Følg Historiske Rejser
mail@historiskerejser.dk +45 20 93 17 14

Münchhausen Slot

Slottet Münchhausen er et tidligere herregårdsgods i Bodenwerder i Weserbergland i Niedersachsen. Det blev bygget i årene 1603-09. Det er mest kendt som fødested for Hieronymus von Münchhausen, der er kendt under navnet Løgnebaronen. Siden 1936 har bygningen været ejet af byen og derudover været rådhus. 


Fødested for Baron von Münchhausen. Kilde: wikipedia

Beskrivelse af Schloss Münchhausen

Herregården på Schloss Münchhausen er en af tre bygninger på det tidligere gods fra adelsfamilien von Münchhausen, og  de opstod i det 13. århundrede som frit gods. Med til bygningsensemblet tæller derudover  boligen i stentårnet på Schulenburg og det tidligere brændevinsbrænderi.


Slottet har dannet en flot ramme om Løgnebaronens liv. Foto: wikipedia

Herregården er et langstrækt tre-etages byggeri, hvis tag er dækket med sollingplader. Væggene er udført med renæssanceornamentik. Stacius von Münchhausen lod herregården bygge – formodentlig med bygmesteren Johann Hundertosen fra Hameln. Over indgangsdøren ser man familievåbenskjoldet udført i sandsten. Det består af Stacius´og hans  kones initialer samt Münchhausens valgsprog: “Mine Borg ist God”. Det var her at Hieronymus von Münchhausen blev født i 1720 og døde i 1797. Han tilbragte en god del af sin barndom og aftenstund her.

Herregården er blevet saneret i såvel 1986 som 2016. 

Om forfatteren
Alle artikler på historiskerejser.dk er skrevet af Anders Bager Eriksen. Anders er cand. mag. i historie og religion og har en lang rejseledererfaring. Kontakt Anders på tlf.: Telefon: +45 20 93 17 14.