Følg Historiske Rejser
mail@historiskerejser.dk +45 20 93 17 14

Antwerpen

Antwerpen er hovedstad i Antwerpen Provins i Flandern i Belgien. Der bor 520.000 i byen og 1.200.000 i metropolregion Antwerpen.

Antwerpen ligger ved floden Schelde, der er forbundet med Nordsøen via udmundingsområdet af floden kaldet Westerschelde. Byen ligger omkring 40 kilometer nord for Bruxelles og omkring 15 kilometer syd for grænsen til Holland. Havnen i Antwerpen er en af verdens største havne og Europas næststørste. Byen er kendt for sin handel med diamanter, sin industri, handel samt for at være et moderne modecentrum. På fransk lyder byen navnet Anvers.

Såvel økonomisk og kulturelt har Antwerpen længe været en af de vigtigste byer i Nederlandene: det gjaldt i særdeleshed før og under den Spanske Furje i 1576 og i særdeleshed under Nederlandenes Opstand 1568-1648. Antwerpen husede derudover en af verdens ældste børsbygninger, der oprindelig blev bygget i 1531 og genopbygget i 1872.

Byens indbyggere har øgenavnet Sinjoren efter de spanske señor, der var de adelsmænd, der regerede byen i det 17. århundrede. I 1920 husede byen de olympiske sommerlege. Navnet Antwerpen skulle være kommet fra Hånd Kaster – Hand Werfen – Ant Werpen. Byens mest berømte bysbarn er maleren Peter Paul Rubens.

BYRUNDTUR I ANTWERPEN

LÆS OM ANTWERPENS SEVÆRDIGHEDER

Billede af Antwerpen med floden Schelde og det 123 meter høje tårn på katedralen. Foto: wikipedia

Fakta om Antwerpen

Byen ligger i den flamske region og i den flamske sprogzone.

Om forfatteren
Alle artikler på historiskerejser.dk er skrevet af Anders Bager Eriksen. Anders er cand. mag. i historie og religion og har en lang rejseledererfaring. Kontakt Anders på tlf.: Telefon: +45 20 93 17 14.