Følg Historiske Rejser
mail@historiskerejser.dk +45 20 93 17 14

White Cliffs of Dover

The White Cliffs of Dover – Dovers Hvide Klinter – er en del af kalkhøjene North Downs – og er det engelske navn for deres kystlinje ud mod Doverstrædet og i retning Frankrig. Klinternes karakteristiske udseende – der på sit højeste hæver sig 110 meter over havet – skyldes både indholdet af kalk og af sort flint. Klinterne findes på begge sider af byen Dover i Kent og strækker sig over 13 kilometer. En del af klinterne blev del af National Trust i 2016.


White Cliffs of Dover. Dovers Hvide Klinter. Karakteristisk og specielt udseende. Foto: wikipedia

Beliggenhed

Klinterne er del af kystlinjen i Kent, hvor England og Storbritannien er tættest på Kontinentaleuropa. På en klar dag kan man se klinterne fra den franske kyst. Kalkklipperne ved den såkaldte Alabasterkyst i Normandiet i Frankrig er del af det samme geologiske system.

De Hvide Klinter ligger ved den sydlige landafslutning på bakkerne Kent Downs, der regnes for at være et særdeles smukt naturområde, som på engelsk klassificeres Area of Outstanding Natural Beauty . I 1999 byggede National Trust et besøgscenter i området. Indgangsbygningen blev designet af van Heyningen og Haward Architects og huser en restaurant, et informationscenter med detaljer om lokal arkæologi, historie og landskab.


Den sorte takkede linje marker forløbet af de hvide klinter. Kort fra wikipedia.

Om forfatteren
Alle artikler på historiskerejser.dk er skrevet af Anders Bager Eriksen. Anders er cand. mag. i historie og religion og har en lang rejseledererfaring. Kontakt Anders på tlf.: Telefon: +45 20 93 17 14.
  1. Pingback: Dover | Historiskerejser.dk