Den grønne ø ved Europas vestlige kant byder på overdådige naturrigdomme, smukke toner fra dets keltiske fortid og en historie der ofte har haft konflikt til naboerne England mod øst i højsædet. Den irske venlighed rammer alle der besøger øen, og deres ustressede livstilgang smitter af straks man ankommer. Rejsen er med bus med masser af panoramakørsel, hvor vores rejseleder Anders Bager Eriksen, der har rejst utallige gange i landet og skrevet lige så meget om den grønne ø og dens historie, legender og sagn – vil fortælle og dermed give os en bedre forståelse af landet. Vi kommer til uspoleret natur, fantastiske kyststrækninger, små havnebyer og skal derudover opleve musik, riverdance, fåreshow, delfiner, ældgamle bygningsværker og ligeledes husgavle fra konflikten i nord. Vi har 2 overnatninger i såvel Belfast Tralee som Westport og derudover overnatninger i Derry samt i Wales storslåede natur og endelig på færgerne til og fra England, alt sammen noget der giver bedre tid til at opleve stederne undervejs.
Anders har i mange år kørt rejsen med bus til Irland og det har været en fornøjelse at lave en rejse, der bringer hele det britiske perspektiv ind med kørsel igennem England, Skotland og Wales samt både Nordirland og Republikken Irland.
FOREDRAG OM REJSEN VED ANDERS BAGER ERIKSEN. LØRDAG 18.januar klokken 13.30 i KIRKEBY.
Rhododendron i blomst i det vestlige Irland. Foto: Anders Bager Eriksen
Rejsens pris er 16.995 DKR (Enkeltværelsestillæg 4210 DKR) og inkluderer:
Det bemærkes at rejseforsikring samt afbestillingsforsikring ikke er inkluderet i rejsens pris.
Depositum er 3000 DKR
Ved bestilling af rejsen kontakt Historiske Rejser og Anders på 20 93 17 14 eller mail@historiskerejser.dk.
Opsamling med parkeringsmuligheder flere steder: Kirkeby (ved Svendborg), Odense, Bramdrupdam (Kolding), Den Gamle Grænsekro, Vojens, Rødekro, Padborg.
1.dag: Danmark – Ijmuiden
Vi starter meget tidligt med opsamling på Sydfyn i Kirkeby ved Svendborg hen over Fyn over Trekantsområdet og Sønderjylland videre mod Ijmuiden i Holland. Der bydes på morgenmad såvel som frokost i bussen. Da vi skal være i Ijmuiden ved Amsterdam klokken 16.45 senest passerer vi grænsen allerede klokken 05.00 og sætter opsamling de øvrige steder ud fra den plan. Dagen bruges på at køre (med to chauffører). Når vi kommer ombord på færgen vil der være aftensmad og god tid til at slappe af. Vi sover ombord på DFDS-færgen.
Udmundingen af floden Tyne som vi kan se på den sidste del af færgesejladsen om morgenen. Foto: Pixabay
2.dag: Newcastle – Hadrians Mur – Gretna Green – Cairnryan/Belfast
Når vi kommer i land om morgenen er der god tid til at nyde sin morgenmad ombord på færgen. Vi kan nyde den flotte sejlads ind af floden Tyne. Efter at vi har været igennem paskontrol er vi i England og kører igennem Northumberland hvor vi gør holdt om formiddagen ved Hadrians Mur, som vi har mulighed for at komme en tur op at gå på. Den imponerende mur som Kejser Hadrian lod bygge for at undgå angreb fra de vilde skotter mod nord.
Hadrians mur strækker sig på tværs af det nordlige England som den romerske grænse til Skotland eller “Pikternes land” – vi gør holdt. Foto fra english-heritage.org.co.uk
Vi fortsætter ind i Skotland, hvor vi gør holdt i den første skotske by. Her var reglerne mere liberale, hvilket betød at man kunne blive gift yngre end i England. I Bryllupsbyen er det stadig tradition for mange at blive gift. Vi spiser frokost og mon ikke vi oplever et bryllup eller to mens det foregår. Om eftermiddagen fortsætter vi mod vest og når færgebyen Cairnryan, herfra skal vi sejle den smukke sejlads til Nordirland/Belfast. Vi spiser ombord på færgen og indkvarterer os for de næste 2 nætter i Belfast om aftenen på Hotel Maldron Belfast City
Det livlige Entries i Belfast. Foto af Anders Bager Eriksen, 2018.
3.dag: Belfast – en splittet og meget speciel by – fri eftermiddag
Efter morgenmaden er der byrundtur dels til fods og dels i bus i det vestlige Belfast, hvor Anders vil tage jer med igennem såvel Falls Road, der er en republikansk højborg, der ønsker at blive del af Republikken Irland og hvor de mange smukke gavlmalerier pryder et område, der ellers tydeligt er præget af mistrøstighed det gælder også på den unionistiske side, hvor vejen Shankill Road ligger klemt mellem de to republikanske kvarterer og hvor tilhørsforholdet er meget pro-britisk. Turen rundt byder på mange barske fortællinger der viser at denne konflikt stadig ulmer. I centrum forekommer byen langt mere som en normal by med smukke seværdigheder såsom Rådhuset med mindeparkerne for verdenskrigen og Titanic, de mange fine baggårdspassager – kaldt Entries – og en fin promenade langs floden Lagan.
Belfast finder man smukke men også barske malerier der fortæller om en sandhed for byen, hvor konflikt har været en normaltilstand i århundreder. Foto: Anders Bager Eriksen, 2018
Turen rundt med bus bringer os derudover til det tidligere værftsområde, hvor RMS Titanic blev bygget – verdens største luksusliner der ikke kunne synke, hvilket den alligevel gjorde på dens jomfrurejse. Området huser idag det imponerende museum samt filmstudier der er brugt til berømte film og serier såsom Game of Thrones. Endelig kører vi forbi det nordirske parlament Stormont, hvor vi satser på at kunne fotografere det smukke parlament, der dog har haft en del udfordringer ved at være lukket grundet konflikten gentagne gange og i perioden 1972-2003.
Stormont Parlamentet bærer historien om konflikten i Nordirland, men også historien om freden. Foto fra parlamentets hjemmeside.
På vej tilbage kører vi igen omkring Titanic, hvis nogle vil direkte ud og se museet. Ellers fortsættes der til hotellet, hvor man har mange muligheder i centrum for at finde gode spisemuligheder, måske i de mange Entries (baggårde) og måske stadig dykke mere ned i konflikthistorien i form af tur med de sorte taxier. På denne aften finder man spisning på egen hånd i Belfast.
Museet for Titanic der åbnede i 2012. Den er en perle både arkitektonisk men også utrolig interessant i dens udstillinger. Foto; Anders Bager Eriksen, 2018
4.dag: Nordirlands kystrute – Carrickfergus – Giants Causeway og Derry/Londonderry
Efter at have nydt morgenmaden sætter vi kurs nord for Belfast. Det første holdt bliver i Carrickfergus, der ligger smukt ved kysten og som historisk har en af de flotteste og mest komplette Anglonormanniske borge i Irland. Derudover er der en hyggelig lille havn.
Vi fortsætter langs kysten der er kendt som Antrim Coast Road efter 9 Glens of Antrim der er en form for dale der forlænger sig ud i de mange fjorde, med lidt held kan Skotland i form af Mull of Kintyre skimtes i det fjerne. Området her er kendt fra at have været filmet en del gange i TV-serien Game of Thrones. Vi gør flere holdt undervejs med glimrende mulighed for at tage billeder mod Skotland og af den enesteående natur.
Glens of Antrim ved kysten i Nordirland – området er kendt fra TV-serien Games of Thrones. Foto fra wikipedia
Vi gør holdt ved den smukke og charmerende by Ballycastle, der ligger med et fantastisk udsyn til Rathlin Island – den største ø ud for den nordirske kyst, samt til det smukke og karismatiske Fairhead. I byen kan man nyde en spadseretur ved stranden med en sandwich eller mad på en af de mange restauranter i byen. Tæt på Ballycastle gør vi holdt ved den fantastiske udsigt til Carrick-a-Rede Rope Bridge.
Carrick-a-rede Rope Bridge – vi gør holdt og nyder den fantastiske udsigt mod rebbroen. Foto: Anders Bager Eriksen, Historiske Rejser 2024
Eftermiddagens hovedstop er ved det helt utrolige naturfænomen Giants Causeway, hvor stivnet basaltsten i mangekantede former danner de mest utrolige mønstre. Man kan komme ud at gå på stenene og derudover har man glimrende mulighed for at gå i større stisystemer i området ved Giants Causeway.
Giants Causeway – et helt unikt naturfænomen med sten der minder om byggeklodser. Oplevelse at gå på stenene. Foto: Anders Bager Eriksen, Historiske Rejser 2024
Efter et længere ophold ved Giants Causeway, der fortsætter vi igennem Bushmills og badebyerne Portrush og Portstewart mod Derry eller Londonderry, som byens katolikker og protestanter stadig strides om den skal kaldes. Vi indkvarterer os centralt på City Hotel Derry tæt ved floden Foyle, der ligger tæt ved den historiske bymur, der indrammer det protestantiske Londonderry, der skærmede sig mod katolikkerne eller Gælerne. Efter maden går vi en tur op på Bymuren og hører om belejringen i 1688-89, hvor lærlingene nægtede at overgive sig til den katolske King James. Herfra kan man stå at kigge direkte ned til det katolske Bogside, som vi typisk først ser dagen derpå. Vi går ned til floden Foyle forbi rådhuset – Guildhall – og måske afslutningsvis ud og slutter dagen på en pub.
Bymuren i Derry. Kanonerne fra det protestantiske område retter sig mod det katolske Bogside. Foto fra wikimedia Commons af Sean Mack
5.dag: Derry – Donegal – Mullaghmore – Mayo og Westport
Vi starter dagen med en byvandring i Derry ned i det katolske område Bogside. Området er kendt for dets farverige husgavle som vi skal se, der bevidner de mange gange at området har været centrum i konflikten i Nordirland. Mest kendt er betegnelsen “Free Derry” hvor området har været en enklave, hvor britisk militær og nordirsk politi afholdt sig fra at komme ind i området. Det var her at “Bloody Sunday” som U2 synger om foregik den 30.januar 1972 og som efterfølgende betød at konflikten eskalerede i mange måneder og aldrig rigtig kom under kontrol igen i mange år. Bussen samler os op efter vi har været rundt i Bogside.
De smukke men barske husgavle fra Bogside – her viser den Bloody Sunday, der gav nederlag til borgerrettighedsbevægelsen og for alvor vind i sejlene til den voldelige gren af IRA. Foto: Anders Bager Eriksen, 2018.
Derpå forlader vi kort tid derefter Nordirland og lader igen konflikten træde mere i baggrunden og fokus bliver igen på den storslåede natur, som vi straks ser i Donegal med udsigt over fjorde, søer og tørvemoser. I byen Donegal gør vi holdt og der bliver tid til at se sig om i den charmerende by med den smukt liggende klosterruin ved tidevandsbugten samt en lang række af hyggelige butikker i byen. Vi fortsætter i retning Sligo, hvor vi vil køre omkring halvøen Mullaghmore og nyde den smukke udsigt over klinterne. Stedet tiltrak også Lord Louis Mountbatten, der boede her i mange år indtil IRA sprængte hans båd med ham ombord i luften.
Enestående natur ved Mullaghmore der opleves på denne facon når vejret ellers tillader det. Foto: Anders Bager Eriksen
Området ved Sligo er forbundet med de mange sagn og fortællinger som den lokale forfatter William Butler Yeats videregav eksempelvis om Ben Bulben hvor han ligger begravet. Vi spiser frokost hvor det passer ind på dagen og fortsætter ind i Mayo og det vestlige Irland af smukke ruter. Vi ankommer til den livlige by Westport, der ligger fantastisk ved Irlands hellige bjerg Croagh Patrick og samtidig er kendt for dens livlige midtby med mange irske pubber, hvor man hver aften kan opleve irsk folkemusik.
Vi bor centralt de næste 2 nætter på det fantastiske Hotel Wyatt der ligger i centrum, med autentisk irsk musik i hotellets bar og med mange andre pubber og liv lige rundt om hjørnet i den charmerende by ved den lille flod Carrowbeg.
Hotel Wyatt i Westport er ramme om 2 nætter i den dejligt livlige by i det vestlige Irland. Foto: Anders Bager Eriksen, 2024
6.dag: Connemara
Vi starter dagen med at køre igennem Westport – der er en planlagt by med flotte pladser – og derefter ned til havnen, der de senere år er blevet udbygget betragteligt for turister. Efter havnen kører vi ud langs Clew Bay, der består af mere end 200 såkaldt sunkne øer hvor kunstnere har været søgt ud. Vi gør holdt for foden af bjerget Croagh Patrick kendt for den årlige pilgrimsfærd til toppen hvor Sankt Patrick skulle have stået i kamp mod en hundjævel. På dette smukke sted er det nationale mindesmærke for den Store Irske Hungersnød i årene 1845-50, hvor mere end 1 million Irere sultede ihjel samtidig med at godsejere stadig præsterede eksport-overskud. Her synger vi et par sange der relaterer sig til hungersnøden inden vi drager videre igennem Louisburgh. Et passende sted derefter stopper vi bussen og lader den fortsætte et stykke frem hvilket giver en fantastisk mulighed for at vandre i et landskab med søer, bjerge, rislende bække, meget planteliv og måske nogle får der bræger. Så hav vandreskoene klar. Bussen samler os op igen længere fremme og vi fortsætter forbi Killary Harbour – Irlands eneste fjord, hvor vi passerer smukke vandfald og fjorden byder på mange farvespil.
Rhododendron i blomst i det usigeligt smukke land. Foto: Anders Bager Eriksen
I den lille by Leenaun gør vi holdt og kigger i butikken og får en kop kaffe inden vi fortsætter til Kylemore Abbey. Her er dagens frokoststop. Det er værd at gå ind at se Herregården med den imponerende Victorianske Have. Her er igen mulighed for at få gået igennem enestående natur, men man kan også tage shuttlebus til haven.
Kylemore Abbey ligger i hjertet af Connemara og byder på scenisk natur med søer, herregårde og victoriansk have. Foto: Anders Bager Eriksen
Efter opholdet ved Kylemore Abbey kommer vi ud på de virkelig små veje og fortsætter i retning af den charmerende by Clifden, der ligger i et af mange områder i Connemara kaldt “Gaeltachts” og som er retningspil for at Gælisk tales og forstås i området. Byen er fyldt med små hyggelige butikker som vi under ophold kan nyde. I det næste område passerer vi forbi utallige søer med skønt landskab til tonerne af irsk musik og med tanke på at filmen “A Quiet Man” med John Wayne og Maureen O´Hara blev optaget her. Vi snor os hjem igennem dette betagende landskab og er tilbage sidst på eftermiddagen.
Efter maden på hotellet ligges der op til at gå ud at høre irsk folkemusik på de forskellige pubber i byen.
Irsk musik med en såkaldt Jam-session. Foto fra hjemmesiden “Find a Pint”.
7.dag: Kalkstensplateauet Burren eller det fantastiske fuglefjeld Cliffs of Moher
Efter morgenmaden forlader vi Westport og kører den smukke rue ned over Ballinrobe og i retning mod Galway. Derefter ned langs kysten til betagende byer som Kinvara og Ballyvaughan, her begynder der et forunderligt kalkstenslandskab kaldt The Burren, hvor beplantningen er går lige fra arktisk til subtropisk og hvor Atlanten møder os. Vi vil komme ud at gå på de fantastiske sten, mens vi ser Aran-øerne i det fjerne. Herfra fortsætter vi videre til Cliffs of Moher, et af Irlands vildeste steder, hvor klipperne rejser sig i højder fra 120 til 214 meter, og hvor mere end 30.000 fugle yngler såsom Lomvier, Søpapegøjer, Alk, Måger og Skarver ses. Der er fantastiske vandremuligheder.
Cliffs of Moher. Det fantastiske udsyn fra Cliffs of Moher. Foto: Anders Bager Eriksen
Vi spiser vores frokost ved Cliffs of Moher inden vi fortsætter syd på igennem de skønne surferbyer i den sydlige del af County Clare, hvor vi også ser hvor den Spanske Armada blev slået til pindebrænde. Vi sejler over Shannon-bugten, hvor vi på en heldig dag kan se delfiner springe. På den anden side er vi ankommet til Kerry, Irlands sydvestligste del. Vi fortsætter til Kerrys hovedby Tralee, der ligger i omgivelser med et af Irlands højeste bjerge Mount Brendan på halvøen Dingle. Vi indkvarterer os 2 nætter i Tralee på det fine firestjernede Rose Hotel.
Rose Hotel er centralt beliggende overfor parken Rosepark og Tralee i Kerrys hovedby, med gode muligheder for at opleve byens liv, gå tur i byens fine rosepark “Rose of Tralee” og tæt på det gæliske teater. Der giver os muligheder for en af aftenerne at opleve Teater og den traditionelle irske danseart der minder om Riverdance i Siamsa Tire.
8.dag – Ring of Kerry – fantastiske kyster og storslåede bjerge – besøg hos fårehyrde
En helt fantastisk naturrute er os i vente. Vi starter dagen med at køre fra Tralee mod Killorglin, hvor vi hører og ser King Puck – geden der blev kronet til konge af disrespekt for Englænderne. Vi får snart udsyn til Irlands højeste bjerge i MacGillycuddy Reeks med det højeste bjerg Carrantouhill. Vi har det perfekte syn til bjergene og gør holdt for at forevige dette.
Eminent udsigt til de højeste bjerge i Irland. Foto af Anders Bager Eriksen, 2018.
Herefter fortsætter turen over vandløb, småbyer, udsyn til smukke strande og charmerende halvøer. Det bliver også en tur igennem byen Cahersiveen, hvor den store katolsk irske politiker Daniel O´Connell var født og hvis betydning ses i at den lokale kirke er opkaldt efter ham. Vi hører om Skellig-øerne som vi ved få lejligheder også kan skimte og hvor munke for 1000 år siden boede ensomt på klippeøerne. I Waterville gør vi holdt ved statuen af Charlie Chaplin og hører om det ærøske skib “Eliezer” der gik kæntrede her i 1916 inden vi får et fantastisk blik over både Waterville og skærgården ved Derrynane fra vores frokoststed.
Derrynane Bay – hvor vi spiser frokost med denne udsigt. Foto af Anders Bager Eriksen, 2023.
Eftermiddagen går med smukke udsyn til strandene der går mod den sydlige halvø Beara og ved det imponerende Molls Gap i Black Valley og udsyn til Carrantuohill der skal vi til fårehyrdehundeshow. Her ser vi hvordan at hundene af racen Border Collies bruges til at drive fårene rundt i bjergene. Hundene læres individuelle signaler og trænes en af gangen. Efter at have set eksempler på fårehyrdens kunnen bliver vi inviteret ind i stalden og kan se dyrene.
Får og hyrdehunde på Ring of Kerry. Foto af Anders Bager Eriksen, 2018.
Turen går videre herfra ind i Killarney National Park, hvor vi gør holdt ved den smukke udsigt over Killarneys søer. Stedet kaldes Ladies View hvilket stammer fra Dronning Victorias besøg i 1861. Tillader tid og vejr det, så gøres dagens sidste holdt ved Muckross House, hvis fantastiske have ned mod søerne rummer nogle af de mest sjældne træer og imponerende Rhododendronbuske vi ser på rejsen.
Muckross House – med en fantastisk have til. Foto af Anders Bager Eriksen, 2022
Om aftenen forsøges der at blive arrangeret en aften med dans, musik og sang hvor vi vil opleve ægte gælisk sang og dans der ligger tæt på Riverdance, men er mere originalt. Der venter os en stor oplevelse i gåafstand fra hotellet.
9.dag: Wicklow Mountains med klosteret Glendalough – Dublin – færgetur til Holyhead i Wales
Efter at have nydt morgenmad pakkes bussen og vi forlader den vestlige del af Irland og giver os på en længere køretur mod øst. Turen går igennem charmerende landskaber og byer som Adare og Limerick inden vi i Tipperary endda kommer på motorvej og stemmer i med sangen “It´s a long way to Tipperary” i et område hvor der pludselig er korn på markerne og landbrugsmæssig rigdom. Vi gør holdt ved Barack Obama Plaza, hvor vi kan kombinere en pause med et lille museum om de amerikanske præsidenter med irske rødder ved det sted hvor Barack Obamas forgængere har boet.
Obama lagde et besøg forbi hans fjerne slægtninge i Irland under hans statsbesøg i 2009. Foto fra museet af Anders Bager Eriksen
Herefter fortsætter turen mod Kildare, hvor vi igen finder de små veje frem igennem et område der er kendt for de mange irske hesteopdrættere og snart kommer vi til bjergene Wicklow Mountains, der har en storslået natur som vi har været vant til på de øvrige steder rundt i det vestlige og nordlige Irland. Vi gør holdt ved Glendalough – klosterkomplekset der stammer fra det 7.århundrede og som byder på fantastiske vandremuligheder. Her indtager vi frokosten og nyder den sidste del af Irlands natur. Turen går herefter igennem et nærmest måneagtigt landskab mod Dublin.
Rundtårnet ved Glendalough i den smukke natur i Wicklow Mountains. I forgrunden ses Tornblad der vokser vildt overalt i naturen. Foto Anders Bager Eriksen, 2022
Kontrasten er enorm når vi når den irske hovedstad, hvor vi primært skal nå færgen. Vejen dertil byder på en mulighed for at blive præsenteret for nogle af byens største seværdigheder som figuren af Molly Malone, universitetet Trinity College med bogen Book of Kells og ikke mindst de mange skønne georgianske kvarterer i byen.
Molly Malone i Dublin. Foto fra Pixabay
På vej til færgen ser vi toldbygningen Custom House og de mange historiske kanaler der er gravet i Dublin Havn. Aftensejladsen til Wales kombineres med aftensmad ombord. Vi er fremme kort tid efter midnat hvor vi indkvarterer os på et hotel nær ved færgehavnen.
10.dag: Wales – Coventry og Colchester
Vi spiser sen morgenmad og pakker bussen hvorpå vi gør første stop ved et absolut fantastisk smukt sted. Menaistrædet er et af de mest farefulde farvande med et væld af malstrømme hvor flere forskellige farvande mødes hvor øen Anglesey adskilles fra den britiske hovedø med Wales imponerende bjerge i Snowdonia i baggrunden.
Menai Strait er et farefyldt og utrolig smukt sted. Foto af Anders Bager Eriksen, 2022
Vi kører herefter til byen med det lange navn – Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch. Vi stopper ved stationen og tager et billede af det lange navn og der bliver mulighed for at benytte nogle af de sidste pund. Turen fortsætter langs den smukke walisiske nordkyst og ind i England ved Chester, hvor vi sætter kurs mod Stoke-on-Trent og Birmingham. Vi besøger den historiske by Coventry, hvor vi gør ophold om eftermiddagen. Her bliver der lejlighed til at se Lady Godiva der red nøgen igennem byen i middelalderen, men mest er byen kendt for de tyske bombardementer af byen under Anden Verdenskrig, hvor den historiske katedral blev ødelagt og hvis genopførelse efterfølgende er blevet centrum for den internationale forsoning mellem de stridende parter i Anden Verdenskrig. Efter dette ophold fortsætter vi mod Colchester, hvor vi spiser på en hyggelig restaurant i Englands ældste by.
Old Siege House i Colchester – her indtager vi aftensmad inden vi kører til Harwich hvor vi skal sejle fra. Foto: Anders Bager Eriksen, 2023
Efter maden fortsætter vi den korte afstand til Harwich. Herfra skal vi sejle med Stena Line til Hoek van Holland ved Rotterdam.
11.dag. Hjemkørsel fra Hoek van Holland
Vi spiser morgenmad ombord på færgen fra Stena Line. Vi går af borde og møder bussen i land. Herefter starter hjemkørslen igennem Holland og Tyskland hvor vi håber at krydse grænsen på den sidste del af eftermiddagen med mulighed for at stige af igennem Sønderjylland, Trekantsområdet, Odense og Sydfyn.
Historiske Rejser har som mål at levere unikke rejseoplevelser til alle, der vil opleve verden i et historiske perspektiv. Vi arrangerer pakkerejser på en række af de områder, hvor vi er specialister og så skræddersyr vi grupperejser til grupper i alle størrelser, der ønsker deres helt egen rejse med netop den historiske vinkel I ønsker.
På Historiskerejser.dk kan rejser bestilles, foredrag bookes og rejsebøger købes. Og så kan du læse løs i arkivet med mere end 1200 historiske artikler, som vil selv har skrevet. Og vi har været alle de steder vi skriver om – lige dér, hvor historien har sat sine spor.
Din kompetente rejseleder hedder hos Historiske Rejser hedder Anders og er cand. mag. i historie og religion og har mere end 15 års rejseledererfaring.
Historiske Rejser har som mål at levere unikke rejseoplevelser til alle, der vil opleve verden i et historiske perspektiv. Vi arrangerer pakkerejser på en række af de områder, hvor vi er specialister og så skræddersyr vi grupperejser til grupper i alle størrelser, der ønsker deres helt egen rejse med netop den historiske vinkel I ønsker.
På Historiskerejser.dk kan rejser bestilles, foredrag bookes og rejsebøger købes. Og så kan du læse løs i arkivet med mere end 1200 historiske artikler, som vil selv har skrevet. Og vi har været alle de steder vi skriver om – lige dér, hvor historien har sat sine spor.
Din kompetente rejseleder hedder hos Historiske Rejser hedder Anders og er cand. mag. i historie og religion og har mere end 15 års rejseledererfaring.