Følg Historiske Rejser
mail@historiskerejser.dk +45 20 93 17 14

Berkshire

Berkshire er et af Englands historiske grevskaber. Det blev anerkendt af dronningen i 1957 som Royal County of Berkshire, fordi Windsor Castle ligger i Berkshire. Områdets hovedby er Reading.

Floden Themsen har historisk dannet områdets nordgrænse fra Buscot i vest til Old Windsor i øst. Det historiske grevskab strakte sig også over Vale of the White Horse og dele af South Oxfordshire, begge i dag Oxfordshire, men havde dengang ikke byer som Caversham, Slough og et par andre byer i den østlige del af Royal Borough of Windsor og Maidenhead.

Siden 1998 har der været seks underinddelinger i form af Bracknell Forest, Reading, Slough, West Berkshire, Windsor & Maidenhead og Wokingham. Det grænser til Oxfordshire mod nord, Buckinghamshire til nordøst, Greater London mod øst, mod Surrey mod sydøst, Wiltshire til vest og Hampshire mod syd. Den længste afstand, man finder til M4-motorvejen nogen steder, er 13.4 kilometer.


Berkshire ligger i området vest for London. Kort: wikipedia

Berkshires flag. Kilde: wikipedia

Om forfatteren
Alle artikler på historiskerejser.dk er skrevet af Anders Bager Eriksen. Anders er cand. mag. i historie og religion og har en lang rejseledererfaring. Kontakt Anders på tlf.: Telefon: +45 20 93 17 14.