig Fontainebleau-Slottet, hvor Napoleon boede sammen med sin elskede Josephine, indtil deres skilsmisse.

Om aftenen har vi arrangeret en typisk fransk god middag med vine på Restaurant ” Bistro De Montmartre”, inden der bliver mulighed for at se det verdensberømte show på ” Moulin Rouge ”. Showet på Moulin Rouge er en storslået oplevelse som man ikke bør gå glip af, mange mener, at man ikke har været i Paris, før man har  drukket champagne og overværet det berømte can-can show på Moulin Rouge.. Begge disse arrangementer er ikke inklusiv i rejsens pris.

DAG 8, Fredag d. 27 April 2018

Dagen er tænkt som fridag på egen hånd i Paris. Rejselederne giver gerne gode tips om besøgssteder, F.eks Louvre-museet, Picasso-museet, Opera-kvarteret med den gamle Opera Garnier samt de store ” magasins”, en slentretur på Champs Elysee. og meget meget andet. 

Aftensmad på egen hånd.

 Dag 9, LØRDAG d. 28 April 2018.

I dag skal vi desværre forlade Paris og Frankrig. Efter tidlig morgenmad på hotellet kører vi mod domkirkebyen Reims, hvor stort set alle Franske konger er blevet kronet igennem tiderne i den berømte katedral, som vi naturligvis besøger.

Bastogne, hvor det lykkedes amerikanerne at standse den sidste store tyske offensiv i krigen. Foto fra wikipedia

Vi fortsætter mod grænsen forbi Sedan til Belgien, som vi krydser ved Bouillon. Igennem Ardennerne og via Bastogne hvor vi skal se det berømte mindesmærke for et af de mest markante slag i Belgien under 2. Verdenskrig, mod Liege og videre ind i Tyskland forbi Köln, Düsseldorf og de kendte industribyer i ” Ruhr-potten ” mod Münster, hvor rådhuset i byen var ramme om traktaten for den Westfalske Fred, der afsluttede Trediveårskrigen i 1648. Det blev starten på en storhedsperiode for Frankrig.

Vi overnatter ved Osnabrück, hvor den protestantiske delegation forhandlede deres til af den Westfalske Fred på plads. Her spiser vi til aftensmad og overnatter.

 DAG 10 Søndag d. 29 April 2018.

Hjemrejsedag. Vi kører via Bremen og Hamburg mod den Danske grænse og  efter ophold ved grænsekioskerne fortsætter vi op gennem Jylland, over Fyn og Sjælland til aflæsning ved DGI-byen i København.

Vi forventer at være i København  omkring- eller lige over aften, afhængig af trafikken.

En fantastisk, historisk oplevelsesrejse med højdepunkter lige fra Vikingetiden og frem til tiden efter 2. Verdenskrig er – desværre ved at være slut.