Følg Historiske Rejser
mail@historiskerejser.dk +45 20 93 17 14

Kejserlige russiske hær

Den kejserlige Russiske Armee eller Zarens Hær. Det var hæren i det Russiske Imperium fra tiden under Peter den Store til proklameringen af den Russiske Sovjetrepublik i år 1917. Dens efterfølger var officielt den Røde Hær, omend at en betragtelig del af den gamle hær overgik til den Hvide Hær. 


Den dobbelthovede ørn for familien Romanov ses i emblemet. Kilde: wikiepedia

Den kejserlige hærs engagementer

Den kejserlige hær eksisterede fra 1721 til 1917. Den var hæren i det Russiske Kejserlige Imperium. Den havde til sidst en størrelse på 12-15 millioner mand under 1. verdenskrig. Mens dens antal under den russiske borgerkrig var på omkring 4.200.000. Den var med i en lang række krige: Store nordiske krig, de russisk-tyrkiske krige, de russisk-svenske krige, de russisk-persiske krige, de russisk-polske krige, 7-Årskrigen, napoleonskrigene, de kaukasiske krige, Krimkrigen, den Russisk-Japanske Krig, 1. Verdenskrig og den russiske revolution. Nogle af de mest kendte militære ledere er Peter den Store, Boris Sheremetev, Alexander Menshikov, Pjotr Rumyantsev, Alexander Suvorov, Grigorij Potemkin, Mikhail Kutuzov, Pjotr Bagration, Aleksej Yermolov, Mikhail Skobelev og Aleksej Brusilov. 

Om forfatteren
Alle artikler på historiskerejser.dk er skrevet af Anders Bager Eriksen. Anders er cand. mag. i historie og religion og har en lang rejseledererfaring. Kontakt Anders på tlf.: Telefon: +45 20 93 17 14.