Følg Historiske Rejser
mail@historiskerejser.dk +45 20 93 17 14

Tilladelse til modtagelse af visum i DDR

Tilladelsen til at modtage et visum i DDR var forudsætningen for at personer, der boede Vestberlin, som skulle besøge og dermed opnå indrejse i DDR og Østberlin. På tysk lød det tungt: Berechtigungsschein zum Empfang eines Visums der DDR. For vesttyskere – borgere i Forbundsrepublikken – og udlændinge var det muligt at opnå indrejse med et rejsepas, som de fik lavet direkte ved grænseovergangsstederne, dog kun for besøg i byområdet Østberlin.

Ved ndrejse fra Vesttyskland i DDR – eksempelvis den grænsenære trafik ved den indretyske grænse, blev der anvendt andre regler. Også her var der forskelle mellem vestberlinere og personer fra Vesttyskland, da DDR-administratorerne ikke anerkendte vesttyske rejsepas for folk, der boede i Berlin. Vestberlinere kunne rejse i hele Østblokken, men kun med det særlige Berlin ID-kort.


Borgere i Vestberlin skulle have en særlig tilladelse for at rejse igennem DDR og Østberlin. Kilde: wikipedia

Om forfatteren
Alle artikler på historiskerejser.dk er skrevet af Anders Bager Eriksen. Anders er cand. mag. i historie og religion og har en lang rejseledererfaring. Kontakt Anders på tlf.: Telefon: +45 20 93 17 14.