Følg Historiske Rejser
mail@historiskerejser.dk +45 20 93 17 14

Indre tyske grænse

Den knap 1.400 kilometer lange indretyske grænse hindrede via massive befæstninger indtil 1989 indbyggerne i DDR i at besøge eller at flygte til Vesttyskland. Grænsen talte ikke grænsen mellem de vestlige sektorer internt i Berlin, der fra 1961 var spærret med Berlinmuren.

Grænseforløbet mellem de vestlige besættelseszoner og den sovjetiske besættelseszone blev fastlagt af de allierede sejrsmagter fra 2. verdenskrig på flere konferencer og bestod i denne geografiske form fra grundlæggelsen af de to tyske stater i 1949 frem til genforeningen i 1990. Grænsen startede mod syd i trelandshjørnet Bayern i BRD, Sachsen i DDR og Tjekkoslovakiet og endte ved Østersøen i Lübeck Bugt. Man regnede den som en del af jerntæppet i den kolde krig.

 Siden november 1989, hvor DDR-regimet faldt, begyndte man at pille grænsen ned og omdanne området til en grøn økologisk zone kaldet det Grønne Bælte.


Grænsesøjle til DDR. Foto: wikipedia
Om forfatteren
Alle artikler på historiskerejser.dk er skrevet af Anders Bager Eriksen. Anders er cand. mag. i historie og religion og har en lang rejseledererfaring. Kontakt Anders på tlf.: Telefon: +45 20 93 17 14.
  1. Pingback: Berlinmuren | Historiskerejser.dk