Følg Historiske Rejser
mail@historiskerejser.dk +45 20 93 17 14

Schloss Neuschwanstein

Slottet Neuschwanstein ligger ovenfor Hohenschwangau ved Füssen i den sydøstlige del af Bayern i Allgäu. Byggeriet blev påbegyndt i 1869 af den bayerske konge Ludwig II. og dets udformning var en idealiseret fremstilling af en ridderborg fra middelalderen. Udkastet til slottet stammer fra Christian Jank, mens udførelsen blev foretaget af Eduard Riedel og Georg von Dollmann. Kong Ludwig boede kun få måneder på slottet, da han døde, før at det enorme byggeri var færdigt. Oprindeligt hed slottet Neue Burg Hohenschwangau, men ændrede navn til Neuschwanstein i 1886. Det ejes i dag af Fristaten Bayern og er åbent som museum.

Neuschwanstein er det mest berømte af Ludwigs slotte og en af Tysklands mest kendte seværdigheder. Det bliver årligt besøgt af mere end 1.5 millioner turister, bliver ofte betegnet som “Eventyrsslot” og kan stort set besigtiges hele året. Arkitekturen og den indre udsmykning er præget af romantisk eklekticisme fra det 19. århundrede. Slottet er et af hovedværkerne indenfor historismen. Det tilstræbes at optage “Ludwig-Slottene” på UNESCO´s verdenskulturarvsliste – de to andre er Linderhof og Herrenchiemsee.


Neuschwanstein der var det mest eventyrlige af alle Ludwigs slotte. Foto: www.theimpressionista.dk
Neuschwanstein, der var det mest eventyrlige af alle Ludwigs slotte. Foto: www.theimpressionista.dk

Om forfatteren
Alle artikler på historiskerejser.dk er skrevet af Anders Bager Eriksen. Anders er cand. mag. i historie og religion og har en lang rejseledererfaring. Kontakt Anders på tlf.: Telefon: +45 20 93 17 14.