Følg Historiske Rejser
mail@historiskerejser.dk +45 20 93 17 14

Antwerpens Seværdigheder

Antwerpens seværdigheder er mange, og de knytter sig desuden til en lang række personer, bygninger og historiske begivenheder.

D

Diamantkvarteret i Antwerpen er det vigtigste diamantkvarterer i verden for rå diamanter. Det er særligt præget af jødiske, armenske og indiske sælgere.

H

Handelsbørsen i Antwerpen har fungeret siden 1531.

Havnen i Antwerpen er byens vigtigste aktiv og Europas næststørste havn.

Hertugen af Alba Fernando Alvarez de Toledo var en af mest frygtede og hårdhændede spanske militærmænd, der blev frygtet for disse egenskaber under de spanske troppers forsøg på at nedkæmpe modstanden i Nederlandene.

N

Nederlandske opstand 1568-1648 var den langvarige opstand, der førte til Hollands løsrivelse i nord, mens de sydlige Nederlande med Antwerpen var starten på en nedgangsperiode for byen.

O

Olympiske sommerlege i Antwerpen 1920 blev afholdt med et stærkt reduceret deltagerantal grundet den netop afsluttede verdenskrig.

R

Peter Paul Rubens var en af de fremmeste malere for den barokke religiøse, mytologiske og portrætkunst. Han havde værksted i Antwerpen i Rubenshuis på Wapper.

S

Floden Schelde løber igennem byen og bliver vest for byen langt mere bred som Westerschelde og er dermed Antwerpens afgørende link til Nordsøen.

Spanske Furje 4. november 1576 var en massakre, der foregik, da spanske soldater i tre dage dræbte mere end 7.000 beboere i byen.

V

Antoon van Dyck var født i Antwerpen og virkede både i sin fødeby samt i Genova og London. Det var særligt i London, hvor han kom til at stå som den vigtigste hofmaler ved det engelske hof, der gjorde ham kendt for eftertiden.

W

Westerschelde er udmundingsområdet, der forbinder Antwerpen og byens vigtige havn med Nordsøen. Det ligger udelukkende i Holland

Om forfatteren
Alle artikler på historiskerejser.dk er skrevet af Anders Bager Eriksen. Anders er cand. mag. i historie og religion og har en lang rejseledererfaring. Kontakt Anders på tlf.: Telefon: +45 20 93 17 14.
  1. Pingback: Antwerpen | Historiskerejser.dk