Følg Historiske Rejser
mail@historiskerejser.dk +45 20 93 17 14

Hans Memling

Hans Memling var en tysk maler,der flyttede til Flandern og arbejdede indenfor traditionen tidlig nederlandske maleri. Han blev født cirka 1430 i Seligenstadt tæt ved Frankfurt i Hessen. Han flyttede til Nederlandene omkring år 1465 og brugte tid i Bruxelles hos Rogier van der Weyden i dennes værksted. Han blev borger i Brügge, hvor han blev blandt de førende kunstnere, hvor det både blev til en lang række portrætmalerier og diptykon af personlig hengivenhed og en lang række religiøse værker, som fortsatte den stil, han havde lært i sin ungdom. Omkring år 1480 blev han oplistet som en af de rigeste borgere i byen ifølge en udfærdiget skatteliste.

Han var gift med Anna de Valkenaere i tidsrummet 1470-80, og de havde tre børn. Memlings kunst blev genopdaget og blev meget populær i det 19. århundrede.


Maria med Jesusbarnet mellem helgenerne Jakob den Ældre og Dominikus. Malet omkring 1488-90. Kilde: wikipedia

Om forfatteren
Alle artikler på historiskerejser.dk er skrevet af Anders Bager Eriksen. Anders er cand. mag. i historie og religion og har en lang rejseledererfaring. Kontakt Anders på tlf.: Telefon: +45 20 93 17 14.