Følg Historiske Rejser
mail@historiskerejser.dk +45 20 93 17 14

Gent : Seværdigheder

Gent er fyldt med charmerende og fornemme bygninger.

LÆS OM GENT

LÆS OM BYRUNDTUR I GENT

Belfried Det dominerende klokketårn i centrum af byen, der med sine 91 meter er byens højeste tårn, og som i middelalderen opbevarede byens vigtige frihedsprivilegier. Den ligger sammen med Klædehallen og Mammelokker. 

Kejser Karl V. blev født i Gent 24.februar år 1500 og straffede siden i år 1540 Gents borgere, da de gjorde oprør mod at han tog nogle af deres oprindelige privilegier fra dem. Han var en af Europas mægtigste kejsere, da han herskede både som Konge af Spanien og Kejser af det Hellige Tysk Romerske Rige. Han delte to år før sin død sit mægtige rige i Spanien og Østrig mellem sin søn Filip II. og bror Ferdinand I. 

Prinsenhof er det boligkompleks der oprindelig blev bygget rundt om gården Hof ten Walle – der blev omdøbt til Prinsenhof, da Kejser Karl V. blev født her 24.februar 1500. Det var en residens i Flandern for Hertugerne af Burgund og de Habsburgiske Kejsere. Idag er området charmerende men med få dele fra det oprindelige. 

Schelde er floden der løber igennem Gent, det at den løber sammen med floden Leie i byen har givet byen sit navn “Ganda – sammenløb”. Floden løber desuden igennem Cambrai og Tournai og videre til Antwerpen og ud i Nordsøen. 

Om forfatteren
Alle artikler på historiskerejser.dk er skrevet af Anders Bager Eriksen. Anders er cand. mag. i historie og religion og har en lang rejseledererfaring. Kontakt Anders på tlf.: Telefon: +45 20 93 17 14.