Følg Historiske Rejser
mail@historiskerejser.dk +45 20 93 17 14

Kongeriget Bayern

Kongeriget Bayern var en stati det centrale Europa. Den opstod den 26. december 1805 med freden i Pressburg (dagens Bratislava) mellem fuldmægtige udsendt af den franske Kejser Napoleon Bonaparte og den tysk-østrigske Kejser Franz I. Den 1. januar 1806 blev Kong Maximillian I. Joseph kronet til konge af Bayern.

Det statslige område blev udgjort af Kurfyrstendømmet Bayern samt talrige sekulariserede gammel-bayerske områder såvel som Passau, Berchtesgaden og Rupertiwinkel, Pfalz ved Rhinen såvel som større dele af Franken og Schwaben.

Kongeriget eksisterede indtil året 1918, da den sidste konge Ludwig III. på grund af Novemberrevolutionen i slutningen af Første Verdenskrig forlod sit land og gik i eksil i Ungarn. Derefter etablerede Weimarrepublikken – der efterfulgte Kejserriget Tyskland – området som Fristaten Bayern – der i en tid eksisterede som Rådsrepublikken Bayern – en ny stat, som blev omorganiseret til en parlamentarisk delstat.


Kongeriget Bayern var langt større end sin forgængerstat Kurfyrstendømmet Bayern. Kort fra wikipedia

Om forfatteren
Alle artikler på historiskerejser.dk er skrevet af Anders Bager Eriksen. Anders er cand. mag. i historie og religion og har en lang rejseledererfaring. Kontakt Anders på tlf.: Telefon: +45 20 93 17 14.