Følg Historiske Rejser
mail@historiskerejser.dk +45 20 93 17 14

Highclere Castle

Highclere Castle er et engelsk landsted – landslot – i Jacobethiansk stil – som er en stilart blandet af gotisk og klassisk. Slottet blev opført af arkitekt Charles Barry og parken af landskabsarkitekten Lancelot Capability Brown. Den 2.000 hektar store gård ligger i Hampshire i England omkring 8 kilometer syd for Newbury i Berkshire. Den er landsæde for Earl of Carnarvon (Jarlen af Carnarvon), en gren af den Anglo-Walisiske adelsfamilie Herbert.

Highclere Castle var filmlokation for den britiske komedieserie Jeeves and Wooster, der havde komedieskuespillerne Hugh Laurie og Stephen Fry i rollerne. Det var også en de primære filmlokationer for den Emmy-vindende dramaserie Downton Abbey. Den store hal, spisesalen, biblioteket, musikværelset, dagligstuen, salonen og adskillige soveværelser blev brugt til filmseancerne indenfor.

Slottet, den egyptiske udstilling og haverne er kun åbent for offentligheden i sommermånederne og på enkelte udvalgte tidspunkter resten af året. Slottet tilbyder specialbegivenheder hele året.


Highclere Castle i Berkshire, England. Kendt fra TV-serien Downton Abbey. Foto: wikipedia

Om forfatteren
Alle artikler på historiskerejser.dk er skrevet af Anders Bager Eriksen. Anders er cand. mag. i historie og religion og har en lang rejseledererfaring. Kontakt Anders på tlf.: Telefon: +45 20 93 17 14.