Følg Historiske Rejser
mail@historiskerejser.dk +45 20 93 17 14

Newbury, Berkshire

Newbury er en markedsby i Berkshire i England administrativt center for West Berkshire.

Bycentrum ligger rundt om den meget store markedsplads, hvor der ligger en sjældent flot bevaret klædehal med et tilstødende kornkammer udført i træ, Saint Nicolas Church fra det 15. århundrede og en række bygninger fra det 17. og 18. århundrede. Byen er hjemsted for Newbury Racecourse (hestevæddeløbsbane) samt er hovedkvarter for Vodafone UK og softwarefirmaet Micro Focus International.

Newbury ligger i floddalen til Kennet 42 kilometer syd for Oxford, 40 kilometer nord for Winchester, 43 kilometer øst for Swindon og 32 kilometer vest for Reading. Byen ligger i hjørnet af naturområdet Berkshire Downs og små 5 kilometer nord for grænsen til Hampshire. I udkanten af landsbyen Donnington ligger Donnington slot, som er delvis ruin, og med de omgivende bakker er det hjem for et af landets mest berømte hestetræningsområder – som har centrum i det nærliggende Lambourn. Syd for byen er der en tæt række af bakker eksempelvis Walbury Hill samt nogle få landskabshaver og landsteder såsom Highclere Castle. Den lokale økonomi får meget af sin udvikling grundet nærheden til motorvejskorridoren ved M4, hvor man kan koble op på industri, logistik og udvikling i Reading, Bracknell, Maidenhead og Slough.

Sammen med den nærliggende by Thatcham 5 kilometer borte danner Newbury et urbant område med 70.000 indbyggere.


Newbury Klokke midt i byen. Foto: wikipedia

Om forfatteren
Alle artikler på historiskerejser.dk er skrevet af Anders Bager Eriksen. Anders er cand. mag. i historie og religion og har en lang rejseledererfaring. Kontakt Anders på tlf.: Telefon: +45 20 93 17 14.