Danmark skjuler mange smukke steder og på denne rejse bliver der rig lejlighed til at nyde landskab, høre nærmere om historien og ikke mindst lære om gamle traditioner. Vi deler turen mellem skønne køreture på Fyn, 2 dejlige nætter på Ærø og særligt i det sønderjyske dykker vi ned i Historien om Genforeningen, krigene i 1800-tallet samt den kongelige danske historie gennem 1000 år. Turen starter og slutter på Fyn med kørsel fra Nyborg over Kerteminde til Middelfart af mindre veje, vi skal ind at se Koldinghus og synge på Skamlingsbanken. Vi overnatter smukt centralt i Haderslev direkte ud til Dammen. Der bliver tid til den tyske høj Knivsbjerg, Gråsten Slot, skanserne ved Dybbøl og ophold i Sønderborg med slottet. Smuk sejlads til Ærø, hvor vi har øens vognmand Jesper Bus med til at fortælle os om historie og skikke på den maritime ø, i det sydfynske øhav. Vi bor to nætter på det dejlige Ærø Hotel i Marstal. Jesper viser os steder som Bregninge Kirke, Voderup Klint og Ærøskøbing og skipperbyen Marstal der viser det maritime Marstal. Vi slutter turen flot af med sejltur til Rudkøbing på Langeland og kører kystruten over Siø, Tåsinge og videre af den kønne rute til Faaborg, Assens og videre til Trekantsområdet.
Rejsens pris er: 4995,- DKR (Tillæg for enkeltværelse 950 DKR)
Der samles op i Svendborg, Nyborg og Kolding
Det bemærkes at rejseforsikring samt afbestillingsforsikring ikke er inkluderet i rejsens pris. Vi opfordrer til at man tegner en forsikring og undersøger med sit selskab om man allerede har de i sine øvrige forsikringer.
Dag 1: Fyn på tværs – Nyborg – Kerteminde – Odense – Lillebælt rundt. Kolding – Christiansfeld og Haderslev
Rejsen starter i Nyborg, hvor vi starter med at gå en kort tur igennem den historiske by med voldene og ikke mindst høre om Nyborg Slot, hvor de mange Danehof foregik fra middelalderen og frem til Reformationen.
Efter den hyggelige start fortsætter bussen af smukke veje mod Kerteminde, hvor vi kører ned over Nordstranden ud mod Kerteminde Bugt og Storebælt hvor museet der fortæller om maleren Johannes Larsen er placeret. Vi runder Hindsholm og slottet Hverringe og kører langs Odense Fjord mod Munkebo, den vigtige vikingeby ved Kertinge Nor. Herfra går det via det nordlige Odense mod Langesø og ad de smukke veje forbi Morud, Harndrup og Brenderup videre til Middelfart. Undervejs nyder vi morgenmad i bussen. Det går over den gamle Lillebæltsbro og videre til Kolding, hvor vi skal ind at se Koldinghus. Ved det smukke slot placeret midt i Kolding ovenover slotssøen er der mulighed for at se dronningens broderier samt fokusere på de mange konger, der holdt til på slottet (Christian III., Frederik II., Christian IV. og igen Frederik IV.). Der vil generelt være meget fokus på det royale Danmark både henover Fyn og på Koldinghus.
Efter at have haft tid til frokost i Kolding fortsætter vi til Skamlingsbanken, hvor vi tager hul på historien om Genforeningen og om kampen om den nationale identitet, forfatningskampen samt Treårskrigen og krigen i 1864. Efterfølgende kører vi over den gamle grænse ved Hejlsminde ud mod Lillebælt og kører den kønne rute over Aller til et kort stop ved den gamle grænse, hvor Christian X. red over grænsen på sin hvide hest. Vi kører herefter via Christiansfeld – hvor vi hører om Herrnhutterne – til Haderslev, hvor vi indkvarter os skønt ved Haderslev Dam og i kort gåafstand til centrum.
Efter ankomst vil der for de interesserede være mulighed for at gå med på en kort tur rundt i byen, hvor der er mulighed for at komme ind at se den imponerende Slesvigske Vognsamling samt Haderslev Domkirke. Haderslev spiller en unik rolle i dansk reformationshistorie, idet at Christian III. før han blev konge af Danmark var hertug af byen og allerede indførte Luthers tro her i 1525.
Om aftenen spiser vi en lækker aftensmad på vores dejlige Hotel Norden, mens vi nyder udsigten over vandet.
Dag 2: Knivsbjerg – Gråsten – Dybbøl – Sønderborg og sejlads mod Ærø – Genforening, 1864 og Tysk mindretal
Vi starter med at nyde morgenmaden og endnu engang den smukke udsigt udover Haderslev Dam. Derpå går det af landevej sydover mod Knivsbjerg, højen der hæver sig 97 meter over havets overflade og giver en fantastisk udsigt og som var det tyske mindretals pendant til Skamlingsbanken. Her stod en enorm statue af Bismarck og de tyske fejrede frem til 1920 sejren i 1864. Derefter blev Bismarck fjernet og sendt til Askberg i det sydlige Slesvig. Vi hører om det tyske mindretals tumultariske historie i Sønderjylland, der bærer mange sår med sig, særligt under 2.verdenskrig. Derefter går det via Åbenrå, hvor vi hører om H.P.Hanssen, hvis betydning i forhold til den nutidige grænsedragning er enorm. Vi fortsætter på den sydlige del af Åbenrå Fjord igennem Varnæs og Blans, hvor maleren C.W.Eckersberg kom fra og kører derpå til Gråsten, hvor vi gør holdt ved slottet der siden 1935 har tilhørt det danske kongehus. Vi går igennem Dronning Ingrids haver inden vi sidst på formiddagen fortsætter videre.
Her går turen via Broagerland til Dybbøl, hvor vi kører igennem skanserne fra kampene i 1864 og herfra videre over Alssund til Sønderborg, hvor vi gør holdt centralt i den smukke by ved sundet. Der er mulighed for at komme ind at se Sønderborg Slot med udstillingen om bl.a. Genforening og Første Verdenskrig samt at gå ud på de mange restauranter i centrum for at få frokost.
Midt på eftermiddagen fortsætter vi over Als og igennem Augustenborg, hvor vi hører om Prinsen af Nør og om familien der ville have haft den danske kongetrone og stod i spidsen for det Slesvig-Holstenske oprør i 1848 og igen i 1864. Fra Fynshav tager vi færgen ud i Lillebælt forbi Skjoldnæs fyr, hvor vi på vor styrbord side sætter mod Søby på Ærø.
Ved ankomst kører vi forbi Søby Værft, hører om Søby havn og værftets historie. På turen rundt på Ærø har vi den lokale vognmand Jesper Bus, der kender Ærø som sin egen bukselomme til at fortælle om øens historie, traditioner og seværdigheder. Vi kører øen langs til det dejlige Ærø Hotel i Marstal, hvor vi indkvarterer os for 2 nætter. Vi nyder en god aftensmad og får Ærøske pandekager til aftenkaffe.
Dag 3: Rundt på Ærø
Efter at have haft god tid til at nyde morgenmaden, der gør vi klar til udflugt rundt på Ærø. Her kører vi øen langs igennem Dunkær, Olde og Vindeballe til Voderup Klint. Vi holder ved den smukke Klint og trækker lidt frisk havluft og nyder udsigten over de terrasseformet klinter og Østersøen med Als og den Slesvig/holstenske kyst i baggrunden.
Efter opholdet ved klinten fortsætter vi til Bregninge Kirke hvor vi ser den imponerende trefløjede altertavle af Claus Berg, vi hører om de spændende kalkmalerier som ses og generelt om øens noget anderledes kirkehistorie. Fra Bregninge går det videre til Hertug Hans den yngres lille jagtslot: Søbygård, hvor vi hører om Ærøs historie og relationer til hertugdømmerne. Vi hører om herregårdens restaurering igennem de sidste årtier. Der vil være tid på egen hånd til at se udstillingerne.
Turen går herefter via de Ærøske Alper med udsigt over det Sydfynske øhav til Ærøskøbing. Her går vi på en byvandring og hører om den gamle købstads historie. Der er tid på egen hånd til frokost, hvor vi kan slentre rundt i de små toppede brostensbelagte gader.
Herefter kører vi tilbage til hotellet med Happy Hour på hotellet med spisning og musik om aftenen.
Dag 4: Skipperbyen Marstal – Langeland – Tåsinge – Faaborg – Assens og hjem
Efter at have nydt morgenmaden kører vi rundt i det gamle Marstal landsogn og igennem Ommel og retur til Skipperbyen. Her holder vi ved havnen med mulighed for at besøge Søfartsmuseet og gå i dybden med Marstals helt særlige maritime historie, et alternativ kan være en tur langs byens helt unikke havnemiljø. Vi slutter af på Ærø med æggekage på hotellet.
Først på eftermiddagen sejler vi til Rudkøbing på Langeland, hvorfra vi kører en smuk tur over Siø, Tåsinge og fra Svendborg og af de smukke veje til Faaborg og mod Assens og videre til Middelfart og Kolding. Bussen returnerer herefter mod Nyborg og endelig mod Svendborg.
Historiske Rejser har som mål at levere unikke rejseoplevelser til alle, der vil opleve verden i et historiske perspektiv. Vi arrangerer pakkerejser på en række af de områder, hvor vi er specialister og så skræddersyr vi grupperejser til grupper i alle størrelser, der ønsker deres helt egen rejse med netop den historiske vinkel I ønsker.
På Historiskerejser.dk kan rejser bestilles, foredrag bookes og rejsebøger købes. Og så kan du læse løs i arkivet med mere end 1200 historiske artikler, som vil selv har skrevet. Og vi har været alle de steder vi skriver om – lige dér, hvor historien har sat sine spor.
Din kompetente rejseleder hedder hos Historiske Rejser hedder Anders og er cand. mag. i historie og religion og har mere end 15 års rejseledererfaring.
Historiske Rejser har som mål at levere unikke rejseoplevelser til alle, der vil opleve verden i et historiske perspektiv. Vi arrangerer pakkerejser på en række af de områder, hvor vi er specialister og så skræddersyr vi grupperejser til grupper i alle størrelser, der ønsker deres helt egen rejse med netop den historiske vinkel I ønsker.
På Historiskerejser.dk kan rejser bestilles, foredrag bookes og rejsebøger købes. Og så kan du læse løs i arkivet med mere end 1200 historiske artikler, som vil selv har skrevet. Og vi har været alle de steder vi skriver om – lige dér, hvor historien har sat sine spor.
Din kompetente rejseleder hedder hos Historiske Rejser hedder Anders og er cand. mag. i historie og religion og har mere end 15 års rejseledererfaring.