Følg Historiske Rejser
mail@historiskerejser.dk +45 20 93 17 14

Rinteln

Rinteln er en by og en selvstændig kommune i Weserbergland ved floden Weser i Landamtet Schaumburg i Niedersachsen. Den gamle bydel er præget af talrige bindingsværkshuse. I middelalderen var der en bymur rundt om byen, som i tiden efter renæssancen blev udbygget til fæstningen Rinteln. Byen var universitetsby fra 1619 til 1810. Indtil 1904 var Rinteln en del af Landamt Grafschaft Schaumburg. Byen har 25.000 indbyggere (2017).


Våbenskjoldet for byen Rinteln i Weserbergland. Kilde: wikipedia

Rintelns geografiske beliggenhed

Rinteln ligger omkranset med højdedragene i Lipper Bergland mod syd, med Wesergebirge i nord, og mod øst har man såvel Süntel og Fischbecker Berge. Byen hører landskabsmæssigt til Naturpark Weserbergland Schaumburg-Hameln. Rinteln-bækkenet kan ses helt fra det 225 meter høje fikspunkt Burg Schaumburg, som er den sydligste del af Wesergebirge. Omkring 12,5 kilometer i luftlinje nordvest for Weserbrücke bryder Weserfloden igennem ved Porta Westfalica (de Westfaliske Porte) (Westfälische Pforte på tysk) og flyder derfra ind over den nordtyske slette. Dette markante skift på Weser mellem dens østlige og vestlige del i form af Wiehengebirge kan også ses fra Rintelner Weserbrücke såvel som den omtalte Schaumburg og hele Weserbjergkæden. Omkring 2 kilometer fra den gamle by ligger søen Doktorsee.


Markedspladsen i Rinteln. Foto: wikipedia

Om forfatteren
Alle artikler på historiskerejser.dk er skrevet af Anders Bager Eriksen. Anders er cand. mag. i historie og religion og har en lang rejseledererfaring. Kontakt Anders på tlf.: Telefon: +45 20 93 17 14.