Følg Historiske Rejser
mail@historiskerejser.dk +45 20 93 17 14

Der er i princippet stor forskel på at rejse til og fra Berlin, selvom det er samme rute man kører. På vej mod Berlin er forventningerne store, og man er igang med at sætte sig ind i byen, dens seværdigheder og dens historie. På vej hjem er man mættet, og summer over det man har oplevet.

På de ture jeg ofte har kørt for Nilles Busrejser, der starter vi med at drikke morgen/formiddagskaffe i Hedensted på sognegården. Derefter kører vi mod grænsen, hvor vi kører til Neumünster og spiser. Efter at folk har fået lov til at hvile sig efter frokosten, plejer jeg at vække dem med at fortælle den ældre berlinske historie, derefter får folk en omgang kaffe og vi fortsætter videre med den mere moderne historie. Landskabsmæssigt er det mest frodige landskab det holstenske syd for Neumünster og ned mod Lauenburg. I det tidligere DDR ses mange vindmøller, jagthytter og tidligere kollektivbrug. Oplevelsen at køre mod Berlin, er det at være i et goldt landskab for pludselig at sande at en storby dukker op ud af ingenting. Pausemæssigt plejer vi at holde en pause i Mecklenburg på rastepladsen Stolpe.

På hjemturen er det samme landskab, normalvis holder jeg forholdsvis lav profil rent fortællemæssigt. Jeg lader det være mere op til gæsterne på turen, om de har noget at fortælle, så kan jeg altid uddybe nærmere.

Byerne der passeres på vej mod Berlin:

BERLIN

BERLINS HISTORIE

BERLINS SEVÆRDIGHEDER

Tyskland, Delstaten Schleswig-Holstein, Hertugdømmet Slesvig, Emil Nolde – Nolde Museum Seebüll, Flensborg, Idstedt, Angeln, Slesvig by, Dannevirke, Gottorp Slot, Herregården Louisenlund ved Slien, Jagel Lufthavn, Ejderen, Nord-Ostseekanal/Kielerkanalen, Rendsburg, Holsten, Kiel, Neumünster, Holstenhallen, Slaget ved Bornhøved 22.juli 1227, Bad Segeberg, Bad Oldesloe, Hansestadt Lübeck, Lauenburg, Sachsenwald-, og Friedrichsruh, Elbe-Lübeck-Kanal, Biosphären Reservat Schaalsee og Naturpark Lauenburgische Seen, Gudow, Mecklenburg, Mecklenburg-Vorpommern, Schwerin, Ludwigslust, Kollektivt landbrug, Brandenburg, Det historiske Brandenburg, Preussen, Wittstock am Dosse, Rostock, Slaget ved Wittstock 1636, Floden Dosse, Neuruppin.