Følg Historiske Rejser
mail@historiskerejser.dk +45 20 93 17 14

Berlins ydre jernbanering

Berlins ydre jernbanering – Berliner Aussenring (BAR) – er en 125 kilometer lang jernbanering, der løber rundt om det vestlige Berlin, og som er en tosporet elektrificeret hovedbane. Den blev planlagt i starten af det 20. århundrede som godsbane, der kunne køre uden om Berlin og fungere som godsbane sydøst om byen. Dengang var det også meningen, at den skulle gå øst om byen. DDR førte den helt igennem i perioden 1951-61 af politiske og militærstrategiske grunde, og dermed var det muligt for dem at køre uden om det selvstændige Vestberlin. Før man havde færdiggjort den ydre ring, var det trafikteknisk ikke muligt at anlægge Berlinmuren, da DDR i så fald havde været nødsaget til at føre deres toge igennem den vestlige del af byen.

Betegnelsen Aussenring – Ydre Ring – tjener det formål at kunne skelne den fra Berliner Ringbahn i den indre del af Berlin.


Ringbanen rundt uden om Berlin. Kilde: wikipedia

Om forfatteren
Alle artikler på historiskerejser.dk er skrevet af Anders Bager Eriksen. Anders er cand. mag. i historie og religion og har en lang rejseledererfaring. Kontakt Anders på tlf.: Telefon: +45 20 93 17 14.
  1. Pingback: Berlinmuren | Historiskerejser.dk