Følg Historiske Rejser
mail@historiskerejser.dk +45 20 93 17 14

Antwerpen Havn

Havnen i Antwerpen er Europas næststørste havn efter havnen i Rotterdam. Den ligger i Flandern i Belgien. Antwerpen ligger ved den øvre del af det tidevandsprægede udmundingsområde ved floden Schelde. Udmundingsområdet kan besejles af skibe, der vejer mere end 100.000 tons op til 80 kilometer indlands. Når det gælder stykgods er havnen verdens mest travle, og efter havnen i Houston er det den næststørste kemihavn i verden. Beliggenheden er også altafgørende for denne rolle. Indenfor en radius af 500 kilometer ligger 60% af købekraften i EU.

På samme måde som havnen i Hamborg ligger Antwerpen væsentligt længere væk fra Nordsøen end hovedparten af de øvrige havne. Dokkerne i Antwerpen er forbundet til baglandet via toge, veje, floder og kanaler. Dette enormt forgrenede transportnet har gjort havnen til den næststørste i Europa, hvor kun Rotterdam overgår den i form af fragtskibe.

I 2012 gik der 14.220 skibe ind i havnen og blev læsset. Dertil kommer 57.044 indlandsbåde.

Billede fra Antwerpen Havn. Foto: wikipedia

Om forfatteren
Alle artikler på historiskerejser.dk er skrevet af Anders Bager Eriksen. Anders er cand. mag. i historie og religion og har en lang rejseledererfaring. Kontakt Anders på tlf.: Telefon: +45 20 93 17 14.