Følg Historiske Rejser
mail@historiskerejser.dk +45 20 93 17 14
Rejsevarighed: Historiske Rejser anbefaler 5 dage
Destination: Dresden Meissen Bastei Spreewald
Pris: Prisen afhænger af antal af dage, hvor mange deltagere og hvad der skal være inklusiv.

DRESDEN – ELBENS FIRENZE

Rejsen Kort Fortalt

  • Historisk baseret tur med masser af kulturelle og naturskønne oplevelse sammen med Historiske Rejsers ekspertrejseleder Anders Bager Eriksen
  • Byrundtur til fods i Dresden med seværdigheder som Frauenkirche, Semperoperaen og Zwingermuseerne.
  • Historiske Foredrag på rejsen om det gamle Dresden, bombardementerne af byenDDR og Den kolde krig og med perspektiver til Tysklands større historie
  • Fantastisk naturudflugt igennem det saksiske Schweiz med besøg på Bastei.
  • Vi besøger museet der viser hvordan man i Europa igennem århundreder har lavet Meissen-porcelæn.
  • Sejltur med hjuldamper på Elben.
  • Hjemturen er ikke ren transport men kombineret med smuk sejlads i å-landskabet Spreewald
  • Slotsbesøg i Pillnitz, hvor man ser den enorme Kamelia
  • Centralt beliggende hotel i Dresden
  • ****-stjernet bus

Læs eventuelt forud i Rejseleder Anders Bager Eriksens bøger om Berlin og Dresden

LÆS ARTIKLEN OM DRESDEN

LÆS ARTIKLEN OM DRESDENS SEVÆRDIGHEDER

LÆS ARTIKLEN OM DRESDENS HISTORIE

LÆS ARTIKLEN OM ELBENS FIRENZE

Canalettos berømte silhuet indover Dresdens Altstadt kan igen opleves. Foto: Historiske Rejser

Canalettos berømte silhuet indover Dresdens Altstadt kan igen opleves. Foto: Historiske Rejser

Dresden var i århundreder en af de mest ypperlige arkitektoniske perler i det tyske kulturområde og en skønhed for øjet. Den italienske maler Canaletto forevigede det betagende udsyn ind over Altstadt: den ældste del af Dresden. Den yndefulde fremførelse af italiensk barok, klassicisme og renæssance tog alle besøgende med storm. En arkitektonisk multifacet der særligt førte tråde til de år hvor byens kurfyrster ikke bare regerede over Sachsen men også som konger af Polen.  Dette summende billede af en svunden tid før verdenskrige og deslige fik fat i byen blev destrueret og tilintetgjort ved de altødelæggende bombardementer af Dresden 13.-14.februar 1945. Efterfølgelsen på nazismen blev socialismen, der kunne udbedre nogle skader. Men det er siden genforeningen i 1990 at billedet af det gamle Dresden er genopstået. Det vil vi tage ned at nyde sammen med en sejltur, en naturskøn tur i det Saksiske Schweiz, en sejltur på Elben, en kulturoplevelse det være sig koncert med drengekoret i Kreuzkirche eller en tur i Semper-operaen, og en udflugt til slottet Moritzburg samt til porcelænsbyen Meissen. Vores udgangspunkt er at vi bor centralt, således at der bliver mulighed for også på egen hånd at udforske de mange kulturudbud.

LÆS ARTIKLEN OM DRESDENS BOMBARDEMENT

1.dag:

Vi samles og kører ( såfremt gruppen er jysk/fynsk) via landegrænsen og sjællandsk med Gedser-Rostock via Berlin mod Dresden. Undervejs vil rejselederen fortælle om Dresdens historie på en levende og forståelig facon. Denne fortælling vil særligt fokusere på det gamle Dresden “Elbens Firenze” og på bombardementet af Dresden i 1945. Vi ankommer til vores hotel sidst på eftermiddagen/først på aftenen og spiser aftensmad på hotellet første aften. Det er centralt beliggende i området omkring banegården og ud til gågaden.

DresdenFrauenkirche

Frauenkirche i dens genopbyggede pragt. Kilde: www.cosona.de

2.dag:

På denne dag er vi på gående byrundtur i Dresden. Vi bevæger os mod den historiske Altstadt, hvor vi passerer et af arnestederne for den fredelige revolution i 1989 Kreuzkirche, med det berømte drengekor. På vores vej igennem byen går vi ind omkring det genetablerede residensslot, vi ser et af verdens ældste offentlige museer: Zwinger, vi ser Semperoperaen hvor Richard Wagner og Richard Strauss uropførte flere af deres mesterværker, bevæger os forbi Hofkirche hvor den byens vigtigste kurfyrste August den Stærke ligger begravet, forbi det imponerende Fyrstetog hvor samtlige fyrster og konger i Sachsen er fremstillet til hest i Meissenporcelæn og ikke mindst den genopbyggede pragt Frauenkirche, hvis indre er lige imponerende som dets ydre. På de Brühlske Terrasser som Goethe kaldte “Europas balkon” får vi et fantastisk syn på Augustusbrücke og Neustadt. Derefter slutter vi rundturen med at gå til frokost, hvoraf at det er en mulighed at gå over til det mere alternative og hyggelige Dresden-Neustadt og finde en restaurant, eller at besøge et af de mange museer eller kirker vi har set undervejs.

Museerne i det fantastiske Zwinger er en del af byrundturen i Dresden. Foto: www.prague-tour-guide.cz

Museerne i det fantastiske Zwinger er en del af byrundturen i Dresden. Foto: www.prague-tour-guide.cz

3.dag: DET SAKSISKE SCHWEIZ OG SLOTTET PILLNITZ OG SEJLTUR

Efter morgenmaden kører vi en smuk tur langs Elben, hvor vi bl.a. oplever en betagende udsigt til de tre patricierslotte Waldschlösschen, over broen Das Blaues Wunder og igennem det yndefulde område hvor Friedrich Schiller skrev teksten til “Ode an die Freude”. Vi fortsætter videre igennem Richard Wagners barndomshjem Graupa og til Pirna, hvorefter vi kører ind i det fascinerende landskabsområde Det saksiske Schweiz. Det kuperede skovområde med de mange kursteder er fyldt med fascinerende klippeformationer, der blandt andet har inspireret Carl Maria von Weber til at skrive Jægerbruden/Der Freischütz. Det ypperligste punkt i det saksiske Schweiz er Bastei, hvor forunderlige klippeformationer hæver sig højt over Elbens bugtninger. Der er muligheder for at vandre samt at gå på udstilling. Derefter kører vi nedenfor den imponerende fæstning Königstein tilbage langs Elben til slottet Pillnitz, de saksiske kurfyrsters imponerende tvillingeslot ved vandet. Slotshaven er ikke mindst imponerende i form af den kæmpe Kamelia der står i haven. Der bliver tid til at se såvel slot som have. Efter et par timers ophold ved slottet går vi ombord på en af Elbens hjuldampere og sejler i retning mod Dresden, hvor vi sejler i det kuperede charmerende landskab som vi havde fornøjelsen af at køre igennem på udturen. Tilbage i Dresden er der mulighed for at returnere til hotel eller at få mere ud af den skønne by.

Bastei med de betagende formationer i det saksiske Schweiz. Foto: www.dresden.citysam.de

Bastei med de betagende formationer i det saksiske Schweiz. Foto: www.dresden.citysam.de

KONCERT MED DRENGEKORET I KREUZKIRCHE

På de ture hvor det er muligt organiserer vi at man kan komme til koncert i Kreuzkirche med verdens ældste drengekor. Koret er en institution i byen, der er mere end 750 år gammel og har optrådt i hele verden. Det består af 150 drenge i alderen 9 til 19 år og det er særligt Brahms og Bach vi får fornøjelsen af. Kirken kan rumme 3000 tilhørere og ligger i gåafstand fra hotellet.

Verdens ældste drengekor. Foto: www.brahms-sh.de

Verdens ældste drengekor. Foto: www.brahms-sh.de

4.dag:

Efter morgenmad kører vi en byrundtur i Dresden Neustadt, hvor vi passerer igennem det største byområde i Tyskland i oprindeligt jugendstilsbyggeri, hvilket ofte forbindes med den ellers bombede Dresden. I selv samme område ligger det største tyske kaserneområde Albertstadt, der heller ikke blev ramt. Det huser idag Liebeskinds imponerende museumsbygning for tysk militærhistorie, hvor der bliver tid til at tage billeder. Derefter kører vi i retning af det smukke slot Moritzburg, der ligger placeret ude idyllisk midt i en sø og i et generelt større søområde. Vi kører videre herfra til Sachsens oprindelige residensby Meissen, der netop som byen mistede sin oprindelige politiske førerrolle i Sachsen istedet blev hjemsted for datidens mest ypperlige porcelæn også kaldet det hvide guld. Vi får en rundvisning på den oprindelige porcelænsfabrik hvor vi i detaljer får beskrevet hvordan porcelænet bliver til. Der er efterfølgende tid til at se museet og at gå en tur i den hyggelige og stemningsfyldte by, der har borgen Albrechtsburg også kaldt Sachsens Akropolis hævet over byen. Derefter returnerer vi til Dresden.

Moritzburg beliggende midt i en sø. Foto: www.villa-am-waldschloesschen.de

Moritzburg beliggende midt i en sø. Foto: www.villa-am-waldschloesschen.de

5.dag:

Vi siger farvel til Dresden, men er ikke færdige med at opleve idet at vi mellem Dresden og Berlin kører ind til Lübbenau, der ligger i Spreewald, der er et charmerende område hvor floden Spree er blevet til et vidt forgrenet system af diverse åer og andre mindre vandløb, der er en del beboelse særligt af det oprindelige slaviske folk Sorberne. Vi sejler en tur og oplever den fantastiske renhed og stilhed. Derefter går det videre forbi Berlin og hjemad mod Danmark. Enten af med færge fra Rostock (hvis man er fra Sjælland) eller af landegrænsen hvis man er fra Jylland/Fyn.

Det fredfyldte å-landskab i Spreewald. Foto: www.mapio.net

Det fredfyldte å-landskab i Spreewald. Foto: www.mapio.net

Denne rejse er ikke prissat, men et forslag til Grupper og Foreninger. Prisen vil afhænge af hvor mange der skal med og hvor mange ting der skal inkluderes. 

Kontakt os endelig på Historiske Rejser for et tilbud.

LOGO