Følg Historiske Rejser
mail@historiskerejser.dk +45 20 93 17 14

Folkestone

Folkestone er en havneby ved den Engelske Kanal i Kent i det sydøstlige England. Byen ligger ved den sydlige del af af bakkedragene North Downs og ved en dal mellem to klipper. Det var en vigtig havn og udskibningshavn i det meste af såvel det 19. som det 20. århundrede.

Der har været en bosiddelse på dette sted siden den Ældre Stenalder. Der blev grundlagt et nonnekloster ved Eanswith, af et barnebarn til Æthelberht af Kent i det 7. århundrede, der stadig opfattes som en del af byens kultur. I løbet af det 13. århundrede udviklede havnen sig til at være væsentlig, og udvidedes i det tidlige 19. århundrede med forsvarsværker mod en fransk invasion. Udvidelsen fortsatte, efter at der i 1843 blev anlagt en jernbane. Havnens brug er blevet noget mindre efter åbningen af den nærliggende Kanaltunnel, der gjorde, at de lokale færger blev indstillet, trods det er der stadig en vis aktivitet på havnen, som i dag er blevet mere brugt kulturelt med caféer, pubber etc.


Folkestone. Foto: wikipedia

Om forfatteren
Alle artikler på historiskerejser.dk er skrevet af Anders Bager Eriksen. Anders er cand. mag. i historie og religion og har en lang rejseledererfaring. Kontakt Anders på tlf.: Telefon: +45 20 93 17 14.
  1. Pingback: Eurotunnelen | Historiskerejser.dk