Følg Historiske Rejser
mail@historiskerejser.dk +45 20 93 17 14

Slesvig A-Z

Slesvig er beliggende ved Slien, der er en form for bugt ved Østersøen og er først og fremmest kendt for at vikingebopladsen Haithabu/Hedeby ligger lige udenfor byen. I middelalderen opstod selve byen hvilken allerede i 1200-tallet blev hjemsted for de gottorpske fyrster, der var kendt for at stå i et stærkt modsætningsforhold til de danske konger. Byen rummer et væld af seværdigheder, i særdeleshed kan anbefales Domkirken, den hyggelige fiskerby Holm og endelig den danske skole for mindretallet i området, A.P.Møller-skolen.

Slesvigs Historie

A

A.P.Møller Skolen Det danske mindretals skole og gymnasium i Slesvig. Byggeriet blev sponsoreret af A.P. Møller Fonden og har tiltrukket sig international opmærksomhed.

B

Bahnhof Schleswig

Brudesøen / Brautsee

Burgsee

D

Dannewerkmuseum

Danske Centralbibliotek for Sydslesvig e.v

F

Fernmeldeturm Schleswig

Frederiksberg / Friedrichsberg

G

Gottorp Slot Slottet der i århundreder har været rammen om magtudøvelsen i Slesvig Holsten og været fjendebillede for mange danske konger. 

Gråkloster

Guldholm Kloster

H

Haddeby Nor

Haithabu / Hedeby

Holmen

K

Kapelle der Baptisten

Knudsgilde Gilderne var udbredt i de danske byer i Slesvig, og var en form for pendant til det vi så med hansestæderne i 1200 og 1300-tallet. De er særligt kendt for at have dræbt Kong Niels i 1134, da denne stod bag drabet på Knud Lavard. 

Kong Abels Hul

Kongeengen / Königswiesen

L

Lolfod / Lollfuss

N

Nydamsbåden

M

Mågeøen / Möweninsel

P

Prinsens Palæ

På Friheden / Auf der Freiheit

R

Russiske Zarer af slægten Gottorp

S

Sankt Hans Kloster Slesvig det ældste klosteranlæg i Slesvig-Holsten

Schleswiger Dom

Schleswig-Holsten Gottorf

Schleswig-Holsteinisches Landestheater und Sinfonieorchester

Slesvighus

Slesvig Domskole

Slien Slien er den vigtige vandvej, der er forbundet med Østersøen og hvor Slesvig ligger i bunden af den flade vandvej. Den var i vikingetiden og den tidlige middelalder en af Nordeuropas vigtigste vandveje, men forfaldt sidenhen, da der begyndte at blive gravet kanaler der gav andre muligheder. 

Svenske konger af slægten Gottorp

V

Vikingemuseum Hedeby

W

Wikingturm

Om forfatteren
Alle artikler på historiskerejser.dk er skrevet af Anders Bager Eriksen. Anders er cand. mag. i historie og religion og har en lang rejseledererfaring. Kontakt Anders på tlf.: Telefon: +45 20 93 17 14.